23 / 04 / 2024

Gayrimenkullerimizi satıp likite döneceğiz!

Gayrimenkullerimizi satıp likite döneceğiz!

Ağaoğlu Şirketler Grubu'nun kurucusu Ali Ağaoğlu, Türkiye gündemi ve ekonomisi hakkında konuştu. Ekonomik hamlelere hazırlandıklarını söyleyen Ağaoğlu, şirketin gayrimenkullerini satıp likite dönüştüreceklerini belirtti.



Ünlü işadamı Ali Ağaoğlu, Türkiye gündemi ve ekonomisi hakkında açıklamalarda bulundu. Şirketin borçları hakkındaki iddialarla ilgili konuşan Ağaoğlu, ''100 lira mal varlığım varsa, borcum 10 lirayı bulmaz. Çok fazla gayrimenkulümüz var. Bazılarını satıp likite döneceğiz. Önemli ekonomik hamlelere hazırlanıyoruz'' açıklamasında bulundu. İşte Sabah Gazetesi'nden Tuba Kalçık'ın yaptığı röportaj...

 

1- 17-25 Aralık'ın devamında yaşanan 15 Temmuz'a dair düşüncelerinizi alabilir miyim?

Bu topluma yapılabilecek en büyük kötülüklerden biriydi. O gece yemekli büyük bir etkinliğim vardı. Darbe girişimi olduğunu öğrenince hemen eve gittim. Evim Ortaköy'de. O gece köprüdeki halka atılan mermilerin bir kısmı da bahçeme düştü, evimin duvarına denk geldi. Uçaklar evimin üzerinden geçti. Ben de FETÖ'nün hedefinde olan biriydim. Ölüm listesinde ilk sıralardaydım. Evimi de bildikleri için kendimce ben de tedbir aldım, ruhsatlı silahlarımı hazırladım ve onlarla çatışmaya girmeyi göze almıştım. "FETÖ'ye teslim olmayacağım ancak benim ölümü alırlar" dedim. Ülkem elden gitmesin diye ölümü göze alan, bu topraklar için düşünmeden canını vermeye hazır olan milli ve yerli bir adamım.

 

2- Ekonominin geleceğini nasıl görüyorsunuz?

Dış güçler tarafından ülke olarak o kadar çok hedef haline geldik ki, ekonomi gündem maddemiz bile olamadı. Halbuki bizim gibi orta gelir tuzağında olan ülke için enerji, ekonominin büyümesine harcanmalıydı. Ama maalesef enerjimizi ekonomiye harcamamızı engellemek için türlü oyunlar kuruldu. Seçimle birlikte artık siyasi belirsizlik de tamamen ortadan kalktı. Ben yeni sistemin ekonomiyi güçlendireceğine inanıyorum. Kabineye bakınca umudum daha da artıyor. Çünkü iş yapmayı iyi bilen, sektörün de içinde olan tamamen icraat odaklı isimlerden oluşuyor kabine.

 

3- Elinizdeki gayrimenkulleri satıp borçlarınızı kapatacağınızı açıkladınız. Çok mu borcunuz var?

2016'ya kadar sıfır lira kredi borcum vardı. İstanbul Finans Merkezi'nde takvimin uzaması nedeniyle öz kaynağın yanı sıra banka kredisi de kullandık. Simdi bazı gayrimenkullerimi satarak kredi borcumu kapatıyorum. Bu dönemi en rahat geçirecek şirketlerden biriyiz. 100 lira mal varlığım varsa, borcum 10 lirayı bulmaz. Çok fazla gayrimenkulümüz var. Bazılarını satıp likite döneceğiz. Önemli ekonomik hamlelere hazırlanıyoruz. Şu anda faiz oranları yatırımcı için hayli yüksek. Sayın Erdoğan da faizin düşmesi gerektiğini söylüyor. Bu faiz oranlarıyla yatırım yapmak kolay değil. Ben hamle yapmak adına mallarımın bazılarını satıp öz sermayemi güçlendireceğim. Kredi borcumu kapatmak için de bazı gayrimenkullerimi satıyorum. İmkanı olan işadamlarına da tavsiye ederim. Türkiye'nin geleceğine güvendiğimiz için çok büyük yatırım projelerinin hazırlığı içindeyiz.

 

4- Seçim öncesi bazı işadamlarının paralarını yurt dışına götürdüğüne dair iddialar var...

Ben ülkemin ihtiyacı varken paramı dışarıya kaçırayım diyenlerden olmadım hiç. Ülkeme güvendim ve buraya yatırım yaptım. Bazı işadamlarının özellikle yurt dışında ciddi miktarda gayrimenkul aldığına dair iddiaları ben de duydum. Ülkem yoksa benim canımın da, malımın da bir önemi yok. İşte Suriye'yi görüyoruz; oradaki insanların ne malının, ne canının kıymeti var. Ülkeme bir şey olduktan sonra mal varlığımın ne önemi var ki... 'Türkiye'ye bir şey olursa' diye yurt dışında gayrimenkul alıp kendimi garantiye almayı hiç düşünmedim. Milliyetçi bir adamım. Ülkemin tek bir taşını bile hiçbir şeye değişmem.

 

5- Türkiye'den kazandığınız parayı yine buraya yatıran bir işadamısınız. Bu açıdan da kendinizi yerli ve milli işadamı olarak görüyor musunuz? 

Evet, ben dibine kadar yerli ve milli bir işadamıyım. Bakma beni dışarıdan farklı yansıtıyorlar ama muhafazakar biriyim. "Ülkem yoksa ben yokum" diyecek kadar da milliyetçiyimdir. Tüm paramı ülkeme yatırıyorum. Bir kişiye bile iş olanağı sağlıyorsam bundan mutlu olan biriyim. 50 küsur yıldır iş hayatındayım, mesleğimi babamdan öğrendim. Bulunduğum noktaya da kendi emeğim ve çalışkanlığımla geldim. Hayatım boyunca yamuk yumuk hiçbir işin içinde de yer almadım, bunu da açıkça belirtmek isterim.

 

6- Yeni ekonomi yönetimini nasıl buldunuz? 

Ekonomide yaşanan sıkıntının yeni yönetimle birlikte ortadan kalkacağına inanıyorum. Berat Albayrak, Enerji Bakanlığı döneminde de son derece icracı ve aktif bir bakandı, çok da güvenilir bir isim. Yeni dönemde de bunu devam ettireceğini düşünüyorum. Güçlü bir devlet olmamız için ekonomimizin de güçlü olması gerekiyor. Yeni sistemle birlikte ekonomimizin çok daha iyi bir noktaya geleceğini düşünüyorum.


Geri Dön