29 / 03 / 2024

Garage Group, Kartal'da ofis ve rezidans yapacak!

Garage Group, Kartal'da ofis ve rezidans yapacak!

Garage Group, 1 yıldır inşaat yatırımlarını artırdı



AVEA ve Blackberry distribütörü olan, maden işletmeciliğinin yanında yatçılık, sigortacılık ve fork-lift satış ve kiralamada da yer alan Garage Group, 1 yıldır inşaat yatırımlarını artırdı. Garage Group Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Bahadır, 5 yılda yüzde 500 büyüyüp, 2009´da 245 milyon dolar ciroya ulaştıklarını bildirdi ve grupta cironun önemli bölümünü telekom-teknoloji ürünleri distribütörlüğünden sağladıklarını belirtti. Bahadır, "İnşaatta 2010´u 300 milyon dolar grup cirosuyla kapatmak istiyoruz. Sancaktepe´de 25 milyon dolarlık Garage Simplicity Evleri ve Zekeriyaköy´de 7 milyon dolarlık Garage Zekeriyaköy Evleri´ni bu yıl teslim edeceğiz. Merter´de 75 milyon dolarlık Garage Tower´ın inşaatına başlayacağız. Kartal ve Zekeriyaköy´de de yeni yatırımlarımız olacak. Grupta Avea, cep telefonu ve 3G mobil modem distribütörlüğüyle hızlı büyüdük. Teknoloji satış işinin cirodaki ağırlığı yüzde 50, sonra madencilik geliyor. İnşaatın payını yüzde 50´lere çıkarmak istiyoruz" dedi.

Euro yüzünden `geri sarma´ yok
Bülent Bahadır, inşaata 200 milyon dolar yatırım hedefiyle girdiklerini hatırlatarak, "Bizim sat-yap´çılardan farkımız, yatırım için paramız hazır. İnşaat sektörü 2009´un son çeyreğiyle 2010 ilk çeyrekte iyi gitti. Sonra Euro bölgesindeki gelişmelerle durgunluk başladı. Sektör 2009´u yüzde 19 daralmayla kapatmıştı, bu yüzden, `geri sarma´sını yapamadı. Ben son çeyrekte bir hareketlenme bekliyorum" dedi.

Merter ve Kartal´a iki rezidans yapacak

BÜLENT Bahadır, inşaat projelerinde lokasyonun önemine işaret ederken, "İnşaatta farkı, arsa fiyatı belirliyor. İstanbul´daki yeni projelerimiz Merter ve Kartal´da olacak. Yeni adliye bölgesinde ofis ve rezidans yapacağız. Merter´de ise sonbaharda, 281 rezidans ve 42 işyerinden oluşacak 39 katlı Garage Tower´a başlayacağız" dedi. Bahadır, konut fiyatlarının şu anda yüzde 25 ucuz olduğunu vurguladı.
Hürriyet/Ali Öztürk


Geri Dön