29 / 03 / 2024

Gayrimenkul sektörü Eylül-Ekim gibi canlanacak!

Gayrimenkul sektörü Eylül-Ekim gibi canlanacak!

Varyap CEO'su Erdinç Varlıbaş, inşaat ve gayrimenkul sektörüyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Varlıbaş, gayrimenkul sektöründe Eylül-Ekim gibi canlanma beklediklerini vurguladı.



İnşaat sektöründe nakit akışının diğer sektörlere göre farklı olduğunu dile getiren Varyap CEO'su Erdinç Varlıbaş,  ödemelerin büyük montanlı ve farklı kanallar vasıtasıyla geldiğine dikkat çekti. 


Kalan tutarın ödemesini tam olarak yapılandırmadıklarını da belirten Varlıbaş şu ifadeleri kullandı: "Burada kısa bir erteleme almış olduk. 30 milyonluk bononun 5 milyona yakın kısmı ödendi. Türk gayrimenkul sektörü 2016'yı çok iyi geçirmedi. 2017'ye girildiğinde güzel bir hareketlenme oldu ama bu sefer de referandum süreci insanları biraz beklemeye sevk etti. Yaz aylarını geçirdikten sonra Eylül-Ekim gibi piyasa canlanmaya başlayacak"


Varyap, dün 30 milyon TL'lik bonosunun anapara ödemesini gerçekleştirememişti.


Merkezi Kayıt Kuruluşu'ndan yapılan açıklamada, "TRFVRYP51718 ISIN kodlu finansman bonosuna ilişkin 31.05.2017 tarihli kupon ödemesi gerçekleştirilmiş olup, itfa ödeme işlemleri, ihraççı kuruluşun ödeme tutarını aktarmaması nedeniyle kuruluşumuz aracılığı ile gerçekleştirilememiştir" ifadeleri kullanıldı.


Hürriyet 


Geri Dön