19 / 04 / 2024

Gaziantep inşaat mühendislerinden girişimcilik protokolü!

Gaziantep inşaat mühendislerinden girişimcilik protokolü!

İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep şubesi ile KOSGEB İl Müdürlüğü arasında 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri' protokolü imzalandı.



İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep şubesi yeni istihdam alanları oluşturmak ve genç girişimci inşaat mühendisi üyeleri için, kendi iş yerlerini açmalarını teşvik etmek amacıyla KOSGEB ile birlikte Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi vermek için harekete geçti. İnşaat Mühendisleri Odası Şube Başkanı Gökhan Çeliktürk ve KOSGEB Gaziantep İl Müdürü Sadık Gözek, KOSGEB Teftiş Kurulu Başkanı Serkan Günler tarafından protokol imzalandı. Protokol töreninde konuşan KOSGEB İl Müdürü Sadık Gözek, “Bugün İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep şubesi ve KOSGEB'in girişimcilik desteği kapsamında yeni girişimci adaylarına yönelik düzenleyeceği eğitimlerle ilgili protokolümüzü imzalamış bulunuyoruz. Bu eğitimi bitiren İnşaat mühendisleri alacakları belgelerle sadece Gaziantep'te değil, Türkiye'nin neresinde olursa olsun KOSGEB'in desteklediği sektörlerde iş kurmaları halinde bu avantajlardan faydalanabilecekler. Bu kapsamda 2017 yılı eğitimlerimizi İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep şubesi işbirliği yaparak başlatmaktan gerçekten mutluluk duyuyorum" şeklinde açıklama yaptı. 


İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Gökhan Çeliktürk ise protokol imzaladıkları için mutlu olduklarına değinerek, "Yeni iş kuracak meslektaşlarımız için hibe desteğini çok önemli buluyorum ve Tüm meslektaşlarıma bu kurslara katılmalarını bekliyorum. KOSGEB 'in girişimcilik sağladığı imkanlardan yararlanabilmek için bu sertifikanın alınması zorunludur. Bu sertifikanın alınması için de biz oda olarak gerekli destekleri veriyoruz ve ara ara girişimcilik kurslarımızı gelecek talebe göre açmaya devam edeceğiz" dedi.


Hürriyet 


Geri Dön