27 / 04 / 2024

Galatasaray'ın yeni stadı, Ali Sami Yen'in parasıyla yapılacak

Galatasaray'ın yeni stadı, Ali Sami Yen'in parasıyla yapılacak

Galatasaray için Seyrantepe'de inşa edilecek Türk Telekom Arena Stadı'nın ihalesi nihayet sonuçlandı



Yapımı yılan hikâyesine dönen ve 4 kez ihalesi iptal edilen Galatasaray için Seyrantepe'de inşa edilecek Türk Telekom Arena Stadı'nın ihalesi nihayet sonuçlandı. Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Seyrantepe Stadı ikmal ihalesini 179 milyon 661,5 bin lira teklifle Varyap-Uzunlar iş ortaklığının aldığını bildirdi.

Yüzde 24'ü tamamlanan stat, önceki yatırım ile birlikte TOKİ'ye anahtar teslimi 260 milyon liraya mal olacak. 365 günde tamamlanacak stadyum inşaatı için kaynak, Ali Sami Yen Stadı satılarak sağlanacak. 52 bin seyirci kapasiteli stadın yapımını üstlenen Varyap Varlıbaşlar Yapı Sanayi'nin sahibi Süleyman Varlıbaş, "30 yıldan beri inşaat sektöründe çok değişik işleri zamanından önce teslim ederek bugünlere geldik. Zamanından önce bitirerek Türk spor camiasına teslim edeceğiz." sözü verdi.

TOKİ, projeyle ilgili nihai kararını dün Ankara'da düzenlediği basın toplantısıyla açıkladı. Hak ediş ödemek suretiyle yapılan ilk ihalede 198 milyon 950 bin lira ile en düşük teklifi veren Varyap Varlıbaşlar Yapı-Uzunlar İnşaat İş Ortaklığı, ikinci ihalede de 184 milyon 61 bin 53 lira ile yine en düşük teklifi veren şirket oldu. En son teklifini revize ederek 179 milyon 660,5 bin liraya çeken konsorsiyumun 5 firmanın teklif verdiği ihaleyi kazandığını  TOKİ  Başkan Yardımcısı Ahmet Haluk Karabel duyurdu. TOKİ'nin uygulamalardan sorumlu Başkan Yardımcısı Ercan Tıraş da 10 gün içinde sözleşmenin imzalanıp gün sayımının başlayacağını ve 365 günde projenin tamamlanacağını aktardı. Tıraş, "Önümüzdeki yıl en geç bu vakitlerde Galatasaray, stadımızı, 52 bin kişilik kompleksimizi kullanmaya başlayacak" diye konuştu. Galatasaray'ın gelecek sezon stadyumu kullanabileceğini müjdeleyen Tıraş, süreci şöyle anlattı: "TOKİ, inşaatı tamamlayıp stadı Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'ne (GSGM) teslim edecek. GSGM de stadı 49 yıllığına Galatasaray'a verecek. Stadyum inşaatı için kaynak öncelikle Ali Sami Yen'in satışından sağlanacak."

Varyap Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Varlıbaş ise 30 yıldır inşaat sektöründe çok değişik projeleri zamanında tamamladıklarına dikkat çekerek, "Seyrantepe'yi de zamanında bitireceğiz. Hatta zamanından önce bitirerek Türk spor camiasına teslim edebiliriz." diye konuştu. Varlıbaş, projenin finansmanıyla ilgili olarak da, "Bu taahhüt projesi olduğu için finans temin sorunu yok. Finans TOKİ'ye ait." yorumunu yaptı.

Seyrantape Stadyumu için en önemli ayrıntılardan birisini, çatının açılır-kapanır şeklinde planlanması oluşturuyor. TOKİ ve Varyap yetkililerinin verdiği bilgilere göre, inşaat çatının açılır-kapanır sistemine uygun olarak tamamlanacak. Ancak sistemin kurulması daha sonra yapılacak.

Avrupa'nın en büyük adliye sarayını İstanbul'da yapıyor

Türkiye'de önemli müteahhitlik projelerine imza atan Varyap, inşa ettiği adliye sarayları ile tanınıyor. Konya'da 64 bin metrekare kapalı alanlı 3 kat ve 12 bloktan oluşan adliye sarayını 9 ay erken bitiren Varyap, İstanbul Çağlayan'da Avrupa'nın en büyük adliye sarayını inşa ediyor. Adliye binası, yaklaşık 60 futbol sahası büyüklüğünde olacak. İnşaat sektöründe faaliyet gösteren Uzunlar İnşaat ise TOKİ ve KİPTAŞ projelerinin yanında önemli altyapı projelerine imza attı. Şirket, özellikle İstanbul'un Anadolu yakasındaki lüks konut projeleriyle de tanınıyor.
Zaman

Seyrantepe stadını Varyap-Uzunlar ortaklığı bitirecek

Varyap Seyrantepe'yi 10 gün içinde devralacak

Seyrantepe, 260 milyon TL'ye mal olacak!

Seyrantepe Stadı ihalesini Varyap aldı!

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Seyrantepe tamam Ali Sami Yen satılıyor 

Seyrantepe ihalesini 179 milyon 661 bin lirayla Varyap-Uzunlar kazandı. Stada kaynak bulmak için ise Ali Sami Yen satılacak

Galatasaray'ın Seyrantepe'ye yapılan Telekom Arena Stadı 179 milyon 661 bin liraya gelecek yıl bitecek. Varyap-Uzunlar İş Ortaklığı'nın yapacağı stada kaynak bulmak için Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Ali Sami Yen'i satacak. TOKİ Başkan Yardımcısı Ercan Tıraş, İhale Komisyonu Başkanı Ahmet Haluk Karabel düzenlediği basın toplantısıyla Seyrantepe ihalesini Varyap'ın kazandığını açıkladı. Varyap Varlıbaşlar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Varlıbaş'ın katıldığı basın toplantısında, 10 gün içinde sözleşmenin imzalanacağı ve sözleşme tarihinden itibaren 365 gün içinde stadın tamamlanacağı belirtildi. Stadı, Varyap'la birlikte ellerinden geldiğince hızlı bir şekilde yapıp teslim edeceklerini belirten Tıraş "TOKİ markası altında yaptığımız işler belli. Markamız altında Türk sporuna bu stadı kazandıracağız. Biz, sözleşme gereği stadı tamamladıktan sonra Gençlik ve Spor Müdürlüğü'ne devreceğiz, onlar da Galatasaray'a 49 yıllığına kiralayacak. Galatasaray, gelecek sene bu zamanlarda yeni stadına kavuşacak" diye konuştu. Tıraş, inşaatın başından sonuna 260 milyon TL'ye mal olacağını da sözlerine ekledi. İhale Komisyonu Başkanı Ahmet Haluk Karabel ise Varyap-Uzunlar İş Ortaklığı'nın teklifini 179 milyon 661 bin 553 TL olarak revize edildiğini açıkladı. o ANKARA

`ZAMANINDAN ÖNCE BİTEBİLİR'

Varyap Varlıbaşlar Yapı Sanayi  Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Varlıbaş ise stadı zamanında yetiştireceklerinin sözünü vererek şöyle konuştu: "Stadı zamanında teslim edeceğiz, hatta zamanından önce de teslim edebiliriz. Kimse endişe etmesin. Aldığımız işi her zaman en iyi şekilde yaparız. 1 sene sonra açılışta buluşma dileklerimi sunuyorum."
Star


Geri Dön