25 / 04 / 2024

Garanti Bankası'ndan ihtiyaca göre konut kredisi!

Garanti Bankası'ndan ihtiyaca göre konut kredisi!

Garanti Bankası ihtiyaç kredilerinde iddialı bir büyümeyi hedefliyor



Bireysel kredilerin bankaların sunduğu kredi kartlarına göre öncelikle faiz avantajı ve daha uzun vadeli taksitlendirebilme olanakları sunduğuna dikkat çeken Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Ali Fuat Erbil, şöyle bir örnek verdi:

"Örneğin; 5 bin TL'lik bir harcamanın kredi kartıyla yapılması durumunda, aylık minimum ödemesi bin TL olur. Taksitli bir alışveriş söz konusu ise genel olarak kartlar, azami 12 ay vade sunabiliyor. Oysa ki aynı tutar için alınan 36 ay vadeli bir kredide aylık taksitler 170 - 175 TL aralığındadır."

Nakit ihtiyacı söz konusu olduğunda banka müşterilerinin, kredi ürünleri, kredi kartlarının sınırlı nakit avans limitleri ve görece yüksek avans faizleri yerine çok daha geniş imkânlara ulaşma şansına sahip olduğunu söyleyen Erbil, "Müşterinin nakit alımlardaki pazarlık gücünün, kart ile yapılan alışverişe göre yüksek olması da kredilerin cazibesini artıran bir diğer faktör" dedi.    

`Bireysel emeklilik büyüyor'
Ali Fuat Erbil, bireysel kredilerdeki gelişmeyi şöyle anlattı:
"Bankacılık sektörü, yeni ürünlerle tanıştıktan sonra bunların yaygınlığı da hızla artmaya başladı. Uzun vadeli konut kredisi olan mortgage kredileri ve bireysel emeklilik ürünü de oldukça dinamik bir büyüme gösteriyor. İhtiyaç kredileri de günlük hayatın parçalarından biri haline geldi. Yatırım tarafında ise özellikle son bir kaç yıldır klasik yatırım davranışları değişmeye başladı. Yapılandırılmış ürünler (endeksli mevduat, DCD vb.) çok daha fazla müşterinin portföyüne girmeye başladı. Şube dışı kanalların kullanımı genç nüfusun da etkisiyle oldukça popüler hale geldi."

İhtiyaca göre konut kredisi'
Garanti Bankası'nın ihtiyaç kredilerinde iddialı bir büyüme hedefi olduğunu söyleyen Erbil, "Otomotiv kredilerinde, bireysel müşterilerimiz için marka bazında kredi tutarı ve vadeye göre değişen cazip faiz oranları sağlıyoruz. Ayrıca müşterilerimize otomobil bayilerinden de doğrudan kredi başvurusu yapma imkânı sunuyoruz.
Hızla değişen piyasa koşulları, müşterilerimizin konut kredisiyle ilgili ihtiyaçlarını da farklılaştırıyor. Biz de, hem ortaya çıkan bu yeni ihtiyaçları karşılamaya hem de müşterilerimizin daha kolay ev sahibi olmalarını sağlayacak yeni ürünler ve hizmetler üzerinde çalışmaya devam ediyoruz" diye konuştu.
Milliyet


Geri Dön