25 / 04 / 2024

Gaziantep yatırımlarında son durum ne?

Gaziantep yatırımlarında son durum ne?

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, teknik ekibi ile hafta sonu mesaisini daha önceden başlattığı bazı projeleri inceleyerek ve son durumları hakkında bilgiler alarak geçirdi.



Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, daha önce başlattığı bazı projeleri yerinde inceleyerek son durumları hakkında bilgiler aldı.


Teknik ekibi ile birlikte hafta sonu mesaisini projeleri yerinde inceleyerek geçiren Şahin, gezisine Çınarlı Parkı'ndan başladı. Daha sonra Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Lojmanlarının bulunduğu alanı inceleyen Şahin, buranın çok amaçlı kültür merkezi ve park alanı yapılacağını belirtti.


Buradaki incelemelerinin ardından Fıstık Parkı'na geçen Şahin, parkın son durumu ile ilgili bilgi aldı. Fıstık Parkı'nın ilk etabının tamamlanmak üzere olduğunu, çok kısa süre içinde hizmete gireceğini vurgulayan Şahin, Gaziantep'in sembolü olan fıstığın her türlü aşamasının burada sergileyebileceklerini aktardı.


Ulaşımda bir takım çözümler ve alternatifler üretme gayretinde olduklarını, bu nedenle Ordu Caddesi ile Milli Egemenlik Bulvarı'nın trafik yükünü azaltmak için çalıştıklarını belirten Şahin, bu doğrultuda Jandarma Komutanlığı'nın yanından açtıkları imarlı yolu da inceledi. 'Yolda tüm alt ve üst yapıların bittiği ve asfaltının dökülerek hizmete hazır olduğu' bilgisini alan ahin, yolun artık araç geçişlerine açılacağını kaydetti.


AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar da Başkan Şahin'in proje gezisine eşlik etti. Tayyar, Şahin'in Büyükşehir Belediyesi'nde önemli projeler imza attığını ifade ederek, “Bunlar Gaziantep'in vizyon projeleri. Bu projeleri görünce gerçekten etkilendim. Başta Başkan Şahin olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.


Şahin ise, 2 yıl önce göreve gelirken söyledikleri sözleri yerine getirmek için büyük çaba gösterdiklerini ifade etti. İmar ve ulaşım mastır planlarını ele aldıktan sonra hareket edeceklerini belirten Şahin, “Bu şehrin 2030-2040 yıllarının vizyonunu, nüfusunu ve demografik yapısını planladık. Planlarımız ortaya çıktı ve orta vadeye göre hareket ediyoruz. Bu yılın sonunda yeşil alanlar ve parklar ortaya çıkacak. Bu yaptığımız Fıstık Parkı dönemimize ait en kimlikli işimiz olacak" diye konuştu.



Hürriyet


Geri Dön