19 / 04 / 2024

Gaziantep eski adliye restorasyonuna ödül!

Gaziantep eski adliye restorasyonuna ödül!

GAZİANTEP Büyükşehir Belediyesi'nin restore ederek 'Kültür ve Sanat Merkezi' olarak yeniden hizmete soktuğu Eski Adliye binasına İstanbul'dan ödül geldi.



Kent alanında disiplinler arası diyaloğu ve bilgi alışverişini geliştirmek amacıyla düzenlenen “Uluslararası Kent Araştırmaları Kongresi', İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nin Taşkışla Kampüsü'nde yapıldı. Taşkışla Mimarlık Fakültesi'nde Kent Araştırmaları Enstitüsü'nün düzenlediği organizasyonda Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne "Yaşayan Kültür ve Sanat Merkezi-Eski Adliye Sarayı'nın Renovasyon ve Restorasyonu Projesi" ile ödül verildi. Ödülü Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin adına Genel Sekreter Yardımcısı Sezer Cihan aldı.


Mozaik yapma eğitimi almış ustaların duvarlara işlediği cam motifleri merkeze ayrı bir güzellik katıyor. Mozaik ustasından eğitimini alan gençler ve kadınları doğaya dönüşümü olmayan lamine ve temperli cam atıklarını toplayarak merkezin duvarlarında adeta bir sanata dönüştürdüler. Camları bir sanat eseri olarak yapan mozaik ustaları, çevre dostu doğaya saygılı bir bina olma özelliğini de gösterdiler. Ayrıca yapının döşemesi ve çeşitli mahallerinde yaklaşık 5 bin metre karelik alanda 100 ton civarında atık cam değerlendirildi. Tamamı kesme taştan oluşan binanın özelliği korunarak yapılan restorasyonda; ışıklandırma ve süsleme ile yeni bir imaja kavuşan Yaşayan Kültür ve Sanat Merkezi-Eski Adliye binası; özellikle gece görüntüsü ile dikkat çekiyor. Törende ayrıca Şehitkamil Belediyesi de 'Dülükbaba Tabiat Parkına Biyolojik Gölet Projesi' ile ödüle layık görüldü. 


Hürriyet 


Geri Dön