26 / 04 / 2024

Gaziemir Sarnıç sakinleri tapu için çözüm bekliyor!

Gaziemir Sarnıç sakinleri tapu için çözüm bekliyor!

İzmir Gaziemir'e bağlı Sarnıç Mahallesi'nde 40 yıldır devam eden tapu sorunu için vatandaşlar çözüm bekliyor. 



İzmir'in Gaziemir ilçesinde yer alan Sarnıç Mahallesi sakinleri 40 sendedir devam eden tapu sorunun çözüme kavuşacağı günü bekliyor. Milliyet'te yer alan habere göre; Sarnıç’ta bulunan harazi arazilerin satışına yönelik  Milli Emlak Müdürlüğü tarafından belirlenen fiyat hakkında değerlendirme yapan Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, “Vatandaşlarımıza gönderilen yazılar var. Size gönderilen tebligatlarda bu arazileri o belirlenen fiyatlarla üzerinde oturan sizler tarafından 15 gün içinde almanız isteniyor. Şunu bilmenizi istiyorum, 15 gün içerisinde bu arazileri almazsanız bu yerleri başkalarına satma şansları yok. Arazilerinizin üstüne ev yaptığınız ve yapı kayıt belgesi aldığınız için bu topraklar aslanlar gibi sizin. O parayı vermeseniz de sizden burayı kimse alamayacak” dedi.

Gaziemir Sarnıç sakinleri tapu için çözüm bekliyor!

Belirlenen 1500 liralık metrekare fiyatların oldukça yüksek olduğunu söyleyen Arda Sarnıç halkının bu rakamları ödeyemeyeceğini dile getirerek fiyatların düşürülmesi konusunda talepte bulunarak şunları söyledi: 

 “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, nasıl ki orman vasfını yitirmiş 2B arazileriyle ilgili de ‘yarı yarıya satılır’ diye karar çıkarmışsa Orman Bakanlığı arazilerini 400 liraya satıyorsa burayla ilgili bir karar çıkarabilir. Bu mümkün”

İzmir Gaziemir'de kentsel dönüşüm başlıyor!


Geri Dön