26 / 04 / 2024

Galleria'da kiracılar yönetimin sabrını taşırdı

Galleria'da kiracılar yönetimin sabrını taşırdı

AVM'de aidat almadığım halde yine de 'İndirim yap' diyorlar



Galleria Genel Müdürü Hasan Ardıç, satışları çok iyi olduğu halde AVM'lerdeki kira tartışmalarından nemalanmak isteyen mağazaların telefon edip, 'İndirim yapacaksan bizi de gör' dediklerini söyledi..

Alışveriş merkezlerindeki kira tartışmaları gittikçe farklı bir boyuta giriyor. Birleşmiş Markalar Derneği ve Tescilli Markalar Derneği'nin birlikte hareket etme kararı almasından sonra taleplerini artıran kiracılar yatırımcıların da AVM yöneticilerinin de sabrını taşırmak üzere. Ortak alan giderini kendileri karşılamalarına rağmen kendilerine 'ortak alan giderinde yüzde 50 indirim yapın' şeklinde dilekçe yağdığını dile getiren Galleria Genel Müdürü Hasan Ardıç, "Birden fazla AVM olunca bu markalar AVM'leri karıştırıp kafalarına göre her yönetime bir dilekçe gönderiyorlar. Artık bu talepler sabrımızı taşırıyor" dedi.

'BİZİ DE GÖR HASAN ABİ'
Durumu kötü olmayan mağaza sahiplerinin bile eğer bir kira indirimi yapılacaksa 'Bizi de gör' diyerek telefon açtıklarını dile getiren Ardıç, iş yapmayan mağazaların krizi bahane göstererek mağaza kapattıklarını söyledi. "Galleria'da Vakko mağazası 635 metrekarelik alanda bu yıl 2.3 milyon YTL'lik ciro hedefliyor. Ama daha fazla metrekarede mağazası olan marka bu cironun yarısını yapamıyor. Kriz o markaya uğramadı da sana mı uğradı" diyen Ardıç, sektörde yapılan en büyük yanlışlardan birinin de en tecrübeli personelin yeni açılan mağazaya gönderildiğini bu şekilde de ciddi oranda müşteri kaybı yaşandığını söyledi. Bugüne kadar Galleria'dan Colleizone, Yalçınlar ve Sports International'ın çıktığını Park Bravo ile de görüşmelerin sürdüğünü ifade eden Ardıç, hiçbir mağazayla kira sorunu yaşamadıklarını sözlerine ekledi. Özelleştirmeden aldıkları Galleria'da 40 yıllık kira sözleşmesi yapanlar olduğunu, bu durumu düzeltmek için 100'e yakın kira tespit davası açtıklarını vurgulayan Ardıç, davaların hemen hemen hepsini kazandıklarını ve birçok mağazayı da tasfiye ettiklerini belirtti.

Sabah

Geri Dön