18 / 04 / 2024

Garanti Bankası Mortgage'de liderliğini koruyor

Garanti Bankası Mortgage'de liderliğini koruyor

Garanti Bankası yılın ilk yarısında 1.45 milyar TL konsolide net kâr açıkladı



Garanti Bankası, yılın ilk yarısını 1 milyar 452 milyon 297 bin TL konsolide net kâr rakamı ile kapattı. Bankanın vergi ve karşılıklar öncesi brüt kârı ise 2 milyar 970,7 milyon TL oldu. Garanti'nin konsolide aktif büyüklüğü 103,87 milyar  TL'ye ulaşırken, nakdi ve gayri nakdi krediler aracılığıyla ekonomiye 67,99 milyar TL destek sağladı.
2009 ilk yarı mali tabloları hakkında bilgi veren Garanti Bankası Genel Müdür Ergun Özen, "Garanti Bankası, son derece likit, sağlam bilanço yapısı ve güçlü özkaynaklarıyla başladığı 2009'un ilk yarısında, aynı performansına güçlü şekilde devam ediyor. Ülke ekonomisine desteğimizi kesmeden, esas işimizi yani gerçek bankacılığı yapmaya devam ediyoruz. Türkiye'nin en çok kredi veren bankası olarak, kullandırdığımız nakdi krediler, toplam aktiflerimizin yarısından fazlasını oluşturuyor. Ekonomimizin kötü günleri geride bıraktık ve artık yükselişe geçeceğine inandığımız bu dönemde de, müşterilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz" dedi.

Mortgage'de lider
Öncü ürün ve hizmetlerle müşterilerinin her ihtiyacına yönelik çözümler üretmeye devam ettiklerini belirten Ergun Özen, "Mortgage piyasasındaki liderliğimizi, pazar payımızı artırarak sürdürüyoruz. Sene başından beri sektördeki 1 milyar TL'lik mortgage kredi artışının yüzde 40'ını Garanti gerçekleştirdi.
Diğer yandan, Türkiye'nin önde gelen kuruluşlarıyla işbirliği yaparak sunduğumuz ürünler, yaygın bir müşteri ağına hitap ediyor" açıklamasında bulundu.

Radikal

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Garanti, kredilere yüklendi 1.4 milyar lira kâra ulaştı     
 
Garanti Bankası, 6 aylık dönem için 1 milyar 452 milyon TL konsolide kâr açıklarken; Genel Müdür Ergun Özen, "Türkiye'nin en çok kredi veren bankasıyız. Kullandırdığımız krediler, toplam aktiflerimizin yarısından fazlasını oluşturuyor. Ekonominin kötü günelri geride bıraktığı ve artık yükselişe geçeceğine inandığımız bu dönemde bireysel ve kurumsal müşterilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz" dedi.

Garanti Bankası; bilanço açıklamasında 103 milyar 878 milyon TL konsolide aktif büyüklüğe ulaştığını, nakdi ve gayri nakdi krediler aracılığıyla 67 milyar 997 milyon TL de kredi kullandırdığını bildirdi. Genel Müdür Ergun Özen, Garanti Bankası'nın son derece likit, sağlam bilanço yapısına ve güçlü özkaynakları olan bir banka olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

Mortgage kredilerinde lider

"Garanti; 2009'un ilk yarısında aynı performansına güçlü bir şekilde devam ediyor. Ülke ekonomisine desteğimizi kesmeden, esas işimizi yani gerçek bankacılığı yapmaya devam ediyoruz. Türkiye'nin en çok kredi veren bankası olarak, kullandırdığımız nakdi krediler, toplam aktiflerimizin yarısından fazlasını oluşturuyor. Öncü ürün ve hizmetlerle müşterilerinin her ihtiyacına yönelik çözümler üretmeye devam ediyoruz. Mortgage piyasasındaki liderliğimizi, pazar payımızı artırarak sürdürüyoruz. Sene başından beri sektördeki 1 milyar TL'lik mortgage kredi artışının yüzde 40'ını Garanti gerçekleştirdi." Türkiye'nin ilk mil programlı kredi kartı Shop&Miles'ın, ilk 9 yılda 30 milyar mil kazandırdığını hatırlatan Ergun Özen, bankanın Migros ile işbirliğine giderek çıkardığı Money Card'ın ise 200 bin kullanıcıya ulaştığını ifade etti. Özen, Garanti Bankası'nın, yılbaşından beri sektördeki net kart büyümesinin neredeyse yarısını tek başına sağladığını ifade etti. Garanti Bankası, Ocak-Haziran dönemi (6 aylık) bilançosunda, vergi ve karşılıklar öncesi 2 milyar 970 milyon TL brüt kar açıkladı; kullandırdığı nakdi kredileri 52.4 milyar TL'ye, mevduat büyüklüğünü ise 63 milyar 792 milyon TL'ye ulaştırdığını bildirdi.
Hürriyet


Geri Dön