23 / 04 / 2024

Galatasaray'ın Seyrantepe Projesi devam edecek!

Galatasaray'ın Seyrantepe Projesi devam edecek!

Seyrantepe Projesi'ni Danıştay'ın iptal ettiği haberi dün gündeme bomba gibi düştü



Gündeme bomba gibi düşen 'Seyrantepe'ye Danıştay'dan iptal kararı' haberine Galatasaray ve TOKİ'den jet yalanlama geldi. Polat, "Riva açıklandığı gün bu haberlerin çıkması manidar" dedi

Galatasaray'ın Gayrimenkullerden ve Stattan Sorumlu Yöneticisi Işın Çelebi, yargı sürecinin 2007 imar planlarına göre yürüdüğünü belirterek "Proje ise 2008 imar planlarına göre yapılıyor. Hiçbir sorun yok" dedi. Mimarlar Odası, daha önce Seyrantepe Projesi ve Ali Sami Yen projeleri için İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'ne itirazda bulunmuş, bunun reddi üzerine konuyu yargıya taşımıştı. İtiraz sonrası projede  TOKİ  bazı düzenlemeler yapmış ve mahkeme bu düzenlemelerin imar planını onaylamıştı. Bunun üzerine Mimarlar Odası Danıştay'a itirazda bulunmuştu. Bu süreçte Eren Talu-Alke ortaklığı projeden çekilmiş, Ali Sami Yen ve Seyrantepe projeleri birbirinden ayrılmıştı. Danıştay'ın konunun yeniden incelenmesi için dosyayı mahkemeye iade ettiği öğrenildi. Galatasaray Kulübü, dün Seyrantepe Projesi'nin iptal edildiği yönündeki haberlerin 08 Aralık 2009 tarihli, 11645 numaralı Danıştay kararına dayandığını vurgulayarak "Davanın bir üst ölçekli imar planlarının incelenerek yeniden görüşülmesi için dosya İstanbul 9. İdare Mahkemesi'ne geri gönderilmiştir. Seyrantepe Projesi'nin iptali veya yürütmenin durdurulması söz konusu olmayıp iki ay önceki karara dayandırılarak haber yapılması manidardır. İnşaat programa uygun olarak devam etmektedir" açıklamasını yaptı. Başkan Adnan Polat, "Riva Projesi'ni açıkladığımız gün 2 ay önce çıkmış kararın gündeme taşınması ilginç bir tesadüf" dedi. TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar da "Kabası bittiği için plan iptali ruhsat iptali anlamına gelmez. Teşrif aşamasına geçtiği için plan iptali inşaatı durdurmayı gerektirmez. UEFA'nın yeni kuralları gereği zemin yükselecek ve stadın kapasitesi 55 binden 52 bine düşecek" diye konuştu.
Sabah

Konuyla ilgili basında çıkan diğer haberler

Seyrantepe'de Galatasaray'a hukuk darbesi

Danıştay Galatasaray Spor Kulübü'nün yapımı devam eden Seyrantepe Stadı Projesine ait 2007 tarihli imar planını iptal etti. TOKİ ve Galatasaray, projenin devam ettiğine dair açıklama yaptı


İSTANBUL - Yapımı yılan hikayesine dönen ve sürekli aksilikler yaşanan Seyrantepe projesiyle ilgili Danıştay'dan kötü haber geldi. Galatasaray'ın Seyrantepe'de yaptırdığı stad projesi Danıştay tarafından iptal edildi... 
Karar Galatasaray camiasında şok yaratırken, Işın Çelebi'nin açıklaması sarı kırmızılı camiada yüreklere su serpti.
Çelebi, Danıştay'dan çıkan kararın 2007'deki imar planıyla ilgili bir karar olduğunu belirterek, "TOKİ şu anda projeyi 2008 yılında çıkardığı plana göre yürütüyor. Danıştay'ın kararı 2007 imar planıyla ilgili olduğu için proje yürümeye devam edecek" dedi. Çelebi ortada sorun olmadığını, çalışmaların aksamadan yürüdüğünü ve stadın planlanan zamanda bitirileceğini söylerine ekledi.

GALATASARAY'IN AÇIKLAMASI

Galatasaray internet sitesi konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Açıklama şöyle: "Bugün çeşitli medya organlarında Seyrantepe Projesi'nin iptal edildiği yönündeki haberler 08.12.2009 tarihli 2 ay öncesine ait bir Danıştay kararına dayandırılmaktadır. TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi tarafından, Seyrantepe Stadı ile ilgili İmar Planı değişikliğinin iptali istemiyle açılan davaya ilişkin olarak İstanbul 9. İdare Mahkemesi'nce verilen 26.12.2008 tarihli red kararı Mimarlar Odası tarafından temyiz edilmiştir. Danıştay tarafından verilen 08.12.2009 tarih ve 2009/11645 no.lu Kararla, söz konusu davanın bir üst ölçekli imar planlarının incelenerek yeniden görüşülmesi için dosya İstanbul 9. İdare Mahkemesi'ne geri gönderilmiştir. 

Bu Karar'dan açıkca görüleceği üzere, Seyrantepe Projesinin iptali veya yürütmenin durdurulması söz konusu olmayıp, 2 ay önceki Karar'a dayandırılarak haber yapılması manidardır. Türk Telekom Arena inşaatı herhangi bir duraksama olmadan iş programına uygun olarak devam etmektedir. Kamuoyuna duyurulur."

TOKİ: ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Seyrantepe stadının inşasına ilişkin olarak uygulama ve çalışmaların onaylı planlar doğrultusunda devam ettiğini bildirdi. TOKİ'den yapılan yazılı açıklamada, İdare tarafından gerçekleştirilmekte olan Seyrantepe Stadının bulunduğu bölgeye ait 26 Haziran 2007 onay tarihli planların, Mahkeme kararlarına uygun olarak 14 Haziran 2008 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından onaylandığı belirtildi. Açıklamada, “Yapılan uygulama ve çalışmalar onaylı planlar doğrultusunda devam etmekte olup stat projesinin kaba inşaatı tamamlanma aşamasındadır” denildi.
Radikal



Danıştay'ın freni Seyrantepe'de inşaatı etkilemiyor

Danıştay, Galatasaray Kulübü'nün uzun süredir bitmesini beklediği Seyrantepe Seyrantepe Projesi'nin imar planını iptal etti.

Mahkeme proje ile ilgili dosyayı yeniden incelemesi için mahkemeye iade ederken, kararla ilgili açıklama yapan TOKİ inşaatın onaylı planlar doğrultusunda devam ettiğini duyurdu. Galatasaray yöneticisi Işın Çelebi ise “Proje devam edecek. Çünkü 2007 imar planlarına göre durdurma söz konusu. TOKİ daha önce itiraz üzerine 2008'de yeni bir proje yapmıştı. Şu anda buna göre inşaat sürüyor. Stad projemiz devam edecek ve 2010 yıl sonu itibariyle inşaat bitecek” dedi. Galatasaray yönetiminden yapılan açıklamada ise ‘İptal 2 ay önceki bir karara dayanıyor. Projenin iptali ve yürütmesinin durması söz konusu değil” denildi.
Star Gazetesi


Seyrantepe bizimdir!

Danıştay, Seyrantepe'yi iptal etti söylentileri kafa karıştırdı. Yönetim, resmi siteden noktayı koydu... 
CAMİADA KAFALAR KARIŞTI
Galatasaray'da yılan hikayesine dönen Seyrantepe Projesi ile ilgili olarak gündeme düşen bilgiler kafaları karıştırdı. Danıştay'ın projeyi dondurduğu söylentileri moralleri bozdu. Akşam saatlerinde kulüpten yapılan açıklama ise yüreklere su serpti. Yönetim, inşaatın devam ettiğini bildirdi. TOKİ de stattaki çalışmaların onaylı planlar doğrultusunda devam ettiğini duyurdu.

İPTAL SÖZ KONUSU DEĞİL
Kulüpten yapılan açıklamada 26 Aralık 2008 tarihli red kararının Mimarlar Odası'nca temyiz edildiği belirtilerek, "08.12.2009 tarihli kararla söz konusu davanın bir üst ölçekli imar planlarının incelenerek yeniden görüşülmesi için dosya İstanbul 9. İdare Mahkemesi'ne gönderilmiştir. İptal veya yürütmenin durdurulması söz konusu değildir" denildi.
Takvim


Seyrantepe'nin iptali sözkonusu değil

Galatasaray Kulübü, Seyrantepe Projesi'nin iptal edildiği yönündeki haberleri yalanladı. Galatasaray Kulübü, Seyrantepe Projesi'nin iptal edildiği yönündeki haberler üzerine yaptığı açıklamada, böyle bir durumun söz konusu olmadığını bildirdi.

Kulübün resmi internet sitesinde yapılan açıklamada, medyada bu konuda yer alan haberlerin, 8 Aralık 2009 tarihli bir Danıştay kararına dayandırıldığı belirtilerek, şöyle denildi:

"TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi tarafından, Seyrantepe Stadı ile ilgili imar planı değişikliğinin iptali istemiyle açılan davaya ilişkin, İstanbul 9. İdare Mahkemesi'nce verilen 26 Aralık 2008 tarihli ret kararı, Mimarlar Odası tarafından temyiz edilmiştir. Danıştay tarafından verilen 8 Aralık 2009 tarih ve 2009/11645 numaralı kararla, söz konusu davanın bir üst ölçekli imar planlarının incelenerek yeniden görüşülmesi için dosya İstanbul 9. İdare Mahkemesi'ne geri gönderilmiştir.

Bu karardan açıkça görüleceği üzere Seyrantepe Projesi'nin iptali veya yürütmenin durdurulması söz konusu olmayıp, 2 ay önceki karara dayandırılarak haber yapılması manidardır. Türk Telekom Arena inşaatı, herhangi bir duraksama olmadan, iş programına uygun olarak devam etmektedir."

TOKİ açıklaması

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Seyrantepe stadının inşasına ilişkin olarak uygulama ve çalışmaların onaylı planlar doğrultusunda devam ettiğini bildirdi.

TOKİ'den yapılan yazılı açıklamada, İdare tarafından gerçekleştirilmekte olan Seyrantepe Stadının bulunduğu bölgeye ait 26 Haziran 2007 onay tarihli planların, Mahkeme kararlarına uygun olarak 14 Haziran 2008 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından onaylandığı belirtildi.

Açıklamada, "Yapılan uygulama ve çalışmalar onaylı planlar doğrultusunda devam etmekte olup stat projesinin kaba inşaatı tamamlanma aşamasındadır" denildi.
Dünya


Geri Dön