26 / 04 / 2024

Gaziantep'te AVM yıkılıp park yapılacak!

Gaziantep'te AVM yıkılıp park yapılacak!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, alışılmışın dışında bir icraata imza atmaya hazırlanıyor. Şahin Gaziantep kent merkezinde bulunan bir alışveriş merkezinin yıkılarak yeşil alana dönüştürüleceğini açıkladı.



Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, alışılmışın dışında bir icraata imza atmaya hazırlanıyor. Şahin Gaziantep kent merkezinde bulunan bir alışveriş merkezinin yıkılarak yeşil alana dönüştürüleceğini açıkladı.


Son yıllarda, özellikle şehir merkezlerinde yaşanan ağaç kesimleri ve yeşil alanların hızla azalması büyük tartışma yaratıyor. 


Vatandaşlar yeşil alanların yerine AVM gibi binaların yapılmasına giderek daha fazla tepki gösterirken kamuoyunda yaşanan hassasiyet siyasetçilerin de çevre konularına daha fazla ilgi göstermesini sağlıyor.


Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin de pek alışılmadık bir icraata imza atmaya hazırlanıyor.


Şahin bugün yaptığı açıklamada kent merkezindeki AVM'nin yıkılıp, yerinin yeşil alana dönüştürüleceğini duyurdu. 


Şahin, gazetecilere yaptığı açıklamaya “Şehrimiz adına aldığımız çok önemli bir kararın heyecanını sizlerle paylaşmak istiyoruz” sözleriyle başlayarak, Gaziantep şehir merkezindeki 100. Yıl Parkı'nda yer alan ve "Bedesten" olarak bilinen alışveriş merkezinin yıkılıp, yerinin yeşil alana dönüştürüleceğini belirtti.


Fatma Şahin, yaptığı açıklamada, vatandaş memnuniyeti adına önemli yapısal dönüşümler yaptıklarını vurgulayarak, "Bu çalışmaların en önemlilerinden bir tanesi de şehir meydanı. Şehirler meydanlarıyla anılır. Her ülkenin, her şehrin gittiğiniz zaman bir meydanı vardır. Bu meydan o şehrin simgesiydi, sembolüdür. Bu bizim özellikle Demokrasi Meydanımızın genişletilmesi, yaşayan bir meydan haline dönüşmesiyle ilgilide hem üniversitemizle hem sivil toplum kuruluşlarımız ile yaptığımız çalışmada, şehrimize yakışır hale dönüşmesiyle ilgili bugün çok önemli bir karar aldık" dedi. 

Şahin, alınan kararı da şöyle açıkladı;


"AVM'Yİ YIKMAYA KARAR VERDİK"

"1990’lı yıllarda yapılmış ve şehrin göbeğinde bütün şehirlilerin, bütün vatandaşlarımızın rahatsız olduğu bir Beğendik olarak bildiğimiz AVM’miz vardı. En sonun da bu şehirdeki yurt ihtiyacından dolayı burada kredi yurtlar genel müdürlüğü ile erkek öğrenci yurdu olmasıyla ilgili bir karar alınmıştı. Fakat biz bunların oranın erkek öğrenci yurdu olduğu zamanda şehrin göbeğinde istediğimiz noktaya gelmeyeceğini gördüğümüz için sayın il başkanımızın da yardımı ve aracılığıyla mülkiyetin sahibi olan Kadıoğlu şirketler grubu ile oturduk bir antlaşma yaptık. Bu anlaşmanın sonunda da bu AVM’yi yıkmaya karar verdik."


"ÇINAR AĞAÇLARI DİKECEĞİZ..."

AVM7nin 5 bin metrekarelik bir kapalı alanı olduğunu, altında da üç katlı kapılı otoparkı olduğunu vurgulayan Şahin, "Kapalı otoparkımızı halkımızın hizmetine sunacağız. Orayı da Çınarlı parkı, Alleben Deresini devam ettireceğiz, Çınar ağaçları dikip turizm parkına dönüştüreceğiz. Bu meydanı bu güzelliği şehrimize kazandıracağız." dedi.


TAKASLA ÇÖZÜLDÜ

Şahin, şehir merkezindeki AVM'nin yerinin Belediye'ye "takas yoluyla geçtiğini" de anlattı. Şahin şöyle konuştu;

"Bir takasla bu işi çözüyoruz. Adliye Sarayı’nın yanında TEDAŞ’ın yerini biz kamulaştırdık. Orası 80 bin metrekare bir alan kamulaştırdığımız alan, o alanın ucundan 14 bin metrekare bir yerimiz var. Bu 14 metrekare yerin Kadıoğlu şirketler grubuna veriyoruz, bizde burayı yıkıyoruz ve meydana çeviriyoruz. Şehrimize hayırlı uğurlu olsun."


Hürriyet


Geri Dön