26 / 04 / 2024

Gayrimenkul ile girişim sermayesi yatırım fonları için teşvik!

Gayrimenkul ile girişim sermayesi yatırım fonları için teşvik!

Cumhurbaşkanı Kararı ile iki seneden çok elde tutulan girişim sermayesi yatırım fonu ve gayrimenkul yatırımdan elde edilecek gelirler üzerinden kalıcı olarak yüzde 0 tevkifat uygulanacak.



Gayrimenkul ile girişim sermayesi yatırım fonları için yeni karar Cumhurbaşkanlığı kararı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Milliyet'te yer alan habere göre;  girişim sermayesi yatırım fonu ve gayrimenkul yatırım fonlarından elde edilecek gelirler tevkifat oranı yeniden saptandı. 

Kararla, yayım tarihi itibarıyla, iki seneden fazla süreyle elde tutulan girişim sermayesi yatırım fonu ve gayrimenkul yatırım fonu katılma paylarından kazanılacak gelirler üzerinden, geçici madde hükmünden bağımsız olarak yüzde 0 tevkifat uygulanacak.

Gayrimenkul ile girişim sermayesi yatırım fonları için teşvik!

Kalıcı hale geldi

Gelir Vergisi Kanunu'nun geçici 67'nci maddesi dahilinde gerçek kişi ve kurumlar tarafından sahip olunan ve Sermaye Piyasayı mevzuatına göre sermaye piyasası aracı olarak nitelendirilen fon katılma paylarından elde edilen gelirler tevkifat yoluyla vergiye dahil ediliyor. 

Buna göre, Kurumlar Vergisi Kanunu'nun ilgili hükmü kapsamında yer almayan kurumlar ile gerçek kişiler tarafından girişim sermayesi yatırım fonları ile gayrimenkul yatırım fonlarının katılma paylarından kazanç elde edilmesi durumunda bu gelirler üzerinden yüzde 10 tevkifat yapılması gerekiyor.

Gayrimenkul sektöründe franchise yatırımları hızlandı!


Geri Dön