20 / 04 / 2024

Gaziantep Nizip Karpuzatan Tesisleri açıldı!

Gaziantep Nizip Karpuzatan Tesisleri açıldı!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yeniden düzenlenen ve yenilenen Nizip Karpuzatan Mesire Alanı hizmete açıldı.Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 2015 yılında Nizip’e toplamda 80 milyon TL yatırım yapıldığını söyledi.



Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yeniden düzenlenen ve yenilenen Nizip Karpuzatan Mesire Alanı hizmete açıldı.


Nizipli vatandaşlara ilçede yaptıkları ve bundan sonra yapacakları hizmetler ile ilgili bilgiler veren Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 2015 yılında Nizip’e toplamda 80 milyon TL yatırım yapıldığını söyledi.


Kendisinin çocukluğunda Oğuzeli ve Nizip’te iki tane Karpuzatan tesisinin bulunduğunu belirten Şahin, su ve yeşilin insana huzur ile mutluluk verdiğini belirtti. Nizip’in daha iyi hizmetlere layık olduğunu vurgulayan Şahin, buradaki vatandaşların daha iyi bir ortamda sahre yapabilecekleri bir alanın olması için çalışma arkadaşlarıyla birlikte Nizip Karpuzatan Tesisleri’nin tadilatına karar verdiklerini söyledi.

Karpuzatan Tesisleri’nin Nizip’e yapılan ilk yatırım olduğunu ve 5,5 milyon TL harcandığını aktaran Fatma Şahin, Nizip Çayı’nın temizlenmesi, DDY’nin yanında bulunan çamlık alanın ve kültür merkezinin Nizip Belediyesi’ne tahsis edilmesi ile birlikte hizmetlerin devam edeceğini vurguladı. Tüm bu yatırımların alt alta konulduğunda 2015 yılında Nizip’e toplamda 80 milyon TL’lik yatırım yaptıklarını açıklayan Şahin, bu yatırımların devam edeceğini kaydetti.


LATİF DOĞAN KONSER VERDİ


Nizip’i 2019 yılına kadar Türkiye’nin en güzel ilçesi yapacaklarını dile getiren Şahin, Türkiye Belediyeler Birliği tarafından hediye edilen bir çöp kamyonunun anahtarını Nizip Belediye Başkanı Hacı Fevzi Akdoğan’a verdi. Şahin, kendisinin de Türkiye Belediyeler Birliği’nde Başkan Yardımcısı olduğunu hatırlattı.

Bu arada, açılış öncesi Nizipli vatandaşlara bir konser veren sanatçı Latif Doğan, kendine has üslubuyla gelenlere keyifli bir akşam yaşattı.


TESİSLERDE NELER YAPILDI?


Bölgeyi hareketlendirmek ve yaşam alanlarını cazipleştirmek için tesis ve mesire alanı yapımını tamamlayan Büyükşehir Belediyesi, Nizip Belediyesi’ne ait 57 dönümlük arazi üzerinde bulunan Karpuzatan Mesire Alanı’nı Nizip ve çevre sakinleri için cazibe merkezi haline getirdi.

İçinde yürüyüş parkuru, bisiklet yolu, 600 metrelik gölet, sandal sefası, iskele, otopark, kafeterya, çocuk Oyun parkı, mesire alanları, barbekü hizmeti, Tenis kortu, basketbol sahası, duş, WC, mescit ve çeşitli spor kondisyon aletleri yer alıyor. Alanda toplamda 40 araçlık otopark, 64 adet barbekü bulunuyor.


Milliyet


Geri Dön