25 / 04 / 2024

Gardena ürünleri ile bahçeler bahara hazırlanıyor

Gardena ürünleri ile bahçeler bahara hazırlanıyor

Doğa rengârenk örtüsüyle bahara `merhaba' derken, bitkiler sabırsızlıkla serpilip büyümeyi bekliyor



 Bahçenizin dostu Gardena ürünleri ile bakımlı  ve ruhunuzu dinlendirecek bir bahçeye sahip olmak artık  çok kolay. Gardena'nın çapaları ve tırmıklarıyla toprağı havalandırın, yabani otları temizleyin... Bahçe makasları ile kuruyan dalları kesin... Compo ürünleriyle çimlerinizi güçlendirin...
İşte şimdi bahçeniz bahara hazır! İyi keyifler...

Doğa kış uykusundan uyandı. Bahar rengârenk örtüsüyle her yerde kendini hissettirmeye başladı. Bahçelerin keyfini çıkarmanın zamanıdır... Siz de fotoğraflarda görüp de özendiğiniz gibi bir bahçeye sahip olmak istiyorsanız mutlaka Gardena bahçe aletleri ve Compo çim gübreleri ile tanışmalısınız.

Dünyanın dört bir yanında hobi bahçeciliği ile uğraşanların en büyük yardımcısı Gardena ürünleriyle bahçe bakımı artık çok keyifli. Bahçe sezonunun açıldığı bahar aylarını iyi değerlendirerek rüya gibi bir bahçeye sahip olabilirsiniz. Bahar mevsiminin toprağın ısınmasıyla birlikte kıştan kalan işleri bitirip, bahçenizi yaza hazırlamaya başlayabilirsiniz. Yapılacak işlerin en başında budama gelir. Uygun şekilde ve doğru zamanda yapılacak budama, bitkilerinizin sağlıklı gelişimi için çok önemlidir. Nisan ayında bol bol yağan yağmurlar budadığınız dalların çok güzel yeşermesine yardımcı olacaktır. Gardena bahçe makasları ergonomik sapları ve paslanmaz çelik bıçaklarıyla en zorlu budama işlerinin üstesinden kolaylıkla gelmenizi sağlar. Sayısız çeşidiyle tüm ihtiyaçlarınıza cevap veren Gardena bahçe makasları ile en kalın dalları bile çok az güç harcayarak kesebilirsiniz.

Toprağın havalandırılması ve bahçe temizliği de bitkilerimizin gelişimi için çok önemlidir. Gardena'nın çapa ve tırmıklarının kullanım kolaylığı toprağı havalandırmak, bahçeyi yabani otlardan temizlemek konusunda size çok yardımcı olacak.

Bahçe işlerini yaparken ellerinizi en hassas şekilde koruyan Gardena bahçe eldivenlerinden de mutlaka faydalanmalısınız.

Bahçenin temizlenmesi, hastalıklı ya da kurumuş dal ve yaprakların kesilip bitki köklerinin havalandırılması bahçeyi yaza hazırlamada çok önemlidir. Rengarenk çiçeklerin üzerinde salınacağı, çocukların koşup oynayacağı çimlere de gereken özeni göstermek gerekir elbette. Kalitesi dünyaca kabul gören ünlü Alman firması Compo'nun, bünyesindeki ISODUR sayesinde tek gübrelemeyle 100 gün etkisini koruyan Compo Uzun Etkili Çim Gübresi ve yemyeşil çimleri güçlendirmek için kullanılan Compo Demir Gübresi, bahçenizde gerçekleştireceğiniz her türlü çimlendirme çalışmasında en büyük yardımcınız olacaktır.

Ekeceğiniz tohum ve çiçeklerin bahar tazeliği içinde filizlenip, zamanla boy vererek çiçek açmalarını izlemenin zevkini tatmak istiyorsanız; size en yakın Gardena satış noktasını öğrenmek için www.gardena-dost.com.tr sitesini ziyaret edebilir ya da 0216 389 39 39 numaralı telefonu arayabilirisiniz.

Gardena-Dost'un genel müdürü Mine Salari Özkaya'ya göre, sadece bahçe değil, balkonlar, pencere önleri, hatta evlerin içi bile bitkilerin bir hobi haline dönüşmesi için yeterli...

"Hobi bahçeciliği sadece bahçe temelinde düşünülmemeli. Evinizde küçük bir balkonda domates yetiştirirseniz, çiçek büyütürseniz bu da hobi bahçeciliğidir. İsterseniz maydanoz yetiştirin balkonunuzda ya da lale, limon ağacı... Bunu ilgi alanına dönüştürdüğünüz an hobi bahçeciliği yapıyorsunuzdur. Yani mutlaka geniş alanlara ihtiyaç yok. Eskiden pencerelerde, tenekelerde sardunya yetiştirirdi. Değişen tek şey, tenekelerin yerine daha şık saksıların gelmesi. İki nesil önce menekşelerle konuşanların sayısı çok daha fazlaydı. Gardena-Dost işte bu tatları yaşatmak isteğiyle, bahçeyi sadece sözlük anlamında düşünmeden, bitkileri, çiçekleri ve sebzeleri zevkli bir ilgi alanına dönüştürmek amacını taşıyor. Uzaktan zor ve çok emek isteyen bir uğraş görünen hobi bahçeciliğini insanlara sevdirmek için kullanımlarıyla kolaylık sağlayan yardımcı aletlerle bahçe işinin keyfini çıkartmanızı sağlıyor."


Geri Dön