27 / 04 / 2024

Gaziantep'te Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşümü gerçekleştirildi!

Gaziantep'te Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşümü gerçekleştirildi!

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, bölgedeki yatırımları ve projeleri incelediler.



AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, yerel yönetim çalışmalarını incelemek üzere bir araya geldi. 


Sabah kahvaltı ile başlayan ziyaret programı daha sonra Büyükşehir Belediyesinin vizyon projelerini gezmesiyle devam etti.Kaya, Büyükşehir Belediyesinin projeleri sadece Gaziantep’e değil Türkiye’ye örnek olabilecek projeler olduğunu belirtti.


Kaya, “Dolaysıyla bizim belediyelerimizin çalışma tempoları, yola çıktıkları nokta ve geldikleri noktalar ile yaptıkları hizmetler bizim için önemli. Gaziantep ise bizim için başka bir öneme sahip. Gaziantep’in ayrıca bir özelliği daha var, Türkiye’nin ve belki de dünyanın önemli mülteci kentlerinden birisi. En çok göç alan kentlerinden birisi. Bu şehirde insanı boyutu ile ilgilenen Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin’e, valimize, tüm belediye başkanlarımıza, sivil toplum örgütlerine ve Gaziantep halkına gösterdikleri bu kadirşinaslıktan dolayı çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.


Gaziantep’in bir adım daha ileride olduğunu gördüğünü söyleyen Kaya, “Gaziantep Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşümünü gerçekleştirdiği bir yer. Bu kentsel dönüşümü her yerde örnek gösteriyorum. Aynı zamanda Gaziantep şehirde olan baskıyı azaltmak için şehrin çevrelerinde yeni yerleşim kuran önemli kentlerimizden birisi. Yeni toplu konut alanları, yeni uydu kent alanları, yeni şehirler kurulması anlamında önemli bir şehir” dedi.




Milliyet





Geri Dön