29 / 03 / 2024

Gaziantep Yeşilvadi Parkı ne zaman açılacak?

Gaziantep Yeşilvadi Parkı ne zaman açılacak?

Parkta yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, “Yeşilvadi parkımızın son etabı tamamlandı. Parkımızın son aşaması olan havuz dolumu yapılıyor” dedi.



Şahinbey Belediyesi tarafından yapılan ve Türkiye’nin en büyük parkı olan Yeşilvadi Parkı’nın son bölümü olan dördüncü etabı da tamamlandı. Parkta yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, “Yeşilvadi parkımızın son etabı tamamlandı. Parkımızın son aşaması olan havuz dolumu yapılıyor” dedi.

Bir milyon 700 bin metrekare alan üzerine kurulan Yeşilvadi Parkı’nın 450 bin metrekarelik son etabı da yapılan çalışmaların ardından tamamlandı.


“PARKIN AÇILIŞINI VATANDAŞLARIMIZLA YAPACAĞIZ”

Parkta incelemelerde bulunan Başkan Tahmazoğlu, Yeşilvadi Projesi’nin dev bir proje olduğunu söyleyerek, "Yeşilvadi Projemiz 50 metre genişliğinde 12 kilometre uzunluğunda bir bulvar, konut ve park bütünlüğün sağlandığı dev bir proje. Türkiye’nin en büyük parkı olan Yeşilvadi parkımızın son etabını da tamamlamış bulunuyoruz. Son aşama olan havuz dolumuna geçtik. Çimlerin son bakımları gerçekleşiyor. Bu etabımız 450 bin metrekare. Burada yine yürüyüş alanları, bisiklet yolları, kafeteryalarımız piknik alanlarımız mevcut. Parkın diğer 1 milyon 250 bin metre karesi halkımızın kullanıma açıldı. O parkımızla bu parkımızı yolun altından tünelle bir birine bağlıyoruz. Dördüncü etap için dört tane ayrıca gezi treni siparişini verdik. Adrenalin parkımız için aletlerinin alımını gerçekleştirdik. Ağaç alımlarını tamamladık. Diğer eksiklerimizi de tamamladıktan sonra parkımızın açılışını halkımızla birlikte yapacağız” dedi.

TAHMAZOĞLU: “YEŞİLVADİ SADECE BİR PARK DEĞİL”

Başkan Tahmazoğlu, Yeşilvadi Parkı’nın vatandaşlar tarafından çok büyük ilgi gördüğünü belirterek konuşmasına şöyle devam etti:

“Bu park hem Türkiye’nin en büyük parkı hem de Şahinbey bölgesine yeşil alan anlamında çok ciddi bir katkı sağlıyor. Burası sadece bir park değil aynı zamanda aktivasyon merkezi. Spordan tutunda, buz paten pisti ve yüzmeye kadar her şey mevcut. Yani burada isteyen istediği aktiviteyi gerçekleştire bilecek. Dolu dolu bir park tam bir yaşam alanı ve bizi gerçekten heyecanlandıran bir proje. Bunu tamamlamak bizim için çok önemliydi. Kısa bir sürede kamulaştırılma işlemlerinin yapılması. Parkın en iyi şekilde projelendirilmesi, buna kaynak üretilmesi ve parkın kısa sürede tamamlanması gerçekten zor işler. Sadece parkı yapmak yetmiyor. Etrafında konut alanları ve ulaşım yolları ki şuanda 50 metre genişliğinde 12 şeritli Türkiye’nin en büyük yollarından birisini buraya açtık. En önemlisi vatandaş konutunu yapmadan vatandaşın parkı, yolu ve alt yapısı her şeyi hazır olmuş olacak. Bu açıdan da bir ilki yaşıyoruz. Yeşilvadi Parkımızın Gaziantep’imize ve Şahinbey’imize hayırlı olmasını diliyorum.”

Parkın dördüncü etabının kısa süre sonra ziyarete açılacağı bildirildi.



Hürriyet 


Geri Dön