24 / 04 / 2024

Gayrimenkul sahnesinin yeni oyuncuları!

Gayrimenkul sahnesinin yeni oyuncuları!

İnşaat sektörü, krize rağmen cazibesini yitirmedi



İnşaat işine girmek için şirket kuranlar arasında ralli şampiyonu Kerem Üstünkaya ve sevgilisi Hande İşçimenler gibi isimler var. İlaç dağıtımında başarılı isim Mehmet Sait Sancak, ikinci inşaat şirketi için vira derken, Işıklar'ın patronu Rıza Kutlu Işık ise AVM'ler inşa etme kararı aldı

İlaçcı, gayrimenkule merak sardı
Türkiye'nin en büyük ilaç dağıtım şirketlerinden Hedef Alliance'ın sahibi Sancak Ailesi, yeni bir inşaat şirketi daha kurdu. Ailenin ikinci kuşak temsilcilerinin kurdukları Folkart Yapı ile inşaat sektörüne hızlı giriş yapan Sancak'lar, yeni şirketleriyle gayrimenkule ağırlık verecek. 9 Kasım'da kurulan Sanport Gayrimenkul A.Ş'de Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sait Sancak. Ailenin diğer yüzleri Haydar Sancak, başkan vekili, Fuat Sancak ve Necat Sancak ise yönetim kurulu üyesi olarak görev alıyor. Sanport, 6 milyon TL yatırımla kuruldu.  Ortakların hisse dağılımı ise şöyle: Haydar Sancak yüzde 19, Mehmet Sait Sancak yüzde 19, Fuat Sancak yüzde 19, Necat Sancak yüzde 19, Ekrem Sancak yüzde 19 ve Merhem Sancak yüzde 5.

Işıklar, Bartın'a  AVM için gidiyor
Işıklar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Kutlu Işık da gayrimenkul şirketi kuran isimler arasında. 2001 krizinde büyük yaralar alan Işıklar,  kurduğu inşaat şirketinden çok umutlu.
Alışveriş merkezleri hayata geçirmek amacıyla, 50 bin TL yatırımla 15 Ekim'de kurulan Işıklar Park Alışveriş Merkezi Yatırım A.Ş.'de yönetim kurulu başkanı Rıza Kutlu Işık. Kardeşi Uğur Işık'ın ise başkan vekili olduğu şirketin ilk projesi  Bartın'da 6 bin metrekare kiralanabilir alana sahip bir alışveriş merkezi olacak.

`Boğaz Geçişi', şirket kurdurdu
İnşaat işleriyle yakından tanınan Yapı Merkezi Holding ve Şirketler Grubu'na hem ortak hem de Yönetim Kurulu Üyesi olan Başar Arıoğlu ise tamamen bir proje için şirket kurdu.
`İstanbul Boğazı Karayolu Boğaz Geçiş Tüneli' projesinin işleri için kurulan şirketin sermayesi   25 milyon TL.
Arıoğlu, Avrasya Tüneli İşletme isimli şirketi, 26 Ekim'de kurdu. Avrasya'yı Altunizade'den yönetmeyi planlayan Arıoğlu, şirketin yönetim kurulu başkanı.

Sevgilisiyle inşaat yapacak
Sektör, Beşiktaş Spor Kulübü eski başkanlarından Mehmet Üstünkaya'nın oğlu ve 2007 Castrol İstanbul Ralli Şampiyonu Kerem Üstünkaya'nın da ilgisini çekti. Üstünkaya, sevgilisi Hande İşçimenler ile 13 Ekim'de ortak şirket kurdu. Üstünkaya İnşaat isimli şirketin sermayesi ise 3 milyon 820 bin TL. Şirketin kuruluşu sırasında sermayenin 20 bin TL'si nakit olarak ödendi. Geriye kalan 3 milyon 800 bin TL  için ise Kerem Üstünkaya'nın Sarıyer'deki villası aynı sermaye olarak konuldu.
Şirketin yönetim kurulu başkanı  Kerem Üstünkaya oldu. Hande İşçimenler ve İsmet Ersan Ercan ise yönetim kurulunda görev alıyor.
Üstünkaya İnşaat,  konut başta olmak üzere  işyeri, otel, turistik tesisler, sanayi tesisleri, yol, okul gibi inşaatların yanı sıra  fabrika, baraj, liman, havaalanı ve köprü inşaatı gibi daha ağır alanlarda da çalışmalar yapmayı planlıyor.
Tebernüş Kireçci/Milliyet


Geri Dön