19 / 04 / 2024

Gayrimenkul yatırımcılar için en güvenli liman!

Gayrimenkul yatırımcılar için en güvenli liman!

Emlak Konut GYO, sektör ve ülke ekonomisine katkı sunmaya aralıksız devam ediyor. Şirket, yeni yatırımlar ve proje teslimlerini hızla sürdürüyor. Emlak Konut GYO Genel Müdürü Hakan Gedikli, gayrimenkulün yatırımcılar için en doğru yatırım aracı olduğunu söyledi.



65 yılı aşkın süredir Türükiye inşaat ve gayrimenkul sektörünün önemli bir kuruluşu olan Emlak Konut GYO, yılların getirdiği kurum kültürü ve yönetim anlayışı ile ülke ekonomisi ve sektör için gereken tüm adımları atmaya devam ediyor. Emlak Konut, 23.7 milyar lira varlık toplamı ile Türkiye’nin en büyük gayrimenkul yatırım ortaklığı olarak faaliyetlerini sürdürüyor.

Milliyet'in haberine göre, Emlak Konut GYO A.Ş’nin son dönemdeki faaliyetleri hakkında açıklamalarda bulunan Emlak Konut GYO Genel Müdürü Hakan Gedikli, “Emlak Konut olarak planlı, nitelikli ve çevreye duyarlı şehircilik anlayışıyla dünyadaki sayılı gayrimenkul yatırım ortaklıkları arasına girmek hedefiyle çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bununla birlikte misyonumuzda da belirttiğimiz üzere, toplumsal değerleri ve müşteri memnuniyetini önemseyerek huzurla ve güvenle yaşanabilecek mekânların olduğu, yatay mimariye uygun yaşam alanları tasarlamaya gayret ediyoruz” dedi.

‘Sadece konut değil’

Gedikli, Emlak Konut’un bugüne kadar inşa faaliyetini yürüttüğü hiçbir yeri sadece konut veya iş yeri olarak görmediğini vurgularken, “Eklentileri ve sosyal donatı gereksinimleri ile bir bütün olarak düşündük. Şirketimiz doğru yerde, doğru maliyet ve doğru zamanlama ile gerçekleştirdiği projelerle Türkiye’nin gelişimine en üst düzeyde katkı sağlamak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Yaşam alanları inşa etme hedefiyle çıktığımız bu yolda, ürettiğimiz konut ve ticari ünitelerle birlikte sosyal yaşam alanları olan eğitim tesisleri, sağlık tesisleri, kreşler ve camileri de bir bütün geliştirmeye devam ediyoruz. 360 bin metrekarelik Başakşehir Millet Bahçesi, 142 bin metrekarelik Hoşdere Millet Bahçesi ve 100 bin kitap kapasiteli Başakşehir Millet Kıraathanesi yakın zamanda hayata geçirdiğimiz sosyal nitelikli kamusal alanlardan” diye konuştu.

‘2019 yılında proje teslimlerimiz sürecek’


Emlak Konut’un 2019 yılında gerek dış, gerekse iç gelişmelere bağlı olarak tüm paydaşları için sürdürülebilir büyüme hedefine sağlam adımlar ile ilerlediğini belirten Gedikli şunları söyledi: “Bu kapsamda ilk çeyrek sonuçlarına baktığımızda sene başında açıkladığımız hedeflerimizi büyük ölçüde yakaladığımızı görüyoruz.

2019 yılında yatırımlarımıza devam edeceğiz ve yeni değerleri ülkemize katacağız. Yine 2019’da Emlak Konut güvencesiyle üretip inşasına devam ettiğimiz projelerin bir kısmını daha zamanında sahiplerine teslim etmeyi planlıyor, önümüzdeki yıllar içinde hem devam eden hem de geliştireceğimiz projelerin çalışmalarına kararlılıkla devam ediyoruz.”


Fiyatta büyük fırsat oluştu


Gayrimenkul ve konut sektöründeki son gelişmelere ilişkin değerlendirme yapan Hakan Gedikli, gayrimenkul sektörünün oluşturduğu katma değer ve istihdam olanaklarıyla ekonomi için her zaman büyük önem teşkil ettiğini dile getirdi. Gedikli, “Sektörümüz, ülkemizin ihtiyacı olduğu her dönemde elini taşın altına koyarak kaynağını kendi içinden sağlamayı başarmış ve ekonomiye katkı sağlamıştır. 15 Temmuz hain darbe girişimi ve geçen Ağustos ayında yaşadığımız ekonomik saldırılardan sonra hayata geçirilen kampanyalar da bunların en güzel örnekleridir. Yaşanan tüm bu süreçleri göz önünde bulundurursak, bugün itibariyle artan gire maliyetlerine rağmen alıcılar için ödeme kolaylıkları sağlanmış ve fiyatlarda uzunca bir süredir artış yapılmamıştır” dedi.

‘En doğru zaman’

Yeni geliştirilecek projelerde, artan maliyetlerin de projeye yansıması sonucu üreticinin bağımsız bölüm bazında arsa dahil maliyeti bugün devam eden projelerin satış fiyatlarının üzerinde olacağına dikkat çeken Gedikli, “Bununla birlikte son iki yıldır ülkemizde düzenlenen yapı ruhsatlarındaki ciddi düşüşler projelerdeki arz/talep dengesini talep artışı yönünde değişecektir. Gayrimenkul yatırımı, birikimlerini bu alanda değerlendirmek isteyen yatırımcılar için her zaman güvenli bir liman olmuştur. Gayrimenkul, daima diğer yatırım araçlarından farklı olarak süprizlere pek açık olmayan doğru bir seçim ön plana çıkmaktadır. Farklı yatırım araçları kısa vadede kazandırıyor gibi görünse de geçmiş verilere baktığımızda uzun vadede konut yatırımının daha fazla kazanç sağladığını görüyoruz.İçinde bulunduğumuz bu dönemin tüm bu etmenler; artan maliyetler, fiyatlar ve arz/talep dengesi göz önünde bulundurulduğunda birikimlerini gayrimenkulde değerlendirmek isteyenler için en doğru zaman olduğunu söyleyebilirim. Devletimizin sağladığı KDV ve tapu harcı indirimlerini de göz önünde bulundurursak konut alıcısı için tablo daha da iyi bir hal alıyor” diye konuştu.


Geri Dön