26 / 04 / 2024

Gayrimenkul yarışması Sign Of The City Awards 6 Kasım'da!

Gayrimenkul yarışması Sign Of The City Awards 6 Kasım'da!

Türkiye’nin önde gelen inşaat ve gayrimenkul projelerinin ödüllendirileceği “Sign Of The City Awards” yarışması için geri sayım sürüyor. 6 Kasım gecesi düzenlenecek törenle sahiplerini bulacak ödüller için yarışma jürisi belirlendi.



TÜRKİYE’nin önde gelen inşaat ve gayrimenkul projelerinin ödüllendirileceği “Sign Of The City Awards” yarışması için geri sayım sürüyor. 6 Kasım gecesi düzenlenecek törenle sahiplerini bulacak ödüller için yarışma jürisi belirlendi. Yarışmaya son başvuru tarihi 15 Eylül. Projeye başvurular 100’ü aştı.


GAYRİMENKUL projelerinin 17 kategoride ödüllendirileceği “Sign Of The City Awards” yarışmasına gösterilen ilgi her geçen gün katlanarak artıyor. İnşaat ve gayrimenkul sektörüne değer katmak amacıyla, Hürriyet’in öncülüğünde hayata geçen yarışmada jüri üyeleri açıklandı. Son başvuru tarihinin 15 Eylül olarak belirlendiği proje sektöre ayna tutarken, kazanan projelere de artı değer sağlayacak. Kendi kategorisinde ipi göğüsleyen projeler 6 Kasım 2014 Perşembe akşamı Four Seasons Hotel Bosphorus’ta gerçekleştirilecek törenle ödüllendirilecek.



SAYGIN JÜRİ ÜYELERİ 

Yüzlerce projenin yarışacağı Sign of the City Awards’da jüri başkanlığını mimar ve yazar Doğan Hasol üstlendi. Ayrıca jüri üyeleri arasında sektörün nabzını tutan, İstanbul İnşaatçılar Derneği, Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği, Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği, Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği ile Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği’nin başkanları, akademisyenler ve gayrimenkul sektörü temsilcileri yer alacak. 



ADINDAN SÖZ ETTİRECEK 

Yarışmada saygın bir jüri üyesi listesi oluşturmak için yoğun bir çalışma gerçekleştirildiğini belirten Hürriyet Reklam Direktörü ve İcra Kurulu Üyesi Zeynep Tandoğan, gayrimenkul sektöründeki tüm temsilcilerin kabul edeceği isimlere karar verildiğini ifade etti. Gayrimenkul sektörünün büyüklüğü ve yan sektörlere etkisi ile ülke için önemli bir iş kolu olduğuna dikkat çeken Tandoğan, “Gayrimenkul sektörü ile Hürriyet Dünyası arasındaki etkin iletişim bir sorumluluk doğurdu ve bu işte öncü olmak istedik. Sign Of The City, Türkiye’nin en prestijli ödülleri arasında gösterilen Altın Kelebek ve Kırmızı gibi adından söz ettirecek” dedi. 



PROJELER SÜZGEÇTEN GEÇECEK 

Gayrimenkul sektörünün Türk ekonomisi için önemli bir dal olduğuna dikkat çeken Doğan Hasol, “Bugüne kadar mimarlık dalında çok sayıda yarışma düzenlendi ama gayrimenkul gibi önemli bir sektör için bir yarışma olmadı. Hürriyet öncülüğünde yapılan bu yarışma ile yapılan büyük yatırımlar ve görkemli projeler süzgeçten geçecek. Yarışma Türkiye’deki planlama, kentsel tasarım ve mimariyi daha ileri noktalara taşıyacak” dedi.



FARKINDALIK YARATACAK

Gayrimenkul sektörünün hızla büyüdüğüne dikkat çeken Küçükçekmece eski Belediye Başkanı ve Sign Of The City Awards jüri üyesi Aziz Yeniay, kentsel dönüşüm projeleri ile sektörün 15-20 yıl boyunca büyümeye devam edeceğini ifade etti. Yarışma ile kentlere kimlik katan projelerin artacağını belirten Yeniay, “Gayrimenkul sektörü büyürken bu yarışma ile başımızı kaldırıp ‘biz neler yapıyoruz’ deme şansımız olacak. Sektörde farkındalık yaratacak yarışa sonrası herkes daha iyi işler için gerekli kriterleri görecek. Sektöre ayna tutan yarışma ile gayrimenkul sektörünün rol modelleri ortaya çıkacak” dedi. Türkiye’deki doğru yapılaşmayı hızlandırmak amacıyla yola çıkıldığını belirten jüri üyesi Haluk Sur, “Yarışma mimari tasarım, kentsel tasarımın da ötesinde ekonomiyi, inşaatı, inovasyonu, sürdürülebilirliği kapsıyor. Mükemmele doğru yürümek adına iyi örneklerin çoğaltılmasını ve bunların sektörde örnek teşkil etmesini hedefliyoruz” dedi.



Yarışmaya başvuran ve önkayıt yaptıran  firmalar

AC Yapı

AEH Anadolu Gayrimenkul

Ağaoğlu

Akşan Yapı

Ant Yapı

Avrupa Konutları

Astay

Aşçıoğlu İnşaat

Aydınlı İnşaat

Bak Yapı

Dara Kırmızıtoprak Mimarlık

Demir İnşaat

DKY İnşaat

Dome + Partners Mimarlık

Dumankaya İnşaat

EA İnşaat

Elit Yapı

Eroğlu Gayrimenkul

Ferko İnşaat

GAD Mimarlık

Göğüş Gayrimenkul

Gül İnşaat

Gürallar Yapı

İnanlar İnşaat

Karden İnşaat

Kavuklar Gayrimenkul 

Keleş İnşaat

Keleşoğlu İnşaat

KLK Yapı

Liv Hospital 

Nuhoğlu İnşaat

Nurol Gayrimenkul 

Özyazıcı İnşaat

Rönesans Gayrimenkul 

Sinpaş GYO

Soyak

Tabanlıoğlu Mimarlık

Tahincioğlu Gayrimenkul

Taşyapı

Turkmall

Trump Towers

Via Properties & Gürsoy



Başvurular 100’ü aştı

GEÇTİĞİMİZ ay Hürriyet’in ev sahipliğinde düzenlenen iftar yemeğinde yarışmanın gayrimenkul şirketlerinin temsilcilerine tanıtıldığını belirten Hürriyet Reklam Koordinatörü Onur Yılmaz, “Yarışma şimdiden büyük ilgi gördü. 37 firma 51 gayrimenkul projesi için 101 önkayıt yaptı. Son başvuru tarihinin 15 Eylül olduğu yarışmada başvuruların 150’yi aşmasını bekliyoruz” dedi.



‘Sign Of The City Awards’ ödül kategorileri

 En İyi Rezidans

 En İyi Çok Katlı Konut

 En İyi Az Katlı Konut

 En İyi Müstakil Konut

 En İyi Karma Proje

 En İyi AVM

 En İyi Ofis

 En İyi Sağlık Projesi

 En İyi Eğitim Projesi

 En İyi Sosyo-Kültürel Yapı

 En İyi Endüstriyel Yapı

 En Yeşil Bina 

 En İyi Mimari Tasarım

 En İyi Dönüşüm Projesi

 En İyi Pazarlama Kampanyası

 En İyi Konsept Mimari Tasarım

 Yılın Fark Yaratanı



Geri Dön