27 / 04 / 2024

Gayrimenkul bilgilerini çalarak ucuza satan örgüt çökertildi!

Gayrimenkul bilgilerini çalarak ucuza satan örgüt çökertildi!

Milyon liralık gayrimenkul bilgilerini çalarak ucuza satan örgüt çökertildi. Aralarında tapu memurlarının bulunduğu çetenin 5 milyon TL"lik arsayı da 400 bine sattığı ortaya çıktı



İzmir"de, aralarında tapu memurları ve noter katibinin de bulunduğu bir suç örgütü çökertildi. 3"ü kadın 10 kişilik çete uzun zamandır işlem görmeyen, sahibi ölüp veraset ilamıyla mirasçılara devredilmeyen yüksek değerdeki taşınmazları sahte belgelerle ele geçirip ucuza sattıkları belirlendi. Zanlıların tapu müdürlüklerindeki elemanlarından taşınmazların bilgilerini ˜300-500 TL" arasında değişen rüşvetlerle öğrendikleri kaydedildi. 12 taşınmazın el değiştirmesiyle milyonlarca TL"lik haksız kazanç sağlayan zanlıların mağdur kişilerin tespite çalışılıyor.

˜TAPULARINIZIˆKONTROL EDİN" UYARISI

Zanlıların, telefon takibinden kurtulmak için MSN ile görüştükleri kaydedildi. Zanlıların, büyük şirketleri olan bir işadamına ait 5 milyon TL değerindeki bir arsayı, tapu müdürlüğündeki elemanları sayesinde tespit edip sahte belgelerle başka bir şebeke üyesine arsanın œ400 bin TLye sattıklarını kaydetti. Suç örgütüne yönelik takibin bu bilgi üzerine başladığını bildiren yetkililer, vatandaşları, uzun süredir kontrol etmedikleri tapu kayıtlarını kontrol etmeleri konusunda uyardı.
Star/ARDA YAVUZ


Geri Dön