19 / 04 / 2024

Gana'da çok amaçlı salon inşa edilecek!

Gana'da çok amaçlı salon inşa edilecek!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde esnaf ve vatandaşlarla iftarda bir araya geldi. İftar sonrası yaptığı konuşmaya “Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne, milletin evine, evinize hoşgeldiniz” diyerek başladı.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, Külliyede yapılan 400-500 kişilik toplantıların artık kendilerine yetmediğini ifade ederek, bundan sonraki buluşmalarını Millet Camisi'nin yanında inşaatı devam eden ve yakında açılışını gerçekleştirecekler kongre ve kültür merkezinde 2 bin 200 kişilik gruplar halinde gerçekleştireceklerini bildirdi.

Erdoğan, kongre ve kültür merkezinin alt tarafına 5 milyon ciltlik kitabıyla Türkiye'nin en büyük kütüphanesinin ve aynı anda 2 bin kişiye yemek verilebilecek, geniş sergi alanlarının bulunacağı bir çok amaçlı salon yapılacağını kaydetti.

- "Cumhurbaşkanının kendisi de makamı da mekanı da milletle içiçedir"

Kütüphanedeki eserlerin dijital ortama da taşınacağını ifade eden Erdoğan, "24 saat orası açık olacak. Bütün gençler gelip orada araştırmalarını yapabilecek, çalışmalarını, derslerini yapabilecekler. Niye? Burası milletin evi, onun için, Burası külliye, onun için. Bunları şunun için anlatıyorum, bugün artık cumhurbaşkanının kendisi de cumhurbaşkanlığı makamı da cumhurbaşkanlığı mekanı da milletle içiçedir, milletle beraberdir, millete aittir." dedi.


AA


Geri Dön