26 / 04 / 2024

Gaziantep'te Türkiye'ye model konut projeleri inşa ediliyor!

Gaziantep'te Türkiye'ye model konut projeleri inşa ediliyor!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin döneminde gerek içme suyu, gerek konut, gerekse de ulaşım alanında Türkiye’ye model projeler hayata geçirildiğini söyledi. 



Başkan Fatma Şahin, öncelikle kentte baş gösteren ana sorunlar ile ilgili kalıcı çözümler üreterek, kısa, orta ve uzun vadeli projeler hazırladı. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve  TOKİ  iş birliğiyle hayata geçirilen 50 bin konutluk "Kuzey Şehir" projesi, Şehitkamil ilçesinde 8,5 milyon metrekare alanda üzerinde kuruldu. 

Türkiye’deki tüm il ve ilçe belediyelerinin örnek alacağı projede, yeşil alanlar, camiler, sosyal tesisler, spor alanları, kültürel tesisler ve alışveriş merkezleri bulunacak. 

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre Türkiye’nin en büyük toplu konut alanlarından olacak, Kuzey Şehir Projesinde çalışmaları kapsamında 1’inci etapta 3 bin konut tamamlandı. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, "Kuzey Şehir" projesinin Türkiye’nin en büyük toplu konut projelerinden biri olduğunu söyledi. Şahin, 4 yıl önce yola çıkarken Gaziantep’te çok büyük bir konut açığı olduğunu ve geçmişle geleceği birleştiren bir şehir kurulması gerektiğini söylediğini dile getirdi. 

Öncelikle nasıl bir şehir kurulması gerektiğini ifade eden Şahin, "Burada 5 katlı, 2+1, 3+1 ve 4+1 evleri içeren güzel bir tasarım yapıldı. Büyükşehir Belediyesi olarak yol, altyapı hizmetlerine başladık. 30 milyon liralık viyadükleriyle 17 kilometrelik yeni bir yol açıyoruz. Bir taraftan 5’inci Organize Sanayi Bölgesinden diğer taraftan da Araban-Yavuzeli hattını Kuzey Antep’e, Kuzey Antep’i Aktoprak’a bağlıyoruz" dedi. 


Geri Dön