26 / 04 / 2024

Gaziantep'teki Kadın Sığınma Evleri Projesi, Nisan'da tamamlanacak

Gaziantep'teki Kadın Sığınma Evleri Projesi, Nisan'da tamamlanacak

Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gaziantep'i bir tarih ve kültür şehri yapma arzusunda olduklarını, bunun yanında şehrin sosyal restorasyonunu da yapmak gerektiğini s&ou



Gaziantep'i bir turizm merkezi yapmak için müzeler yaptıklarını, tarihi eserlere sahip çıkarak restorasyonlarına ve tanıtımlarına katkı sağladıklarını, sokak sağlıklaştırma çalışması yürüttüklerini ifade eden Güzelbey, şöyle
konuştu:

"Gaziantep'i bir tarih ve kültür şehri yapma arzumuz var. Tabii bunlar çok güzel ama bütün bunların yanı sıra şehrin sosyal restorasyonunu da yapmak lazım. Yani siz, 'ben turizm pastasından pay alacağım. Gaziantep'e çok miktarda turist gelmesini sağlayacağım' diyorsunuz, bunun için çalışmalar yapıyorsunuz, oteller, parklar planetaryumlar yapıyorsunuz, uçak seferlerini artırıyorsunuz ama o şehirde sosyal doku bozuksa hedefe ulaşmak mümkün değil. Bunların başında özellikle uyuşturucu madde bağımlıları ve sokak çocukları geliyor. İkinci sırada ise taciz görmüş, şiddet görmüş hanımlar geliyor. Bütün bunlara eğer sahip çıkmazsak turizm hedefimizde sapma olur. Bu çerçevede AB'den aldığımız fonlarla bir Anne Merkezi yaptırdık. Şimdi de bir Kadın Sığınma Evi projemiz var. Projenin mayısta biteceğine inanıyorum."

Güzelbey, Düşkünler Evi konseptinin dışında, zihinsel bir problemi olmayan ancak düşkün ve bakıma muhtaç kişilerin barınması için 14 ofislik yeni bir yer yaptırdıklarını belirtti.

Yaşlı, engelli ve bakıma muhtaç insanlara sahip çıkacaklarını dile getiren Güzelbey, "Bu yerin inşaatı da büyük bir hızla devam ediyor. Onun da haziranda biteceğine inanıyoruz" dedi.

-"KADIN SIĞINMA EVLERİ PROJESİ"-
"Kadın Sığınma Evleri Projesi", Türkiye'de kadınların insan haklarının korunmasına katkıda bulunmak ve şiddete uğrayan kadınlara yeterli düzeyde korumak sağlamak için belediyelere, kadın sığınma evi kurup işletme konusunda destek vermeyi amaçlıyor.

Projeyi, İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü, Avrupa Birliği'nin mali, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu'nun (UNFPA) da teknik desteği ile yürütüyor.

Ankara, Antalya, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul,  İzmir  ve Samsun'da yürütülen projenin toplam bütçesi 11,8 milyon avro.
AA


Geri Dön