19 / 04 / 2024

Gaziantep'te dönüşüm için yeni yerler tespit ediliyor!

Gaziantep'te dönüşüm için yeni yerler tespit ediliyor!

TOKİ Başkanı Er gün Turan, "En aktif olduğumuz kentlerin başında gelen Gaziantep kentsel dönüşümde çok başarılı" dedi. Turan, Türkiye'de hızlı büyüyen kentler arasında Gaziantep'in ilk sıralarda yer aldığını söyledi.



Turan, Türkiye'de hızlı büyüyen kentler arasında Gaziantep'in ilk sıralarda yer aldığını söyledi. Bu yüzden konut ihtiyacının da çok hızlı arttığım dile getiren Turan, kendilerinin de belediyelerle iş birliği içerisinde bu ihtiyacı gidermeye çalıştıklarım vurguladı. 


GAZİANTEP EN AKTİF İLLER ARASINDA 


TOKİ nin en aktif olduğu illerden birinin Gaziantep olduğunu ifade eden Turan, şöyle konuştu: "En aktif okluğumuz kentlerin başında gelen Gaziantep kentsel dönüşümde çok baş anlı. Aynca Gaziantep, halkın konut beklentisi açısından da en yoğun olduğu kent Bu açıdan takdir edilmesi gerek. Kentte geçmişten gelen çok sayıda sorun var ama son yıllarda büyükşehir ve Uçe belediyeleriyle güzel birliktelik yakalandı. Bu yüzden de kentsel dönüşüm hızlı ve başarılı şekilde ilerliyor. Biz aslında TOKÎ'nin geçmişten gelen birikimini belediye başkanlarımızla sahaya yansıtıyoruz. Gaziantep'te çok önemli mesafeler alındı ama daha yapılması gereken çok iş var." 


YENİ ALANLAR TESPİT EDİLİYOR 


Gaziantep'te iki gün süren ziyaretleri kapsamında kentteki şantiyeleri gezdiklerini anlatan Turan, aynca gelen konut taleplerini de karşılayabilmek için yeni alanlar tespit etmeye çalıştıklarım dile getirdi. Tüm Türkiye'de olduğu gibi Gaziantep'te de halkı ev sahibi yapmaya devam edeceklerini dile getiren Turan, 400 lira civarındaki düşük ödemelerle insanların ev ihtiyacının giderildiğim hatırlattı.

 

Turan Yaz aylarına girmeden önce Seyrantepe Mahallesindeki inşaatların bir bölümünde anahtar teslimi yapmaya başlayacaklarına söyledi. 


Hürriyet Çukurova-Gap


Geri Dön