23 / 04 / 2024

Gayrimenkule 400 milyon Euro'luk yatırım fonu geliyor!

Gayrimenkule 400 milyon Euro'luk yatırım fonu geliyor!

Global MD Portföy Yönetimi ile gayrimenkul devi Bilfinger Real Estate Türkiye’de yatırım fonu kuracak. 400 milyon Euro tutarındaki fonun büyük bir kısmının alışveriş merkezlerine, bir kısmının da endüstriyel tesis projelerine aktarılması planlanıyor.



Global MD Portföy Yönetimi ile Almanya’nın gayrimenkul devi Bilfinger Real Estate Türkiye’de yatırım fonu kuracaklarını açıkladı. Avrupa kaynaklı yaklaşık 400 milyon Euro (yaklaşık 1.35 milyar TL) tutarındaki fonun büyük bir kısmının alışveriş merkezlerine, bir kısmının da endüstriyel tesis projelerine aktarılması planlanıyor.


Bilfinger Real Estate Türkiye Yatırımlar Departmanı Yöneticisi Selim Şahin, Türkiye gayrimenkul sektörünün başarısının uluslararası arenada dikkat çektiğini vurgulayarak, “Bugün gerçekleştirdiğimiz işbirliği ile çok daha büyük hedefler için bir adım daha atıldı” dedi.


Tüm sektörde heyecan yaratan imzayı atan Global MD Portföy Yönetim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Gaye Braida Fernandez ise, “Ortadoğu’dan sonra Avrupa kaynaklı sermayenin Türkiye gayrimenkul sektörüne aktarılmasının yolunu açmaktan büyük mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.


Gayrimenkul sektörüne Avrupa sermayesi geliyor. Son yıllarda yaptığı atılımla tüm dünyanın dikkatini üzerine çeken Türkiye inşaat ve gayrimenkul sektörü için daha büyük başarılara imza atma yolunda önemli bir kapı daha açılıyor.


Sermaye piyasalarının gözde şirketi Global MD Portföy Yönetimi ile Almanya’nın gayrimenkul devi Bilfinger Real Estate, Türkiye’ye Avrupa’dan kaynak aktarma hedefiyle işbirliği kararı aldı. Bilfinger Real Estate ile Global MD Portföy Yönetimi Şirketi arasında varılan anlaşma doğrultusunda, Türkiye gayrimenkul sektörüne, küresel rekabette öne geçmek için en önemli eşiklerden biri olan finansmanda, alternatif imkânlar yaratmak üzere bir gayrimenkul yatırım fonu kurulacağı açıklandı.


Alman gayrimenkul devi Bilfinger Real Estate’in Türkiye Yatırımlar Departmanı Yöneticisi Selim Şahin ve Türkiye sermaye piyasalarının öncü aracı kurumu Global Menkul Değerler’in bağlı kuruluşu Global MD Portföy Yönetim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Gaye Braida Fernandez İstanbul’da düzenlenen törenle gayrimenkul yatırım fonu için imza attı.


Anlaşmaya göre 400 milyon Euro (1.35 milyar TL) büyüklükte planlanan fonun büyük bir kısmının alışveriş merkezleri, bir kısmının ise endüstriyel tesis projelerine aktarılması planlanıyor.


Ortadoğu’dan sonra Avrupa kaynaklı bir fon

Global’in geçtiğimiz ay Mazaya Qatar ile imzaladığı 250 milyon Dolar tutarındaki gayrimenkul yatırım fonu ile Ortadoğu sermayesinin Türkiye’ye yönlendirmesinin ardından, Bilfinger Real Estate işbirliği ile kurulacağı duyurulan yeni fon ile sektöre Batı kaynaklı sermayenin girişinin de yolu açıldı.


“Yerel ve uluslararası yatırımcılar için yeni bir soluk”

Gayrimenkul sektöründe heyecan yaratacak imzayı atan Global MD Portföy Yönetim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Gaye Braida Fernandez, “Geçen ay imzaladığımız anlaşma ile kurulan fon, ‘Türkiye’nin ilk uluslararası gayrimenkul yatırım fonu’ niteliğini taşıyordu. Ortadoğu’dan sonra bu defa Avrupa kaynaklı sermayeyi Türkiye gayrimenkul sektörüne getirecek yolu açmaktan büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.


Fernandez, “Gayrimenkul Yatırım Fonu, Türkiye piyasası için nispeten yeni bir kavram. Kısa sürede 400 milyon Euro’ya ulaşacak bu fonun, yerel ve uluslararası bireysel ve kurumsal yatırımcılar için yeni bir soluk getireceğine inanıyorum” diye konuştu.


“Bilfinger RE olarak 54 milyar Euro’yu yönetiyoruz”

Bilfinger Real Estate Türkiye Yatırımlar Departmanı Yöneticisi Selim Şahin ise, Türkiye gayrimenkul sektörünün başarısının uluslararası arenada dikkat çektiğini vurgulayarak, “Bugün gerçekleştirdiğimiz işbirliği ile sağlanan kaynak çok daha büyük projeler için imkân sağlayacaktır” dedi. 53 milyon metrekare alan yönetimi ile Avrupa’nın lider firmaları arasında yer alan Bilfinger Real Estate’in 54 milyar Euro değerinde aktif varlığı yönettiğini kaydeden Şahin, “Bilfinger Real Estate Türkiye, yerel ve uluslararası müşterilerine sıra dışı gayrimenkul çözümleri sunmak için bu yılın başlarında "Yatırımlar Departmanı" kurarak Türkiye’deki hizmet yelpazesini genişletti. Bu sayede gelişmekte olan Türkiye gayrimenkul piyasasında her geçen gün yeni fırsatlar yaratırken, Bilfinger Real Estate Türkiye olarak yerel varlığımızı arttırarak, yatırımcıların güvenilir çözüm ortaklarından biri olmaya devam ediyoruz” şeklinde konuştu.



Haber Milliyet Gazetesi'nde şöyle yer aldı


Almanya’nın gayrimenkul devi Bilfinger Real Estate, Türkiye’de yatırım fonu kuruyor. Global MD Portföy Yönetimi ile kurulacak fonun büyüklüğü 400 milyon euro olacak.


Dünyada 54 milyar euro değerinde varlığı yöneten Bilfinger Real Estate, Türkiye’ye 400 milyon euro yani yaklaşık 1.3 milyar lira ayırdı. Anlaşmaya göre 400 milyon euroluk bu fonun büyük bir kısmının alışveriş merkezlerine, bir kısmının da endüstriyel tesis projelerine aktarılması planlanıyor.



Bilfinger Real Estate’in Türkiye Yatırımlar Departmanı Yöneticisi Selim Şahin ve Global Menkul Değerler’in bağlı kuruluşu Global MD Portföy Yönetim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Gaye Braida Fernandez, dün İstanbul’da düzenlenen törenle gayrimenkul yatırım fonu için imzaları attı. 


Gaye Braida Fernandez, geçtiğimiz ay Mazaya Qatar ile 250 milyon dolar tutarındaki gayrimenkul yatırım fonu imzası attıklarını hatırlatarak, “Bu fon, ‘Türkiye’nin ilk uluslararası gayrimenkul yatırım fonu’ niteliğini taşıyordu. Ortadoğu’dan sonra bu defa Avrupa kaynaklı sermayeyi Türkiye gayrimenkul sektörüne getirecek yolu açıyoruz” dedi. 


Gayrimenkul yatırım fonlarının Türkiye piyasası için nispeten yeni bir kavram olduğunu ifade eden Fernandez, kısa sürede 400 milyon euroya ulaşacak yeni fonun, yerel ve uluslararası bireysel ve kurumsal yatırımcılar için yeni bir soluk getireceğini söyledi.


‘Çözüm ortağı’


Bilfinger Real Estate Türkiye Yatırımlar Departmanı Yöneticisi Selim Şahin de Türkiye gayrimenkul sektörünün başarısının uluslararası arenada dikkat çektiğini vurgulayarak, “Gerçekleştirdiğimiz işbirliği ile sağlanan kaynak çok daha büyük projeler için imkân sağlayacaktır” dedi. Şahin, “Bilfinger Real Estate Türkiye, yerel ve uluslararası müşterilerine sıradışı gayrimenkul çözümleri sunmak için bu yılın başlarında “Yatırımlar Departmanı” kurarak Türkiye’deki hizmet yelpazesini genişletti. Türkiye’de her geçen gün yeni fırsatlar yaratırken, yerel varlığımızı artırarak, yatırımcıların güvenilir çözüm ortaklarından biri olmaya devam ediyoruz” diye konuştu.



Milliyet




Haber Akşam Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Global MD Portföy Yönetimi ile Alman gayrimenkul devi Bilfinger Real EstateTürkiye'de yatırım fonu kuracaklarını açıkladı. 400 milyon euroluk fonun büyük bir kısmı alışveriş merkezleri, bir kısmı ise endüstriyel tesis projelerine aktarılacak. Bilfinger Real EstateTürkiye Yatırımlar Departmanı Yöneticisi Selim Şahin, sektörün uluslararası arenada dikkat çektiğini vurguladı. 


ORTADOĞU'DAN SONRA 

Global M D Portföy Yönetim Kurulu Başkanı Gaye Braida Fernandez ise, firmanın geçen ay Mazaya Qatar ile imzaladığı yatırım fonu anlaşmasını hatırlatarak "Avrupa sermayenin de Türk gayrimenkul sektörüne aktarılmasının yolunu açmaktan büyük mutluluk duyuyoruz" ifadelerini kullandı. 


Akşam



Haber Güneş Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Global MD Portföy Yönetimi ile Almanya'nın gayrimenkul devi Bilfinger Real Estate Türkiye'de yatırım fonu kuracaklarını açıkladı. 


MUTLULUK DUYUYORUZ 


Avrupa kaynaklı yaklaşık 400 milyon Euro (yaklaşık 1.35 milyar TL) tutarındaki fonun büyük bir kısmının alışveriş merkezlerine, bir kısmının da endüstriyel tesis projelerine aktarılması planlanıyor. Bilfinger Real Estate Türkiye Yatırımlar Departmanı Yöneticisi Selim Şahin,"Bugün gerçekleştirdiğimiz işbirliği ile çok daha büyük hedefler için bir adım daha atıldı" dedi. Global M D Portföy Yönetim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Gaye Braida Fernandez ise, "Avrupa kaynaklı sermayenin Türkiye gayrimenkul sektörüne aktarılmasından mutluluk duyuyoruz" diye konuştu. 



Güneş




Haber Zaman Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Global MD Portföy Yönetimi ile Almanya'nın gayrimenkul devi Bilfinger Real Estate Türkiye'de yatırım fonu kuracaklarını açıkladı. Avrupa kaynaklı yaklaşık 400 milyon Euro (yaklaşık 1,35 milyar TL) tutarındaki fonun büyük bir kısmının alışveriş merkezlerine, bir kısmının da endüstriyel tesis projelerine aktarılması planlanıyor.


Son yıllarda yaptığı atılımla tüm dünyanın dikkatini üzerine çeken Türkiye inşaat ve Gayrimenkul sektörü uluslararası piyasalardan yatırım çekmeye devam ediyor.


Sermaye piyasalarının gözde şirketi Global MD Portföy Yönetimi ile Almanya'nın gayrimenkul devi Bilfinger Real Estate, Türkiye'ye Avrupa'dan kaynak aktarma hedefiyle işbirliği kararı aldı. Bilfinger Real Estate ile Global MD Portföy Yönetimi Şirketi arasında varılan anlaşma doğrultusunda, Türkiye gayrimenkul sektörüne, küresel rekabette öne geçmek için en önemli eşiklerden biri olan finansmanda, alternatif imkânlar yaratmak üzere bir gayrimenkul yatırım fonu kurulacağı açıklandı.


Alman gayrimenkul devi Bilfinger Real Estate'in Türkiye Yatırımlar Departmanı Yöneticisi Selim Şahin ve Türkiye sermaye piyasalarının öncü aracı kurumu Global Menkul Değerler'in bağlı kuruluşu Global MD Portföy Yönetim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Gaye Braida Fernandez İstanbul'da düzenlenen törenle gayrimenkul yatırım fonu için imza attı. Anlaşmaya göre 400 milyon Euro (1,35 milyar TL) büyüklükte planlanan fonun büyük bir kısmının alışveriş merkezleri, bir kısmının ise endüstriyel tesis projelerine aktarılması planlanıyor.


Ortadoğu'dan sonra Avrupa kaynaklı bir fon


Global'in geçtiğimiz ay Mazaya Qatar ile imzaladığı 250 milyon dolar tutarındaki gayrimenkul yatırım fonu ile Ortadoğu sermayesinin Türkiye'ye yönlendirmesinin ardından, Bilfinger Real Estate işbirliği ile kurulacağı duyurulan yeni fon ile sektöre Batı kaynaklı sermayenin girişinin de yolu açıldı. Gayrimenkul sektöründe heyecan yaratacak imzayı atan Global MD Portföy Yönetim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Gaye Braida Fernandez, “Geçen ay imzaladığımız anlaşma ile kurulan fon, ‘Türkiye'nin ilk uluslararası gayrimenkul yatırım fonu' niteliğini taşıyordu. Ortadoğu'dan sonra bu defa Avrupa kaynaklı sermayeyi Türkiye gayrimenkul sektörüne getirecek yolu açmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.” dedi.


Fernandez, “Gayrimenkul Yatırım Fonu, Türkiye piyasası için nispeten yeni bir kavram. Kısa sürede 400 milyon Euro'ya ulaşacak bu fonun, yerel ve uluslararası bireysel ve kurumsal yatırımcılar için yeni bir soluk getireceğine inanıyorum.” diye konuştu.




Zaman



Haber Star Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


GLOBAL MD Portföy Yönetimi ile Almanya'nın gayrimenkul devi Bilfinger Real Estate Türkiye'de yatırım fonu kuracaklarını açıkladı. Varılan anlaşmayla Türkiye gayrimenkul sektörüne, küresel rekabette öne geçmek için en önemli eşiklerden biri olan finansmanda, alternatif imkânlar yaratmak üzere bir gayrimenkul yatırım fonu kurulacağı açıklandı. Avrupa kaynaklı yaklaşık yaklaşık 1.35 milyar lira tutarındaki fonun büyük bir kısmının alışveriş merkezlerine, bir kısmının da endüstriyel tesis projelerine aktarılması planlanıyor. Bilfinger Real Estate Türkiye Yatırımlar Departmanı Yöneticisi Selim Şahin, Türkiye gayrimenkul sektörünün başarısının uluslararası arenada dikkat çektiğini vurgulayarak, "Bugün gerçekleştirdiğimiz işbirliği ile çok daha büyük hedefler için bir adım daha atıldı" dedi. 


Global MD Portföy Yönetim Şirketi Yönetim Kurulu Başka1.35 milyar liralık fon nı Gaye Braida Fernandez ise "Ortadoğu'dan sonra Avrupa kaynaklı sermayenin Türkiye gayrimenkul sektörüne aktarılmasının yolunu açmaktan dolayı mutluyuz" dedi. Fernandez, Gayrimenkul Yatırım Fonu'nun Türkiye'de nispeten yeni bir kavram olduğunu belirterek, kısa sürede 400 milyon Eura'ya ulaşacak bu fonun, yerel ve uluslararası bireysel ve kurumsal yatırımcılar için yeni bir soluk getireceğine inanıyoruz" dedi. 


Star



Haber Vatan Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Alman Bilfinger, Global MD Portföy Yönetimi ile 400 milyon euroluk fon kuruyor. Radarda alışveriş merkezleri ve endüstriyel tesisler var Gaye Braida Ferııandez. geçtiğimiz ay Mazaya Qatar ile 250 milyon dolar tutarındaki gayrimenkul yatırım fonu imzası attıklarını hatırlatarak, "Bu fon, 'Türkiye'nin ilk uluslararası gayrimenkul yatırım fonu' niteliğini taşıyordu. Ortadoğu'dan sonra bu defa Avrupa kaynaklı sermayeyi Türkiye gayrimenkul sektörüne getirecek yolu açıyoruz" dedi. 


Bilfinger Real Estate Türkiye Yatırımlar Departmanı Yöneticisi Selim Şahin de Türkiye gayrimenkul sektörünün başarısının uluslararası arenada dikkat çektiğini vurgulayarak, "Gerçekleştirdiğimiz işbirliği ile sağlanan kaynak çok daha büyük projeler için imkân sağlayacaktır" dedi. Şahin, Bilfinger Real Estate Türkiye'nin bu yılın başlarında "Yatırımlar Departmanı" kurarak Türkiye'deki hizmet yelpazesini genişlettiğini de hatırlattı.

 

ALTERNATİF kaynaklara yönelen gayrimenkul sektöründe yatırım fonlarına ilgi artıyor. Son olarak Almanya'nın gayrimenkul devi Bilfinger, Global MD Portföy Yönetimi ile birlikte yatırım fonu kuracağını açıkladı. Dünyada 54 milyar euro değerinde varlığı yöneten Bilfinger Real Estate, Türkiye'ye 400 milyon euro yaııi yaklaşık 1.3 milyar lira ayırdı. Fonun büyük bir kısmının alışveriş merkezlerine, bir kısmının da endüstriyel tesis projelerine aktarılması planlanıyor. Sıra Avrupa'da Bilfinger Real Estate'in Türkiye Yatırımlar Departmanı Yöneticisi Selim Şahin ve Global Menkul Değerler'in bağlı kuruluşu Global M D Portföy Yönetim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Gaye Braida Fernandez, dün İstanbul'da imzaları attı. 


Vatan



Haber Yarına Bakış Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Global MD Portföy Yönetimi ile Alman gayrimenkul şirketi Bilfinger Real Estate Türkiye'de yaklaşık 400 milyon Euro (yaklaşık 1,35 milyar TL) tutarında yatırım fonu kuracaklarını açıkladı. Fonun büyük bir kısmının alışveriş merkezlerine, bir kısmının da endüstriyel tesis projelerine aktarılması planlanıyor. 


Bilfinger Real Estate Türkiye Yatırımlar Departmanı Yöneticisi Selim Şahin, Türkiye gayrimenkul sektörünün başarısının uluslararası arenada dikkat çektiğini belirtirken, Global MD Portföy Yönetim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Gaye Braida Fernandez ise, "Ortadoğu'dan sonra Avrupa kaynaklı sermayenin Türkiye gayrimenkul sektörüne aktarılmasının yolunu açmaktan büyük mutluluk duyuyoruz." dedi. 


Yarına Bakış




Haber Yeni Şafak Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Global MD Portföy Yönetimi ile Almanya'nın gayrimenkul şirketi Bilfinger Real Estate Türkiye'de 400 milyon euroluk yatırım fonu kurmak için anlaşma imzaladı. Fonun büyük bir kısmının alışveriş merkezlerine, bir kısmının da endüstriyel tesis projelerine aktarılması planlanıyor. 



Yeni Şafak



Haber Özgür Düşünce Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı ;


Almanya'nın gayrimenkul devi Bilfinger Real Estate ve Global MD Portföy Yönetimi, Türkiye'ye 400 milyon Euro değerinde yatırım yapacaklarını açıkladı. Fonun büyük bir kısmı alışveriş merkezlerine bir kısmı ise endüstriyel tesis projelerine aktarılması planlanıyor. 

TÜRK GAYRİMENKULU DİKKAT ÇEKİYOR

Bilfinger Real Estate Türkiye Yatırımlar Departmanı Yöneticisi Selim Şahin, Türkiye gayrimenkul sektörü başarısının uluslar arası arenada dikkat çektiğini vurgulayarak, "Bugün gerçekleştirdiğimiz iş birliği ile çok büyük hedefler için bir adam daha atıldı" dedi. Global MD Portföy Yönetim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Gaye Braida Fernandez ise, "Ortadoğu'dan sonra Avrupa kaynaklı sermayenin Türkiye gayrimenkul sektörüne aktarılmasının yolunu açmaktan büyük mutlululuk duyuyoruz" diye konuştu. 


Özgür Düşünce




Haber Ekonomist Dergisi'nde şu şekilde yer aldı;


Global MD Portföy Yönetimi ile Almanya'nın gayrimenkul devi Bilfinger Real Estate, Türkiye gayrimenkul sektörüne Avrupa'dan kaynak aktarma hedefiyle işbirliği anlaşması imzaladı. Anlaşmaya göre, 400 milyon Euro büyüklükte planlanan fonun büyük bir kısmının alışveriş merkezleri, bir kısmının ise endüstriyel tesis projelerine aktarılması planlanıyor. Basın Ekspres'e yeni proje Bakırcı Yapı. Basın Ekspres Yolu'ndaki yeni projesi Serenity Plus için ön talep topluyor. 223 bağımsız bölüm, 154 konut, 51 ofis, 18 dükkandan meydana gelen projede 2+1 daire fiyatları 338 bin TL'den başlıyor. Projenin çok yoğun talep aldığını belirten Bakırcı Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Bayram Sağlam, projenin konut alanlarının ailelere hitap eden 2+1,3+1.4+1'lerden oluştuğunu söylüyor.


Ekonomist


Geri Dön