25 / 04 / 2024

Gaziantep'e Fıstık Parkı inşa edilecek!

Gaziantep'e Fıstık Parkı inşa edilecek!

Fıstığın ana vatanı olan GaziAntep’e “Fıstık Parkı” yapmak için harekete geçen Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep’e gelenlere fıstığın nasıl yetiştiğini aşama aşama burada gösterecek...



Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in Gazianteplilere verdiği vaadlerden birisi olan “Fıstık Parkı”, Fıstık Araştırma Merkezi’nin yerine yapılacak. Adı Gaziantep ile özdeşleşen Antep fıstığının Gaziantep’e yeni bir simge kazandırmak istediklerini ifade eden Şahin, gelen yerli ve yabancı turistlerin fıstığın her aşamasını bu parkta görebileceklerini vurguladı.


FISTIK MÜZESİ DE YAPILACAK

Parka, ayrıca çocuk köyü, festival meydanı, fıstık müzesi, karşılama yapıları, turist enformasyon merkezi, piknik alanları, su gösteri alanları, gölet, fıstık araştırma merkezi ve 500 araçlık otopark da yer alacak.

Gaziantep’in yeni simgesi olmaya aday olan “Fıstık Parkı”nda bir de fıstık için müze yapılacak. Fıstığın yaş, kuru, kabuklu, kabuksuz olmak üzere birçok çeşitleri ile fıstıktan elde edilen ürünlerin sergileneceği müzede; fıstık hakkında bilgilerde bulunacak. Fıstık Parkı’nın bünyesinde sergi ve satış ofislerinin de yer alacağı kompleksler de yapılacak.


KARŞILAMA YAPISI

Parkın girişine fıstık renginde ahşap kaplama ve yeşil camlarla fıstık şeklini andıran bir görsel yapılacak. Bu sayede parka girenler dev bir Antep fıstığının görselinden geçerek parka girmiş olacak.

İki etap halinde yapılacak olan fıstık parkında; satış ünitelerinin yanı sıra yeşil çatı uygulaması da yapılacak. Cephelerdeki yoğun cam uygulaması yeşil renkte olup fıstığı anımsatan bir görüntü oluşturulacak. Kompleksin toplam inşaat alanı 420 metre kare olurken, yüksekliği 17,5 metre olacak. Yapısal peyzaj alanın 12 bin metre kare olacağı parkta, 19 bin 666 bin metre kare de bitkisel alan olacak.


Milliyet


Geri Dön