26 / 04 / 2024

GardenOne projesi yolda!

GardenOne projesi yolda!

ParkOneı aynı bölgede 8-9 milyon dolarlık 35 üniteden oluşan GardenOne projesinin izleyeceğini belirten Berk Çiller, bölgede 35 dönümlük arazide de 3üncü bir proje yapacaklarını söyledi



Eski Başbakan Tansu Çillerin oğulları Mert ve Berk Çillerin yönettiği Marsan Marmara Holding, gayrimenkulde adımlarını hızlandırdı. Marsan Marmara Holding Yönetim Kurulu Üyesi Berk Çiller, 3 olan otel sayısını 2012 sonuna kadar 6ya ulaştıracaklarını açıklarken, Çiller soyadını taşımak konusunda, Kapılar çok hızlı açılıyor, ancak geçmek çok zor oluyor dedi.

ESKİ Başbakan Tansu Çiller ve eşi Özer Uçuran Çillerin sahibi olduğu Marsan Marmara Holding, oğulları Mert ve Berk Çillerin yönetiminde otel, gayrimenkul ve restoran yatırımlarına odaklanıyor. Şu sıralarda holdingin iştiraki Mitaş Gayrimenkulun Uskumruköydeki ilk konut projesi ParkOneın satışını sürdüren Marsan Marmara, bu alanda butik marka olmayı hedefliyor. Holding, 3 olan otel sayılarını, 2012 sonuna kadar satın alma yoluyla biri Konyada olmak üzere 6 adede ulaştırmayı da planlıyor. Marsan Marmara Holding Yönetim Kurulu Üyesi Berk Çiller, Tansu Çillerin siyasi kimliğinin iş hayatında yarattığı avantaj ve dezavantajları Kapılar çok hızlı açılıyor, ancak kapıdan geçmek çok zor oluyor sözleriyle özetliyor.

5 milyon doları geçmeyecek

Marsan Marmara Holdingin bünyesinde Beyoğlunda yatırım bedeli 23 milyon doları bulan Pera Rose, Pera Tulip ve Tulip City otellerinin bulunduğunu belirten Berk Çiller, hedeflerini şöyle anlattı: 2012ye kadar otel sayımızı 6ya çıkarmayı hedefliyoruz. Bu otellerin her biri için 5 milyon dolarlık yatırım yapacağız. En fazla 15 milyon dolarlık yatırım yapacağız. S statüsünde ya da 3 yıldızlı, 50-80 oda aralığındaki otellerle ilgileniyoruz. Konyada 55 odalı aktif bir oteli aldık, İstanbul Avrupa yakasında da 2 oteli almak istiyoruz.

Butik marka olma hedefi

Gayrimenkul sektöründe, butik projelerde tanınmış marka olmak istediklerini söyleyen Çiller, O nedenle one ismini öne çıkarıyoruz. Gayrimenkulde kazandıklarımızı otelcilik alanında kullanmayı ve arsalara çevirmeyi planlıyoruz. Şu anda toplam ciromuz 11 milyon lira. ParkOnedan elde edeceği 40 milyon dolarlık gelir var.Cironun ParkOne projesi ile ciddi bir şekilde artacağını, ikiye katlanacağını düşünüyoruz diye konuştu.

Tansu Hanımdan tavsiye alıyoruz

MARSAN Marmaranın bir aile şirketi olduğunu vurgulayan Berk Çiller, yönetim şekillerini de şöyle anlattı: Ben otellerin günlük operasyonu ve finansmanıyla, Mert Çiller ise, proje geliştirme ile ilgileniyor. Ancak aramızda net bir çizgiyle ayrılmış görev ayrımı yok, bazen görev takası da yapıyoruz. Tansu Hanım ve Özer Beyden de tavsiye ve destek alıyoruz. Global ekonomi üzerine konuşuyoruz.

Eczacıbaşı yaradı yüzde 40ını sattı

PARKONE Satış Koordinatörü Vivian Levi, 79 konuttan oluşan projenin ilk etabında yer alan 41 ünite için yüzde 40 rezervasyon aldıklarını belirterek, 15 Martta bu rezervasyonların satışa dönüşmesi için imzaları atmaya başlayacağız. Fiyatlarımız ise 379 bin dolar ile 772 bin dolar arasında değişiyor diye konuştu. Eczacıbaşının Ormanada projesinin bölgede bulunmasının önemine dikkat çeken Berk Çiller ise Ormanada, bizim de inşaata karar vermemizde önemli bir etken oldu. Bölgeye inanıyoruz dedi.

3 konut projesi yapacak

GAYRİMENKUL sektöründe ilk projesi ParkOneı gerçekleştiren Marsan Marmara Holding bünyesinde 160 dönüm arazi bulunuyor. Bu arazilerin 90 dönümü Kısırkayada bulunurken, geri kalan 70 dönüm Sarıyer-Uskumruköy bölgesinde yer alıyor. Uskumruköydeki ParkOne projesine 20 milyon dolar yatırdıklarını ve 40 milyon dolara yakın gelir beklediklerini ifade eden Berk Çiller, projede yapılan revizyonla toplam ciroda 3-4 milyon dolarlık azalma olduğunu kaydetti. ParkOneı aynı bölgede 8-9 milyon dolarlık 35 üniteden oluşan GardenOne projesinin izleyeceğini belirten Çiller, bölgede 35 dönümlük arazide de 3üncü bir proje yapacaklarını söyledi.
Hüriyet/Meltem Kara


Geri Dön