26 / 04 / 2024

Gayrimenkulün cazibesi çeyrek asır daha devam edecek!

Gayrimenkulün cazibesi çeyrek asır daha devam edecek!

Bu yıl ikincisi düzenlenen Expo Turkey by Qatar Fuarı 2018 kapılarını dün açtı. Fuar, 19 Ocak'a kadar devam edecek.



Doha’nın şehir merkezindeki, Doha Exhibition and Convention Center’da gerçekleştirilen 2. Expo Turkey by Qatar'a 112 Türk firması katılım gösterdi. 

 

Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Başkanı Feyzullah Yetgin, Katar ile Türkiye arasında son yıllarda yakınlık yaşandığını dile getirerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın desteğiyle gerçekleşen bu yakınlaşmanın ticarete yansımasını istediklerini aktardı. 

 

Halk GYO ve Teknik Yapı ortaklığıyla İzmir'de başlayacakları projeyi ilk defa Katar'da sahneye çıkardıklarını söyleyen Yetgin, projenin çok önemli ve özel olduğunu da ifade etti.

 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre;  Feyzullah Yetgin, yabancı yatırımcının Türkiye'ye gelmesi için önemli adımlar atıldığını da sözlerinde vurgulayarak, rakamların 5 milyar dolar mertebesine sıkıştığını, tekrar bir atılım daha yapılması gerektiğini de ifade etti.

 

GYODER olarak Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) ve İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) ile müktesep hak ile ilgili yoğun bir çalışma yaptıklarını da söyleyen Yetgin, "Artık müktesep hak konusunun yasal bir düzenleme ile açıklığa kavuşmasını bekliyoruz." dedi.

 

Yetgin, gayrimenkul sektörünün 2018'de büyümeye devam edeceğini belirterek, bu sektörün cazibesinin çeyrek asır daha devam edeceğini de söylerek açıklamalarına son verdi. 


Geri Dön