25 / 04 / 2024

Garage İnşaat Demirciköy'de yeni projeye başlıyor!

Garage İnşaat Demirciköy'de yeni projeye başlıyor!

Başta telekomünikasyon olmak üzere toplam 13 farklı sektörde faaliyet gösteren Garage Group, gayrimenkule de iddialı girdi



İstanbul'un farklı bölgelerinde 5 yeni proje açıklayan firma toplam 200 milyon dolar yatırım yapacak. Şirket, ayrıca önümüzdeki yıl Demirciköy'de 150 dönünüm bir arazi üzerinde 350 konuttan oluşan yeni bir projeye başlamaya hazırlanıyor.

Garage Group bünyesinde faaliyet gösteren Garage İnşaat, 5 yeni projeyle gayrimenkul sektörüne adım attı. Şirket, bu projelere toplam 200 milyon dolar yatırım yapmayı planlıyor. Bu beş proje; Garage Zekeriyaköy Evleri, Garage Simplicity Evleri, Garage Tower Merter, Kartal Ticaret Merkezi ile Garage Yenideoğan Evleri'nden oluşuyor.

Garage İnşaat Yönetim Kurulu Danışmanı  Suat Öztorun, bu projeler arasında Simplicity Evleri ve Zekeriyaköy Evleri'nde satışların devam ettiğini belirterek, "2010 Mayıs'nda tamamlanacak Simplicity Evleri'nin yüzde 45'i, bu yıl ekim ayında tamamlanacak Zekeriyaköy Evleri'nin ise yüzde 30'u satılmış durumda. Yine 2010 içinde tamamlayacağımız Yenidoğan Evleri'nde de satışlarımız sürüyor." şeklinde açıklamada bulunuyor.

Şirket bunun dışında Demirciköy'de 150 dönünüm bir arazi üzerinde 350 konuttan oluşacak yeni bir projeye başlamaya hazırlanıyor. 130 milyon dolara mal olması beklenen projeye önümüzdeki nisan veya mayıs ayında başlamayı planladıklarını belirten Öztorun, projede yer alan dairelerin 80 ila 700 metrekare büyüklüklere sahip olacağını vurguluyor.

Sıkıntıya düşen projeler satın alındı

Garage Garoup Sarıgazi ve Yenidoğan'da imar planlarında yaşanan sorunlar nedeniyle sıkıntıya düşen projeleri satın aldı. 252 konutluk Simplicity ve 100 konutluk Yenidoğan Evleri'ni bu kapsamda satın aldıklarını belirten Garage İnşaat Yönetim Kurulu Danışmanı Suat Öztorun bu konuda şu açıklamayı yapıyor:

"Özellikle Yenidoğan bölgesinde imar planı değişti. Bu nedenle birçok proje askıya alındı. Biz de yeni yatırım planlarımız çerçevesinde bu projelerden gelen teklif üzerine Simplicity ve Yenidoğan projelerini tüm haklarıyla birlikte satın aldık. Satış gerçekleştiğinde bu projelere kazma bile vurulmamıştı. Yenidoğan'da imar planının da değişmesiyle projeyi tamamen revize ettik."

654 konut 200 işyeri

Garage İnşaat olarak 2011 yılına kadar yaklaşık 200 milyon dolar yatırım yapmayı düşündüklerini bildiren Öztorun,  2011 yılına kadar tamamlamayı düşündükleri "Garage Zekeriyaköy Evleri", "Garage Simplicity Evleri", "Garage Tower", "Kartal Ticaret Merkezi" ve "Garage Yeni Doğan Evleri" ile birlikte 654 konut ve 200 iş yeri üreteceklerini belirtiyor.

Öztorun, beş projenin tamamlanma sürecinde çok sayıda kişiye istihdam sağlayacaklarını ifade ediyor. Zekeriyaköy'de yaşayan insanların villa tarzından sıkıldıklarını ve villa projelerini pahalı bulduklarını dile getiren Öztorun, Garage Zekeriyaköy Evleri projelerinin bu talebi karşılamaya yönelik olduğunu söylüyor..

Zekeriyaköy Evleri projesinin inşasına başladıklarını ve yeni satışa çıkarmalarına rağmen konutların yüzde 30'unu sattıklarını da kaydeden Öztorun, bu konuda şu bilgileri veriyor: "Burası 32 konuttan oluşan 3 bin 500 metre karelik bir proje. Projedeki konutların büyüklüklerinin, 85 metre kare ile 134 metre kare arasında değişiyor. 7 milyon dolarlık bu projeyi önümüzdeki yılın mayıs ayında bitirmeyi planlıyoruz."

Merter'e 35 katlı  rezidans

Garage Simplicity Evleri projelerini de Sancaktepe'de yaptıklarını ifade eden Öztorun, bu projenin 252 konuttan ve 11 iş yerinden oluşacağını, 1+1, 2+1 ve 3+1 normal ve dubleks daireler ve dükkanların bulunacağı projenin yatırım tutarının 25 milyon dolar olduğunu söylüyor. Topkapı ile Merter arasında yapacakları Garage Tower'ın bölgenin ilk kulesi olacağını ifade eden Öztorun, "Bu projede, rezidans anlayışını tamamıyla yansıtacağız. 1-2 ay içerisinde başlayacağımız projenin altında bir de alışveriş merkezi olacak. 35 katlı ve 130 metre yüksekliğinde olacak Garage Tower'ın yatırım tutarı 75 milyon dolar. Proje, 270 konuttan, 41 iş yerinden, oluşacak. Konutların büyüklükleri, 90 metre kare ile 208 metre kare arasında değişecek. Projeyi, 2011 yılında bitirmeyi düşünüyoruz." şeklinde bilgi veriyor

Kartal Ticaret Merkezi projesinin de 200 ofis ve 50 iş yerinden oluşacağını anlatan Öztorun, projenin 130 bin metre kare inşaat alanı büyüklüğüne sahip olduğunu ve yatırım tutarının 130 milyon dolar olduğunu vurguluyor.

Garage Yeni Doğan Evleri projelerine de 1-2 ay içerisinde başlamayı düşündüklerini dile getiren Öztorun, projenin 100 konuttan ve 10 iş yerinden oluşacağını, yatırım tutarının da 10 milyon dolar olacağını ifade ediyor. Öztorun, projeyi, önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde bitirmeyi düşündüklerini söylüyor.

Ciro hedefi 400 milyon dolar

Başta telekomünikasyon olmak üzere toplam 13 sektörde faaliyet gösteren Garage Group, son 5 yılda yüzde 500 büyüme oranı yakaladı. 2008 yılında 350 milyon dolar ciro elde eden grubun 2009 yılındaki hedefi ise 400 milyon dolar. Grubun bu rakamı açıkladığı gayrimenkul projeleriyle birlikte çok daha fazla arttırması beklenirken, Garage Group, enerji alanında da yeni yatırımlar planlıyor.

Grubun, inşaat ve telekomünikasyon dışında, maden işletmeciliği ve ihracatı, bilgisayar güvenlik hizmetleri, yatçılık, sigortacılık, fork-lift ithalat satış ve kiralama ile birlikte yedek parça ticareti alanlarında faaliyetleri de bulunuyor. 2008 yılını 350 milyon dolarlık ciro rakamı ile kapatan şirket, bu yılın sonunda yaklaşık 400 milyon dolarlık ciro rakamına ulaşmayı hedefliyor.
Okhan Şentürk/Ekonomist


Geri Dön