27 / 04 / 2024

Gayrimenkul sektöründe çarklar durmadı!

Gayrimenkul sektöründe çarklar durmadı!

TOKİ Başkanı Ergün Turan, FETÖ'nün 15 Temmuz'da düzenlediği darbe girişiminden sonraki süreci anlattı. Turan, darbe girişiminden sonra ülkenin geleceği için çalışmalara hız verdiklerini söyledi.



Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişiminden sonra ülkenin geleceği için daha fazla çalıştıklarını söyledi. Turan, 15 Temmuz'dan sonraki süreci anlattı. 


- Darbe gecesi yaşadıklarınızı anlatabilir misiniz?

- Hain darbe girişiminin yapıldığı 15 Temmuz saat 20.30'da TOKİ'nin merkez binasından ayrıldım. Saat 22.00 civarında kamuda görev yapan bir arkadaşım, darbe girişimi söylentilerinden bahsetti. 15-20 dakika sonra da durum netleşti. Hem emniyet hem de belediye binasında vatandaşların toplandığı haberini aldıktan sonra ortanca oğlumla birlikte yola çıktık. Cumhurbaşkanımızın İstanbul'a geleceğini öğrenince havalimanına yöneldik. Fakat acayip bir insan seli vardı. Millet akın akın havalimanına yürüyordu. Biz de E5'in kenarında sabahladık. Kısacık süre zarfında birçok duyguyu aynı anda yaşadık. 12 Eylül darbesinde çocuktuk. Şimdi de çocuklarımız bu sürece tanıklık ediyor.


- Bu süreç nasıl başladı?

- 17-25 Aralık siyaseti dizayn operasyonundan sonra olay netleşmişti. 15 Temmuz'dan sonra ise şunu diyoruz ki unutulmaz bir hainlik yaşadık. Ancak milletimizin iradesi o kadar güçlü ki, sadece Türk tarihi değil, insanlık tarihi açısından da yaşanan olaylar altın harflerle yazılacak. 40 yılda devletin içine sızmış ihanet şebekesi tarafından milletin istikbaline yapılmış bir olaydır bu kalkışma.


- 16 Temmuz'dan itibaren yol haritanız nasıl şekillendi?

- Cumhurbaşkanımızın önderliğinde, hain kalkışmanın Türk milleti tarafından bertaraf edilmesinin ardından 16 Temmuz sabahından itibaren çarkların durmaması için harekete geçtik. Yaşadığımız bu hainliğe rağmen 2016'da en büyük sosyal konut üretimi rakamına ulaştık. 65 bin konut ürettik. Aynı hızla 2017'de de devam ediyoruz. Bugüne kadar 39 bin sosyal konut ürettik. Türkiye'de üretilen toplam konutun yüzde 10'una tekabül ediyor bu rakam.


- Sadece konut değil, başka alanlarda da ciddi çalışmalar yaptınız.

- Güneydoğu'da terör, hendek ve çukurdan zarar gören yerlerin onarımı yapıldı. Toplam 22 bin konut yapıldı. Her ay peyderpey teslim ediliyor. 911 kilometrelik sınırın 600 kilometresini ihale ettik. Bizim Toplu Konut İdaresi olarak üzerimize düşen görev buydu. Bu sebeple aziz milletimizin şehitlerini rahmet, gazilerini ise şükranla anıyoruz.


- Gayrimenkul sektöründe de çarkların durması için çeşitli kampanyalar başlatıldı.

- İnşaat sektörünün tüm paydaşları 15 Temmuz'un ertesi günü çok hızlı şekilde koordine olarak millet için tarihi kampanyalar düzenledi. Biz  TOKİ  olarak bizden daha önce konut alan vatandaşımıza geçmişe dönük borçlarını silmeleri için yüzde 20 indirim kampanyası başlattık. Yatırımlar asla ertelenmedi. Türk inşaat sektörü gaza bastı.


- Darbe başarılı olsaydı eğer, bugün Türkiye ne durumda olurdu?

- Darbe girişiminin asıl amacı, Türkiye'nin önünü kesmekti. 2023'te Türkiye dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olmayı planlanıyor. Darbe girişimi başarılı olsaydı eğer, bu kutlu yürüyüş sekteye uğrayacaktı. 30 yıl daha geriye gidecektik. Millet olarak gelecek nesilleri bilinçlendirmeliyiz. Türk milleti kendisine biçilen bu kalıbı yıkarak yoluna hızla devam edecek.


- Kamuda zarar gören binaların yapımıyla ilgili çalışmalar yaptınız mı?

-TOKİ olarak tüm zarar gören kamu binalarını yenilemek görevimiz. Ancak Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin binasını GYODER yapmak istedi. Biz de birçok noktada gerçekleşen hasarlı binalarla ilgili çalışmalar yaptık. Bunların başında Özel Harekat Binası geliyor. Hainlerin yaptığı darbe girişimi sonucunda 63 şehidimiz çıktı bu binadan. İstikbale yürüyüşü engellemeye çalıştılar. Bu hainlik asla unutulmayacak.



Sabah


Geri Dön