26 / 04 / 2024

Gayrimenkul ilanı arayışı yüzde 17 arttı!

Gayrimenkul ilanı arayışı yüzde 17 arttı!

Sahibindencom'un verilerine göre, 2018 yılında farklı ülkelerden Türkiye için yapılan gayrimenkul ilanı arayışı 2017 yılına göre yüzde 17 artış kaydetti.



Sahibindencom'un verilerine göre, Türkiye gayrimenkul yatırımında son dönemde yabancıların ilgisini daha çok çekiyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, yabancılar doğal güzellikleri ve tarihi zenginliklerine sahip Türkiye'de gayrimenkul yatırımına yöneldi. Ayda 44 milyondan fazla kullanıcıya hizmet veren sahibindencom'un açıkladığı verilere göre 2018 yılında farklı ülkelerden Türkiye için yapılan gayrimenkul ilanı arayışı 2017 yılına oranla yüzde 17 artış gösterdi. Türkiye'deki gayrimenkullere en büyük ilgi gurbetçilerin yaşadığı Almanya'dan geldi. En çok ilgi gören şehir ise 15 milyon nüfuslu megakent İstanbul oldu.

Türkiye’nin ekonomide lokomotif şehri İstanbul, dünyanın çeşitli ülkelerinden gayrimenkul arayan yabancıların ilgi odağı oldu. İstanbul’da en çok emlak ilanı görüntüleyen ülkeler Almanya, Hollanda, Fransa, ABD, İngiltere, Avusturya, İsviçre, Belçika, Rusya ve Suudi Arabistan olarak açıklandı. Yurt dışından ise en çok İzmir, Antalya, Aydın ve Muğla görüntülendi.

Ekvador’dan Türkiye'de ev bakanlar bulunuyor

2018 yılına ait emlak veriler değerlendirildiğinde Ekvador, Uganda, Haiti, Kamboçya, Sri Lanka gibi ülkelerde yaşayanlar Türkiye’den gayrimenkul araştırıyor. Ekvador’dan en çok Gaziantep’te ev bakılırken, Uganda’nın Hatay’dan, Haiti’nin Manisa’dan, Kamboçya’nın ise Muğla'dan gayrimenkul bakıyor.


Geri Dön