25 / 04 / 2024

Gayrimenkul, ekonominin lokomotifi olmaya devam edecek!

Gayrimenkul, ekonominin lokomotifi olmaya devam edecek!

Gayrimenkul sektörünün yeni yılda da Türkiye’nin lokomotif sektörü olmaya devam edeceğini  ifade eden GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Yetgin,düzenlemelerin sektörüne olumlu yansıyacağını belirtti. 



GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Feyzullah Yetgin, gayrimenkul sektörünün yeni yılda da Türkiye’nin lokomotif sektörü olmaya devam edeceğini belirterek, hayata geçirilen düzenlemelerin sektöre olumlu yansımalarının görüleceğini ifade etti. Milliyet Gazetesi’nde yer alan habere göre; Yetgin, “Türkiye gayrimenkul sektöründe, orta ve orta alt gruba ait konut ihtiyacı oldukça yoğun olarak sürüyor. Orta üst ve lüks segmente talebin, orta alt segmente göre biraz yavaşladığını görüyoruz. Yatırım amacıyla hareket eden gerçek ve tüzel kişilerin (yerli-yabancı), markalı, belli standartların üstündeki lüks konut taleplerinin de bu segmenti canlı tutmaya devam edeceğini düşünüyorum” dedi.


‘Fiyat artışı sürer’

Yetgin, “Kentsel dönüşüm süreci ve bu kapsamda hayata geçirilen düzenlemeler de sektöre olumlu yansıyacak. Türkiye gayrimenkul sektörü, büyüyen Türkiye’nin lokomotif sektörlerinden biri olmaya devam edecek. Demografik ve ekonomik gelişmeler göz önüne alınıp dünya ile kıyaslandığında sektörün daha çok potansiyel içerdiği görülüyor” diye konuştu.

 

Konut üretim maliyetindeki artışın henüz konut fiyatlarına tam olarak yansımadığını anlatan Yetgin, yılın 11 ayında Tüketici Fiyat Endeksi’nde yüzde 11.16, Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi’nde yüzde 13.91, ortalama dolar kurunda ise yüzde 4.98 olarak yaşanan artışlara dikkat çekti. Yetgin, “Üçüncü çeyrekte geçen yılın aynı dönemine göre Konut İnşaatı Maliyet Endeksi’nde ise yüzde 15,32 artış kaydedildi. Buna rağmen, markalı konut üreticilerinin, yüzde 3,44 fiyat artışına gittiklerini ve artan maliyetleri fiyatlara yansıtmadıklarını görüyoruz. 2018’de konut fiyatlarında artışın süreceğini söyleyebiliriz” dedi.


Geri Dön