19 / 04 / 2024

Gayrimenkul sektörü Kasım ayında harekete geçti!

Gayrimenkul sektörü Kasım ayında harekete geçti!

Siyasi belirsizliğin sona ermesi gayrimenkul sektörünü harekete geçirdi. Aylardır yeni projelerini satışa sunmak için bekleyen şirketler kayıpları yılın son 2 ayında telafi için çalışacak. Kasım'da 7 bin 500 markalı konutta satış ve ön satış başlayacak.



Siyasi belirsizliğin sona ermesi gayrimenkul sektörünü harekete geçirdi. Aylardır yeni projelerini satışa sunmak için bekleyen şirketler kayıpları yılın son 2 ayında telafi için çalışacak. Sadece kasım ayında yaklaşık 7 bin 500 markalı konutta satış ve ön satış başlayacak.


YENİ konut ve ofis projelerinin eylül ayında satışa sunulması bekleniyordu ama olmadı. Ülke içindeki siyasi belirsizlik, terör olayları gayrimenkul sektörünün de takvimini etkiledi. 1 Kasım seçimleri sonrası harekete geçen şirketler, yeni projelerini satışa sunmaya başladı. Markalı konut üreticileri kasım ayında yaklaşık 7 bin 500 konutta satış ve ön satışlara başlayacak. Aylardır bekle-gör pozisyonuna geçen yerli ve yabancı konut alıcısını satış ofislerine çekmeyi hedefleyen şirketler, düşük peşinat, uygun faiz oranları ile satışları arttırmayı hedefliyor. Geçen yıl Türkiye genelinde 1 milyon 165 bin konut satışı yapılmıştı. Bu yılın ilk 9 ayında yaklaşık 936 bin kişi ev sahibi oldu. Kasım ve aralık ayında çalışmalarına hız katacak inşaat şirketleri 2014’ün rakamlarını aşmak için çalışacak.


YENİ PROJELER


Esenyurt’ta 1216 konut


YAKLAŞIK152 bin metrekare inşaatın bulunacağı Babacan Premium projesinde, 1216 konut, alışveriş merkezinde 102 ticari ünite yer alacak. 1+0’dan, 3+1’e düz ve loft dairelere kadar geniş seçenekler sunulan Babacan Premium 41 katlı kule projesinde, 1+0 ve 1+1’ler diğer 27 şer katlı 4 blok olan aile rezidanslarında, 2+1 ve 3+1’ler yer alacak. Eylül ayında inşasına başlanan projenin 1. etabının 2018 yılı haziran ayında teslim edilmesi planlanırken, 2. etabının ise 2018 yılı Eylül ayında teslimi planlanıyor. Projenin yatırım maliyeti ise 420 milyon TL.


Başakşehir’e yeni mahalle


EMLAK Konut GYO ile İntaya, EYG, İntes hasılat paylaşımı ortaklığıyla İstanbul Başakşehir’de hayata geçirilen Adım İstanbul projesi bu ay satışa çıkıyor. Geçen yıl Kasım ayında EVvel İstanbul projesine başlayan ortaklar her iki proje için toplam 726 milyon lira yatırım yapacak. Mahalle yaşamının ön planda olacağı Adım İstanbul projesinde 615 konut ve 120 ticari alan bulunacak. Son yıllarda markalı konut üreticisinin en fazla tercih ettiği bölgelerin başında gelen Başakşehir, şehir parkları ve büyük altyapı projelerine yakınlığı ile değer kazanıyor.


Sultanbeyli’de 2. etaba geçti


SUR Yapı İstanbul Sultanbeyli’de yer alan İlkbahar konut projesinde ikinci etabı satışa sunuyor. Geçtiğimiz nisan ayında satışa sunulan evlerin yüzde 90’ınından fazlası sahibini bulunca şirket ikinci etap için düğmeye bastı. 100 milyon lira yatırım değerine sahip 2. etapta 152 konut bulunacak. Sur Yapı İlkbahar, kuzey ormanlarına, Paşaköy gişelerine ve TEM otoyoluna yakınlığıyla öne çıkıyor. Projeye komşu konumda bulunan 100 dönümlük arazide de yeni bir üniversite inşa ediliyor. Metro hattına kolay ulaşımın sağlanabildiği proje aynı zamanda faaliyete geçmek üzere olan 400 yataklı Sultanbeyli Devlet Hastanesi’ne de 200 metre mesafede.


800 milyon dolarlık kentsel dönüşüm


PİYALEPAŞA Gayrimenkul, İstanbul Piyalepaşa’daki kentsel dönüşüm projesinde satışlara başladı, projenin tanıtımı ise bu ay yapılacak. Piyalepaşa İstanbul, Beyoğlu’nun merkezinde 800 milyon dolarlık yatırımla, 82 dönüm arazi üzerinde hayata geçecek. Projede farklı büyüklük ve tipte 760 daire ve 190 rezidans yer alıyor. Projenin en önemli özellikleri arasında yer alan 4 katlı, 3 bin 900 araçlık otoparkı alanı ile 550 metre uzunluğundaki alışveriş sokağı yer alıyor. Bu sokakta 120 mağazanın yer alması planlanıyor.


1 milyar dolar yatırım yapıyor


KELEŞOĞLU Holding’in, İstanbul Yakuplu’daki Deniz İstanbul projesi için 1 milyar dolar yatırım yapacak. Projede; 87 villalık Marina Evleri ve 1019 apartman dairelik Mercan Konakları’nda inşaat ve satışlar başladı. 2020’ de tamamlanması hedeflenen proje kapsamında alışveriş merkezi, hastane, eğitim kurumları, turizm alanları, kongre merkezi, otel, home office, 50 adet kafe ve restoran, deniz taksi ve helikopter pisti yer alıyor. Yaklaşık 1.500 dönüm arazi üzerinde inşa edilecek projenin 500 yat kapasiteli marinası da var.


Yakuplu’da bahçeli yaşam


DEKAR Yapı, Beylikdüzü Yakuplu’daki yeni projesi Dekar Asmalı Hayat’ın ön satışına başladı, projenin lansmanı ve satışları ise kasım ayı sonunda planlanıyor. Bahçeleri ile öne çıkan projede 244 konut yer alıyor.150 milyon TL’lik yatırımla 78 bin metrekarelik alan üzerinde inşa edilen Dekar Asmalı Hayat, ulaşılabilir fiyatlarla deniz manzarası ile bahçeli ev konseptini birlikte sunuyor. Dekar Asmalı Hayat’ta 3+1, 4+1 ve 5+1 olmak üzere 7 farklı tipte ev seçeneği ve ticari üniteler bulunacak.


2017’de teslim edecek


BEYAZ İnşaat’ın İstanbul Topkapı’da inşa edeceği Beyaz Park Topkapı projesi de kasım ayında satışa sunuluyor. Arsa bedeli hariç 100 milyon TL’lik yatırım değerine sahip projede 370 konut ve tamamı 4 bin metrekareyi bulan ticari ünite alanları yer alıyor. 15 bin metrekare arsa, 85 bin metrekare inşaat alanı üzerinde yer alacak projede , 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1’den oluşan dört tip daire seçenekleri sunuluyor. Projede daireler 70 metrekareden başlayıp 210 metrekareye kadar çıkıyor. İnşaat çalışmalarına başlanan projede evlerin 2017 Aralık’ta teslim edilmesi planlanıyor.


Ankara’ya 2 yeni proje


KUZU Grup kasım ayında Ankara’da 2 yeni projesini satışa sunacak.  Ankara  Oran’da hayata geçirilen Kuzu Effect 4 blok üzerine 203 konut ve 125 mağazadan oluşuyor. Projenin 2017 de teslim edilmesi planlanıyor. Çankaya’da yükselecek Kuzu Kumru projesinde ise 159 konut hayata geçecek.


Kurtköy, Kemerburgaz ve Tarabya evleri


HANESEL Yapı ve Demirbaş Yapı ortaklığı ile hayata geçirilen 360 Kurköy projesinin yatırım değeri 320 milyon lira. Projede 540 konut yer alacak. Bakırcı Yapı tarafından inşa edilecek Bakırcı Kemer projesi ise Kemerburgaz’da yer alacak ve projede 41 lüks konut bulunacak. Gök-An İnşaat tarafından Sarıyer Tarabya’da hayata geçirilen Therra Park Tarabya projesinde 49 konut bulunacak.


Kartal satışta Fikirtepe bekliyor


DAPYapı İstanbul Kartal’da yer alan Adam Kule projesini 3 Kasım’da tanıttı. 200 milyon lira yatırım değerine sahip projede 254 rezidans daire ve 88 home-ofis yer alacak. Tanıtım öncesi evlerin yüzde 47’sini satan şirket Kartal, acıbadem ve Pendik’te yeni projeler için çalışıyor. Fikirtepe’de 260 milyon liralık yatırımla hayata geçecek Velvet Towers projesinin de geçtiğimiz günlerde tanıtımı yapıldı, satışlara 2 ay sonra başlanılması planlanıyor. Katar-Türk ortaklığında kurulan Palma D’oro May inşaat tarafından inşa edilecek projede 1250 konut yer alacak.


Hürriyet/Gülistan Alagöz


Geri Dön