16 / 04 / 2024

Gaziemir'de imar isyanı!

Gaziemir'de imar isyanı!

Gaziemir'de 210 hektar zeytinlik alanın bakanlık tarafından imar açılması ve ormanlık alandaki taş ocaklarının yarattığı çevre katliamına Gaziemir Çevre Platformu dur diyecek. İşte bölgedeki gelişmeler...



Gaziemir'de 210 hektar zeytinlik alanın bakanlık tarafından imar açılması ve ormanlık alandaki taş ocaklarının yarattığı çevre katliamına Gaziemir Çevre Platformu dur diyecek. 5 Nisan Pazar günü taş ocaklarında eylem yapacak platform, STK ve sendika temsilcileri, Milletvekilleri ve İzmirlileri, "Bizi yalnız bırakmayın" diyerek desteğe çağırdı. Bölgede faliyet gösteren taş ocaklarının havadan çekilen fotoğraflarını da basına servis eden platform çevre faciasının boyutlarını gözler önüne serdi.


Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol'un kentteki çevre sorunlarına dikkat çekmesi ve destek istemesi üzerine 'Susma haykır, taş ocağına hayır' sloganıyla örgütlenen Gaziemir Çevre Platformu, yaşanan çevre katliamının önüne geçmek için harekete geçti. 5 Nisan Pazar günü taş ocaklarının bulunduğu alanda eylem hazırlığında olan platforma kısa sürede çok sayıda insan destek verdi.


Başkan Şenol, İzmir'in en büyük rekreasyon projesi için istedikleri alanı parasıyla bile kendilerine tahsis etmeyen Çevre ve Orman Bakanlığı'nın aynı yerde iki taş ocağına ruhsat vermesinin anlaşılmasının mümkün olmadığını söyledi. İki taş ocağının şimdiden binlerce ağacı katlettiğini, taş ocaklarındaki tozun halk sağlığını, dereleri dolduran toprak ve çakıllarında da çevreyi tehdit ettiğini vurgulayan Başkan Şenol, "Taş ocakları nedeniyle oluşan felaketin önlenmesi konusunda harekete geçen Gaziemir Çevre Platformu'na tüm İzmirlileri destek vermeye davet ediyorum" diye konuştu.


Son olarak ilçenin yüzölçümünün üçte biri büyüklüğünde olan ve içinde ilçenin sembolü olan binlerce zeytin ağacının bulunduğu 210 hektarlık alanın kendilerinin görüşünün bile alınmadan imara açıldığını açıklayan Başkan Şenol, bu kararın yüzölçümünün yüzde 65'i orman olan Gaziemir'in geleceğini karartacağını savundu.


Platform sözcüleri, 5 Nisan Pazar günü Saat 11.00'de Abdullah Arda Meydanı'nda başlayıp taş ocaklarının bulunduğu alanda devam edecek eylem ve çevre şölenine  İzmir  milletvekilleri, belediye başkanları, sivil toplum kuruluşları ile siyasi parti temsilcileri ile tüm İzmir halkını davet etti. Pazar günü yapılacak eyleme katılmak isteyenler için saat 11.00'de Abdullah Arda Meydanı'ndan otobüslerin hareket edeceğini duyuran platform üyeleri, "Gezi direnişindeki ruhla yola çıkıyoruz. Çocuklarımızın geleceği olan çevrenin ranta kurban edilmesine dur diyeceğiz" diye konuştu. Bu arada Platform'un Bölgede faliyet gösteren taş ocaklarının havadan çekilen fotoğraflarını da basına servis eden platform çevre faciasının boyutlarını gözler önüne serdi.


Hürriyet




Geri Dön