26 / 04 / 2024

Gayrimenkul fuarı MIPIM bugün başlıyor!

Gayrimenkul fuarı MIPIM bugün başlıyor!

Gayrimenkul fuarı MIPIM'de; İstanbul, Ankara, Antalya ve Balıkesir vitrine çıkacak. Türkiye, 10-13 Mart tarihleri arasında Fransa Cannes'da düzenlenecek MIPIM'e damga vurmaya hazırlanıyor.



Global yatırımcıların buluşma noktası olan fuarda bu yıl 'İstanbul çadırı' kurulacak, kentin maketi sergilenecek. 

Geçmiş yıllarda gayrimenkul projeleri segilenen fuarda bu yıl şehirler ön plana çıkacak. Yabancı yatırımcılara Antalya,  Ankara  ve Balıkesir de tanıtılacak. 


Açılış Türkiye'den


TÜRKİYE'nin önde gelen gayrimenkul firmaları da bu yü MIPIM 2015'e daha büyük bir ügi gösterdi. Türkiye'den toplam katılımın 700'ün üzerinde olacağı tahmin ediliyor. 2013 ve 2014 yıllarında 2 kez üst üste "Onur Ülke" olarak seçilerek pek çok etkinliğe imza atan Türkiye, MIPIM'de bu yü da iddialı etkinliklerle yer alacak. 

20 bin ziyaretçinin katılımıyla gerçekleşen Resmi MIPIM Açılış Kokteyli'nin bu yılki ev sahibi İstanbul Ticaret Odası ve Beyoğlu Belediyesi olacak. Kokteylde uluslararası yaürımcıya Türk tatları ve kültürüyle İstanbul anlatılacak. 


Fransa Cannes'da 10-13 Mart tarihleri arasında düzenlenecek gayrimenkul sektörünü aynı çatı altında toplayacak. Bu yıl 26'ıncı kez gerçekleşen ve 93 ülkenden yatırımcüarı ağırlayan MPIM'in Türkiye için geçmiş yıllara kıyasla daha verimli geçmesi bekleniyor. Fuarda 300 metrekarelik 'İstanbul Çadırı' kurulacak, çadırın içinde 96 metrekarelik dijital İstanbul maketi ve İstanbul projeleri sergilenecek. İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) öncülüğünde geliştirilen proje ile İstanbul'un geleceğine yön verecek mega projeler ve kamu yatırımları teknoloji de kullamlarak sergilenecek. Uluslararası katılımcüarın İstanbul'u görebüecekleri 96 metrekarelik dev kent maketinde her saat başmda İstanbul'un seslerini, tarihini yansıtan şovlar yapüacak. Diğer yandan metrekarelik İstanbul Çadırı'nda özel sektörün yanı sıra İstanbul Maketi dışında Beyoğlu Bölgesi 11 metrekarelik maketiyle İstanbul'un kalbi olan Beyoğlu'nu vurgulayacak. Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Finans Merkezi ve Batı Ataşehir projelerinin yer aldığı Ataşehir Bölge Maketi'ni ve Kuzu Grup ise Sea Pearl gayrimenkul projesini ayrı maketlerle sergileyecek. 


ŞEHİRLER VİTRİNE ÇIKACAK 


Fuarda bu yıl Türkiye farklı bir yol izleyecek. Geçmiş yıllarda özel sektörün konut ve ofis projelerini tanıttığı fuarda bu yıl şehirler ön plana çıkacak. Yerel yönetimlerin de desteği ile hazırlanan şehir ve proje maketlerinin yanında fuar alanında gerçekleşecek panellerle şehirlerin potansiyelleri anlatılacak. 


Başkent Ankara MIPIM 2015'te Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin ve Ankara Ticaret Odası'nın (ATO) önderliğinde temsü edüecek. Türkiye Pavilyonu'nda yer alan Ankara standında Ankara Büyükşehir Belediyesi Ankapark projesi, Ankara Uluslararası Fuarcılık Ankara Fuar ve Kongre Merkezi projesi, Otonomi ve Podium AVM proje maketleri sergilenecek. Türkiye pavilyonunda temsil edilecek bir başka şehir ise son dönemlerdeki yatırım planlarıyla dikkat çeken Balıkesir. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde MIPIM 2015'te yerini alacak şehir, lojistik, sanayi, turizm, enerji alanlanndaki gayrimenkul yatırım fırsatlarım uluslararası yatırımcıya anlatacak. Türkiye Pavüyonu'nda 2. büyük standı olan Emlak Konut Gayrimenkul GYO, 111 metrekarelik standmda Kayabaşı ve Hoşdere Proje Maketleri üe yer alırken; Söğüt İnşaat Metromall AVM ve Metromall Konutlan, Aksoy İnşaat Conrad Otel Projesi ve Artaş İnşaat -Aydınlı Grup ve Invest İnşaat ortaklığıyla inşa edilen Vadistanbul stantları da yer alacak. Fuar alanında ise Türkiye'nin turizmdeki cazibe merkezi Antalya, Antalya Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde 'Visit AntalyaAntalya'ya Gelin' sloganına eklediği 'Invest in Antalya- Antalya'ya Yatırım Yapın' slogamyla dünyanın her yerinden yatınmcüarı davet etmeye hazırlanıyor. 

Antalya, MIPIM 2015'te Konyaaltı Sahil Projesi, Boğaçayı Projesi, Kepezalti-Santial Kentsel Dönüşüm Projesi ve Cruise Limanı başta olmak üzere vizyon projelerinin dünya lansmanını yapacak. 


PROJELER TANITILACAK 


Fuar alanmda Nuhoğlu İnşaat; Yenitepe Kadıköy, Ofton İnşaat; Elysium Elit Koşu ve Elysium Art Şişli, Piyalepaşa Gayrimenkul; Piyalepaşa Kentsel Dönüşüm ve DKY İnşaat MIPIM'de ilk defa ismini açıklayacağı Kartal 'daki yeni projesi üe yer alıyor. Ayrıca IMS Proje Yönetimi, Lal Gayrimenkul Değerleme, Proplan Proje Yönetim, Tabanlıoğlu Mimarlık ve TSKB Gayrimenkul Değerleme fuar alamnda yerini alan kuruluşlar arasmda bulunuyor. MIPIM 2015'te Marmara Belediyeler Birliği çatısı altında da katılımlar söz konusu. Bu kapsamda Büecik Belediyesi, Darıca Belediyesi, Gaziosmanpaşa Belediyesi ve Bağcüar Belediyesi başkanları MIPIM'i ziyaret edecekler. 


Türkiye anlatılacak MIPIM'in en önemli etkinliklerinden olan konferans programı da, 11 Mart Çarşamba günü İstanbul Ticaret Odası Başkam İbrahim Çağlar'm katılımıyla başlayacak. Türkiye pavilyonunda yer alan seminer salonunda da mega projeler ve şehir yatırımları uluslararası yatırımcılara anlatılacak. 


Yabancı yatırımcıya Türkiye'ye yatırım yapmak için izlenmesi gereken yollar aktarılacak. Türk mimarlarının ön plana çıkarılacağı oturumlar düzenlenecek. 

Protokolün, belediyelerin, ticaret odalarının ve üst düzey gayrimenkul yöneticüerinin konuşmacı olarak katılacağı oturumlar "İstanbul Yatırımcılar İçin Neler Vaat Ediyor", "Neden Yatırım İçin Türkiye", "Çağdaş Türkiye Mimarlığı: Küresel Ölçekte Gelişen Olanak ve Kısıtlar", "13 Müyon Turistin Geldiği Antalya'ya Siz Yatırım İçin Gelin", "Türkiye'de Gayrimenkul Finansmanına Yeni Araç: Gayrimenkul Yatinm Fonlan", "Geçmişin Görkemi ye Geleceğin Artan Yatinm Değeri ile İstanbul'un Kalbi Beyoğlu" başlıklarından oluşuyor. Konuşmacılar arasında, T.C. Başbakanlık Yatinm Destek ve Tamtım Ajansı Daire Başkanı Arda Ermut, Antalya Büyükşehir Belediye Başkam Menderes Türel, İstanbul Ticaret Odası Başkam İbrahim Çağlar, Ankara Ticaret Odası Başkanı Salih Bezci, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Çalık Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi Feyzullah Yetgin, Piyalepaşa Gayrimenkul Genel Müdürü Kaan Yücel, Amplio Emlak Yatırım Yönetim Kurulu Başkam Alaeddin Babaoğlu, Vadistanbul İcra Kurulu Üyesi Alpay Çepni, Kuzu Grup Genel Müdür Yardımcısı Dr. Mehmet Emre Bastopçu, Özak GYO Yönetim Kurulu Üyesi Ali Alp yer alıyor.



Hürriyet


Geri Dön