19 / 04 / 2024

Gaziantep Şehitkamil'de asansör denetimleri başladı!

Gaziantep Şehitkamil'de asansör denetimleri başladı!

Şehitkamil Belediyesi ve MTB Enerji Mühendislik Şirketi işbirliğince yapılan protokol çerçevesinde ilçe genelinde binaların asansörleri mercek altına alınarak, denetimleri başladı.



Şehitkamil Belediyesi ve MTB Enerji Mühendislik Şirketi işbirliğince yapılan protokol çerçevesinde ilçe genelinde binaların asansörleri mercek altına alınarak, denetimleri başladı.


‘‘Bu tür denetimlerin sık sık yapılmasını istiyoruz’’

Çevre ve Şehircilik ile Sanayi ve Ticaret Bakanlıklarının yayınladığı Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliği çerçevesinde Şehitkamil Belediyesi, ilçedeki binaların asansörlerinin denetimi için MTB Enerji Mühendislik Şirketi ile protokol imzaladı. Yapılan protokol çerçevesinde ekipler, ilçe genelinde asansör denetimlerine başladı. Asansörleri kullanan vatandaşların mağdur duruma düşmemeleri için standartlara uygun şekilde denetimlerini yaptı. Yapılan denetimlerin ardından sorunsuz bulunan asansörlere yeşil etiket katıldı. Ekipler, bina sahibi ve yöneticilerinin asansörlerinde yıllık bakım ve kontrollerini yapmaları konusunda uyarılarda bulundu. Güvenli ve işletme yönünden uygun şekilde çalıştığını tespiti için hizmete alınmasını müteakip yılda en az bir kere bina sorumlusu tarafından her asansörün yıllık kontrolünün yapılmasının zorunlu olduğu bilgisi de verildi. Yapılan denetimlerin hem kendileri açısından hem de bina sakinleri açısından önemli olduğunu dile getiren AHMET YILDIZ, “Şehitkamil Belediyemiz tarafından başlatılan asansör denetimleriyle ilgili bugün ekipler, binamızda bulunan asansörün periyodik bakımı ve denetimini yaptılar. Bu tür denetimlerin yapılması hem bina sakinlerimizin can güvenliği açısından hem de bozuk olup olmadığını öğrenmek açısından önemli bir çalışma. Binamızın asansörü sorunsuz bir şekilde çalışıyor. Ekipler, yaptıkları denetimler sonunda yeşil etiket takıldı. Bu tür denetimlerin sık sık yapılmasını istiyoruz. Şehitkamil Belediyemize ve MTB Enerji Mühendislik Şirketine yaptıkları denetimlerinden dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

‘‘Amacımız vatandaşlarımızın can güvenliğini arttırmak’’


MTB Enerji Mühendislik Şirketi Asansör Muayene Teknik Uzmanı Recep Kara ise, “Şehitkamil Belediyesi ile imzalamış olduğumuz protokol gereği, Şehitkamil ilçesi genelinde bulunan bina asansörlerinin denetimlerini başlattık. Şehitkamil Belediyesi ile yapmış olduğumuz protokol çerçevesinde, amacımız yapmış olduğumuz denetimlerle birlikte vatandaşlarımızın hem can güvenliğini hem de mal güvenliğini arttırmak. Denetimlerimiz asansör kuyusundan başlayarak, makine dairesine kadar tüm muayene işlemlerini yapıyoruz. Muayene çerçevesinde asansör içerisindeki aydınlatma lambaları merpenler, tamponlar, halatlar gibi can ve mal güvenliğini tehlikeye atabilecek tüm maddeler incelendi. Bunun dışında kabin içerisinde acil alarm, ışıklandırma ve tuş takımların denetimlerini yaptık. Daha sonra makine dairesindeki kontrollerimizi gerçekleştirdik. Son olarak yönetici bilgilendirmesi yaptık. Şuan bulunduğumuz binanın asansöründe her hangi bir sorun bulunmamasından dolayı yeşil etiket takıp bu binayı bir yıl sonra yeniden denetleyebileceğiz” diye konuştu.


Milliyet


Geri Dön