24 / 04 / 2024

Gayrimenkul devlerine Cannes’da İstanbul şov!

Gayrimenkul devlerine Cannes’da İstanbul şov!

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, 10-13 Mart 2015’te Fransa’nın Cannes kentinde düzenlenecek MIPIM fuarına 72 metrekarelik ışık, ses efektli İstanbul maketiyle katılacaklarını açıkladı.



Dünyanın en büyük gayrimenkul fuarı MIPIM 2015 öncesinde Türkiye özel sektörünün fuara yönelik hazırlıklarını kamuoyuyla paylaşan Çağlar, İTO’nun fuar için dev bir kent maketi hazırlattığını söyledi. Çağlar, “İstanbul’un ilk defa birebir maketini yapıyoruz. Bu maket canlı bir İstanbul görseli olacak. Ziyaretçiler hareketli, ışık, ses ve görüntü efektleriyle İstanbul’u izleyecek” dedi.


‘3 boyutlu sunum imkanı var’


İTO’nun Cannes’daki fuar alanında yer alan 300 metrekarelik çadır ile gala yemeğinin de ön finansmanını yaptığını dile getiren Çağlar, çadırda İstanbul maketinin yanısıra gayrimenkul projelerinin maketleri ile 3 boyutlu gösterimlerine yer verileceğini söyledi. Çağlar, şöyle konuştu:


“İstanbul’un üç boyutlu küçük bir örneğini çadırımıza taşıyoruz. Altyapı ve gayrimenkul alanlarındaki dev projeler de bu makette görülebilecek. Çadırı her sene tutacağız. Gala gecesi de hep bizde olacak. İstanbul’da bugün 40’tan fazla mega boyutta proje var. Sadece yerel yönetim kaynaklarından yapılan yatırım tutarı 30 milyar doları buluyor.”


‘İddialı projeler tanıtılacak’


Çağlar, “Kanal İstanbul Projesi, Üçüncü Havalimanı, Üçüncü Köprü, Marmaray, Avrasya Tüp Geçiş  Projesi, Finans Merkezi Projesi gibi projelerle gayrimenkul piyasası olağanüstü ivme kazanıyor. Çadırda, iddialı projeler tanıtılacak. İnşaat ve gayrimenkulde daha fazla yatırımcı çekmek için el ele çalışacağız” diye konuştu.


MIPIM fuarının Türkiye temsilcisi Alkaş Yönetim Kurulu Başkanı Avi Alkaş da, Türkiye özel sektörünün uluslararası fuarlara daha erken hazırlanması gerektiğini belirterek, ilgili tüm paydaşların MIPIM gibi yatırımcı çekecek etkinliklerde yerini alması gerektiğini söyledi.


Milliyet


Geri Dön