25 / 04 / 2024

Gaziantep Şahinbey kentsel dönüşümde öncü belediye!

Gaziantep Şahinbey kentsel dönüşümde öncü belediye!

Gaziantep Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, bölgelerde yürütülen projelerle ilgili incelemelerde bulundu. Tahmazoğlu, Şahinbey Belediyesi'nin kentsel dönüşümde öncü belediye olduğunu söyledi.



Gaziantep Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, bölgelerde yürütülen projelerle ilgili incelemelerde bulundu. İnceleme gezine AK Parti Milletvekilleri Ahmet Uzer, Mehmet Erdoğan, Nejat Koçer, Derya Bakbak, Ali Şahin, Müslüm Yüksel, Sait Kirazoğlu, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve AK Parti Gaziantep İl Başkanı Eyup Özkeçeci katıldı. 

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, ilçenin projelerle yeniden şekillendiğini vurgulayan Uzer, “Şahinbey Bölgesi’ndeki çalışmaları gezdikçe belediye başkanımıza karşı beslediğimiz takdir daha da arttı. Şehreküstü Konakları’ndaki yapılaşma, tarihin ortaya çıkarılması ve Mavikent Konutları’ndaki dar gelirli insanların ev sahibi yapılması müthiş bir olay. Kurada ismi çıkan vatandaşlarımız burada güle güle otursunlar. Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu belediyeciliğin sosyal yönünü en iyi şekilde ortaya çıkaran belediye başkanlarımızdan birisi. Yaptığı hizmetlerden dolayı kendisine ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer'de Şahinbey Belediyesi’nin Türkiye’de örnek belediye olduğunu belirtti. Koçer, “Şahinbey Belediye Başkanı Sayın Mehmet Tahmazoğlu önemli projeler yürütüyor. Bu güne kadar teslim edilen projelerin büyük çoğunluğunda bizler de bulunduk. Mavikent’te vatandaşlarımızı ziyaret ettik ve 5. Etabın örnek dairesini gezdik. Hepsi de çok başarılı ve önemli çalışmalar. Bu projeler şehrin sadece konut ihtiyacını karşılamaya yönelik değil. Vatandaşlarımızın daha uygun imkanlarla aylık kira öder gibi konut sahibi olduklarını görmek ayrıca mutluluk verici bir olay. Şahinbey Belediyemiz sosyal belediyecilik anlamında çok önemli bir vazifeyi yerine getiriyor. Ev sahibi olamayacak vatandaşlarımıza ev sahibi olabilme imkanını sunuyor. Şahinbey Belediyemiz kentsel dönüşüm alanında yaptığı çalışmalarla Türkiye’de örnek ve birinci belediyedir. Ben Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’na ve ekibine çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Şahinbey Belediyesinin borcu olmayan ender belediyelerden birisi olduğunu söyleyen AK Parti Gaziantep Milletvekili Ali Şahin, “Şahinbey Belediyemizin vatandaşlarımız için yapılan projelerini ve tesislerini inceledik. Yapılan tesisler inşaat ve yapı kalitesi olarak, Avrupa da yapılan tesislerin çok üzerinde. Bu anlamda Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu ve ekibini tebrik ediyorum. Şahinbey Belediyecilik anlamında yeni doğan bebekten tutunda, hayatını kaybeden vatandaşlarımızın ailelerine dahi hizmet veriyor. Şahinbey Kongre ve Kültür Merkezi’nin inşaat çalışmalarını da inceledik. Burası Gaziantep’in en büyük kültür yatırımı niteliğinde. İçerisinde Gaziantep’in en büyük fuaye alanı bulunuyor. Kültür ve kongre salonlarının yanı sıra sanat merkezleriyle Gaziantep’teki önemli bir ihtiyacı karşılayacak. Şahinbeyliler gerçekten çok şanslı. Türkiye’de belediyecilik hizmetleri ve kalitesi bağlamında bir değerlendirme yapıldığında Şahinbey Belediyesi ilk sırada yer alıyor” dedi.

Şahinbey Kongre ve Kültür Merkezi’nin yapımında her detayın düşünüldüğünü açıklayan AK Parti Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak, “Şahinbey 1 milyonun üstünde nüfusa sahip olan bir ilçemiz. Gezimiz sırasında şehrin ve ilçemizin en önemli ihtiyaçları arasında olan Şahinbey Kongre ve Kültür Merkezi’nin kaba inşaatının tamamlandığını gördük. Burada birçok etkinlikler için salonlar yapılmış. Düğün ve nişan gibi yerel organizasyonlara cevap verecek imkânlar bulunuyor. Her detayın çok iyi düşünüldüğü bir yapı olmuş. Şehrimizin birçok ihtiyacına cevap verecektir. Ben böyle bir çalışmayı Gaziantep’imize kazandıran Şahinbey Belediye Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.


Geri Dön