29 / 03 / 2024

Gaziray'ın ihalesi 11 Mart'ta yapılacak!

Gaziray'ın ihalesi 11 Mart'ta yapılacak!

Gaziray projesi, Başpınar ile Çimento Fabrikasının Çaprazı arasında 25 km uzunluğunda 17 istasyonla hizmet verecek. Bu projenin hayata geçmesiyle birlikte şehrin giderek yoğunlaşan trafik akışına ciddi katkı sunması bekleniyor.



Uzun zamandır konuşulan ve Gaziantep'te ulaşım sorunun uzun vadede çözüm getirecek olan "Gaziray" projesinde sona gelindi. İhalesi 11 Mart'ta yapılacağı öğrenilen "Gaziray" projesi, Başpınar ile Çimento Fabrikasının Çaprazı arasında 25 km uzunluğunda 17 istasyonla hizmet verecek. Bu projenin hayata geçmesiyle birlikte şehrin giderek yoğunlaşan trafik akışına ciddi katkı sunması bekleniyor. 


UZUNLUĞU 25 KM VE17İSTASYONDANOLUŞACAK

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde hayata geçecek olan Gaziray için de çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Metro standardında kent içi toplu taşımacılık sistemi olan GAZİRAY, yolcu talebinin her geçen gün arttığı iki sanayi bölgesi Başpınar ile Çimento Fabrikasının Çaprazı, Seyrantepe Toplu konutları alt tarafında bulunan Mustafa Yavuz istasyonu arasında 25 lan uzunluğunda 17 istasyonla hizmet verecek. 


11 MARTTA  Ankara  TCDDDEİHALE YAPILACAK

Küçült sanayi sitesi ile organize sanayi sitesini birbirine bağlayan güzergah üzerinde yeni stadyum, otogar ve yeni yerleşim alanlan bulunacak. Klima ve güvenlik sistemi başta olmak üzere, her türlü konfora sahip banliyö dizilerinin hizmet vereceği proje, nüfusu 2 milyona ulaşan Gaziantep'in kent içi ulaşımına önemli katla sağlayacak.  2017 yılı sonunda tamamlanması planlanıyor Gaziray ile ilk etapta günde 100 bin kişi taşınması hedefleniyor. Projenin alt ve üst yapı inşaat ihalesi 11 Mart'ta Ankara TCDD Genel Müdürlüğü'nde yapılacak.


Gaziantep Referans



Haber Milliyet Çukurova Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Büyükşehir Belediyesi ve TCDD iş birliğiyle yapılacak 'Gaziray' projesinin hazırlıkları tamamlandı. İhale 11 Mart'ta yapılacak. 


TARİHİ İpekyolu üzerinde bulunan ticaret, sanayi, turizm kenti Gaziantep'te yoğun göç nedeniyle artan trafik sorununu en aza indirmek için harekete geçen Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, kent genelinde üst geçit, yol genişletme, yeni yollar, kavşak, tek yön gibi çalışmalarla trafiği rahatlatmaya çalışıyor. Başkan Şahin, bir yandan da Gaziray projesi için de çalışmalarını sürdürüyor. İhalesi 11 Mart'ta yapılacak Gaziray projesi, Başpınar ve Mustafa Yavuz istasyonu arasında 25 kilometre uzunluğunda 17 istasyonla hizmet verecek. 


ORGANİZE SANAYİ - GATEM 22 DAKİKA 

KÜÇÜK sanayi sitesiyle organize sanayi sitesini birbirine bağlayan güzergâh üzerinde yeni stadyum, otogar ve yeni yerleşim alanları bulunacak. Klima ve güvenlik sistemi başta olmak üzere, her türlü konfora sahip banliyö dizilerinin hizmet vereceği proje, nüfusu 2 milyona ulaşan Gaziantep'in kent içi ulaşımına önemli katkı sağlayacak. 2018 yılı sonunda tamamlanması planlanan Gaziray'la ilk etapta günde 100 bin kişinin taşınması hedefleniyor. Projenin alt ve üst yapı inşaat ihalesi 11 Mart 2016 tarihinde Ankara'da yapılacak.


Milliyet Çukurova


Geri Dön