20 / 04 / 2024

Gaziantep'in yeni stadyum hayali gerçek oluyor!

Gaziantep'in yeni stadyum hayali gerçek oluyor!

Bakan Suat Kılıç ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Gaziantepspor Kulübünü ziyaret etti. Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Gaziantepsporun, bölgeyi temsil eden, önemli başarılara imza atmış köklü bir kulüp olduğunu söyledi



Gaziantepspor Kulübü Başkanı İbrahim Kızıl ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Kılıç ve Şahin, yöneticilerle sohbet etti. Kulübün Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Kızıl, Bakan Suat Kılıça 55 numaralı Gaziantepspor formasını hediye ederken, Fatma Şahine de 27 numaralı Gaziantep forması hediye etti. Kızıl, her iki bakana da spora katkılarından dolayı plaket takdim etti.

Bakan Kılıç, burada yaptığı konuşmada, Gaziantepsporun, bölgeyi temsil eden, önemli başarılara imza atmış köklü bir kulüp olduğuna dikkat çekti. Kılıç, kırmızı-siyahlı takımın Güneydoğu Anadolu Bölgesini Spor Toto Süper Ligde temsil eden bölgesel bir marka olduğuna dikkati çekti.

Gaziantepsporun, Gaziantep kentinin, halkının, gençliğinin, futbol üzerinden diğer sportif  branşlarla olan ilişkilerine de köprü vazifesi gören bir müessese olduğunu kaydeden Kılıç, şöyle konuştu: "Seçim döneminde Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın yeni bir stat yapılması projesi vardı. Sayın Başbakanımızın kendi sahamıza giren tüm sözlerinin tahakkuk etmesi ve harfiyen yerine getirilmesi bizim öncelikli görevimiz. Bu görevimizin gereklerini yerine getirmek üzere bugün arazi tespitine dair belli adımları attık. Önümüzdeki haftalarda bu yöndeki netlik ayarlarını da inşallah yapmış olacağız. Arazi konusu netleştikten sonra da burada somut adımlar atacağız. Ama tabi yeni ve modern bir stat yapılırken, statları anlamlı kılan unsurları görmezlikten gelmememiz gerekir.

Statlar koltukların kalitesiyle, tribünlerin büyüklüğüyle ya da oturma kapasitesiyle değer kazanmaz. Statlar, oraya gelen insan sayısı, o insanların coşkulu tezahüratları, seviyeli ve düzgün sportif katkılarıyla anlam ve önem kazanır. Dolayısıyla biz bir taraftan Gaziantepspora yeni bir stat kazandırmanın gayretini verirken, öte yandan Gaziantep halkına da bir çağrıda bulunmak istiyorum. Görebildiğim kadarıyla Gaziantepspor, Spor Toto Süper Ligdeki maçlarını çok az sayıda taraftar kitlesi önünde oynuyor. Gaziantep halkının, bu kentin takımına destek vermesi, katkı sağlaması lazım. Bunun da en kestirme yolu, en maliyetsiz yolu, iki haftada bir bilet alıp stada gelmek, maçları izlemektir."

Kılıç, Gaziantepe yapılacak yeni stat konusunda farklı alternatifler üzerinde çalıştıklarını dile getirdi. Kılıç, "Stat, ha denilince yapılacak bir şey değil. Zemin etütleri, saha bilgileri, meteorolojik ölçümler, rüzgar hareketleri, bir takım atmosferik bilgiler, tüm bunların grafiklerinin alınması lazım. Stadın kalelerinin bakacağı yön bile bilimsel bilgiyle dizayn edilmesi gereken bir iş. İstanbul Olimpiyat Stadı var. Rüzgardan dolayı büyük güçlükler yaşanıyor. Bunu böyle değerlendirmek lazım ki sonra teknik çalışmaları sürdüreceğiz. Yani burada bilinmesi gereken; Sayın Başbakanın sözü gereği Gaziantep ilimize en kısa zamanda yeni bir stadyum
 kazandırılacak" şeklinde konuştu.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin de "2023 vizyonuna en büyük katkıyı Gençlik ve Spor Bakanlığı yapacak. Daha yapacak çok işimiz var" dedi. Gaziantepspor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Kızıl da, stadın birliktelikle bir an önce yapılacağını belirterek, "İnşallah 2013 yılı UEFA 18 yaş grubunu da Gaziantep şehrimiz bölgede temsil edecek. Sayın bakanlarıma bize verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu. Ziyaretin ardından antrenman sahasına çıkan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Gaziantepspor Teknik Direktörü Abdullah Ercan ve futbolcularla bir süre sohbet etti.
AA


Geri Dön