25 / 04 / 2024

Gayrimenkul sektöründe en büyük risk yeni batık firmaların olması!

Gayrimenkul sektöründe en büyük risk yeni batık firmaların olması!

Nurol GYO Genel Müdürü Musa Aykaç'a göre sektörün en büyük riski yeni batıkların olması. Aykaç, "Eğer aidatlar birkaç yüz TL artarsa o zaman tüketiciler konut almaktan vazgeçerler" dedi..



Konut kredisi faizlerinin artması, döviz kurunun yükselmesi ve maketten satışların devam etmesi gayrimenkul sektörünü endişelendiriyor. 


Nurol Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Genel Müdürü Musa Aykaç'a göre sektörün en büyük riski yeni batıkların olması. Türkiye'de sektörde hâlâ sat yap mantığının geçerli olduğunu anlatan Aykaç, bitirme sigortasını desteklediklerini ve acilen çıkması gerektiğine işaret etti. Konut kredilerinde faizlerin yükselmesinin şu anda konut satışlarına darbe vuracak boyutta olmadığını kaydeden Aykaç, "Döviz kuru tüketicilerle müzakere edilebilir. Faizlerin 0.70'lerden 0.80'lere gelmesi aslında çok şeyi değiştirmez. Eğer aidatlar birkaç yüz TL artarsa o zaman tüketiciler konut almaktan vazgeçerler. Ama şu anda öyle bir durum yok" dedi. Sektörün mutakabiliyet yasasının nimetlerinden hâlâ hakkıyla yararlanmadığını da belirten Aykaç, kentsel dönüşümle de ilgilendiklerini, ancak ev sahiplerine ayaklan yere basan projelerle gidilmesi gerektiğini anlattı. Kentsel dönüşüm için dev alanlar olduğunu, Nurol olarak gelişmiş bölgeler içinde gelişime Nurol Parkla  yatırım açık alanlarla ilgileneceklerini anlattı. 


Musa Aykaç Nurol GYO'nun devam eden projeleri ile ilgili olarak da şu bilgileri verdi: 


«•" Mecidiyeköy'de Çağlayan Adliyesi'nin yanı başına inşa ettiğimiz Nurol Tower'a 140 milyon dolar yatıracağız. Kaba inşaatı yakında bitireceğiz ve 2014 Temmuzu'nda teslim edeceğiz. Projenin metrekareleri 6300 dolar civarında. 


«• Nurol Tower'ın büyük bölümünü avukatlar aldı. Avukatlar burayı ağırlıklı olarak büro olarak kullanmayı planlıyor. 


340 milyon dolar


«• Nurol GYO, 2013'te istanbul'da üç dev yatırıma imza atıyor. Nurol GYO'nun istanbul'daki üç projesinden biri 340 milyon dolar yatırım bedeli ile inşa etmeye başladığı Nurol Park (Basın Ekspress) projesi. 


«• Hürriyet Medya Towers'ın bulunduğu araziyi 127.5 milyon dolara satın alan Nurol GYO, buraya inşa edeceği Nurol Park projesi için toplam 340 milyon dolar yatırım yapacak. Nurol Park hayatların yeşereceği, meyve vereceği ve kök salacağı bir 'Yaşam Vadisi' olarak tasarlandı. Nurol Park, aynı zamanda bulunduğu bölge için de bir çekim alanı olacak. Sokak çevre kullanımı maksimum olan bir mahalle dokusu oluşturuluyor 


«•Nurol Park projesinin 7 katlı iki blokta yer alan 84 loft dairesi bulunuyor. Loftlarda 2+1, 3+1 ve 4+1 konut seçenekleri bulunuyor. Loft'lar 113 m2 ile 191 m2 arasında değişiyor. 2016'da teslim etmeyi planlıyorlar. 


«•Seyrantepe projesi için de 115 milyon dolarlık yatırım yapmayı amaçlıyorlar. 


Nurol Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Genel Müdürü Musa Aykaç: Eğer aidatlar birkaç yüz TL artarsa o zaman tüketiciler konut almaktan vazgeçerler. Su anda öyle bir durum yok. 


Cumhuriyet


Geri Dön