19 / 04 / 2024

Gebze Center AVM eylül ayında kapılarını açıyor

Gebze Center AVM eylül ayında kapılarını açıyor

Doğuş Gayrimenkul'ün inşaa ettiği Gebze Center AVM'nin 185 milyon dolara mal olacağı ve 1.500 kişiye istihdam sağlayacağı açıklandı



Gebze Center'ın eylül ayında hizmete girmesi bekleniyor. Bu arada elinde ciddi arsa stoku bulunan Doğuş Gayrimenkul'ün halen 14 proje üzerinde çalıştığı da bildirildi.
AVM tarafında bölgeye ‘yeni bir yaşam merkezi' kazandırma hedefi ile yola çıktıklarını söyleyen Doğuş Gayrimenkul Genel Müdürü Tunç Merey, “Yaptığımız yatırım, gece nüfusunun 600 bin, gündüz nüfusunun yaklaşık 1.5-2 milyon kişiye ulaştığı bölgede önemli bir boşluğu dolduracak. Yıllık 7 milyon ziyaretçi hedefliyoruz” dedi.
Bölgedeki kapasite sayesinde ziyaretçi hedefini çok kolay tutturacaklarını belirten Merey, “TÜBİTAK, Gebze Organize Sanayi, Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Sabancı Üniversitesi, İstanbul Deri ve Endüstri Bölgesi var. Buralarda çalışanları çekmeyi hedefliyoruz. Zaten Kurtköy'den Gebze'ye kadar olan bölgedeki tek alışveriş merkezi biz olacağız” diye konuştu. Gebze'de başka yatırımlarının olduğunu da ifade eden Merey, 200 yatak kapasiteli iş otellerinin bunlardan biri olduğunu anlattı. Gebze Center'ın kiralamasını yapan Jones Lang Lasalle'ın Türkiye Başkanı Avi Alkaş da, “Merkezde kiralama oranı yüzde 50'ye ulaştı. Tesco-Kipa, Koçtaş, TeknoSA ile anlaştık” dedi.
Alkaş, “Ocak ve şubatta ciro artışınız hangi boyutlarda?” sorusuna da, “Yüzde 20'ye kadar artışlar yaşadığımız merkezlerimiz var. Gidişatın artı olduğunu izliyoruz” yanıtını verdi.
Milliyet

Konu ile ilgili basında yer alan diğer haberler

Gebzenin ilk AVM'si Doğuş'tan

Doğuş Grubu şirketlerinden Doğuş Gayrimenkul, İzmit'in Gebze ilçesinde alışveriş merkezi (AVM) yatırımı gerçekleştirecek.
 
Toplam 185 milyon dolar yatırımla hayata geçirilecek olan Gebze Center, 2010 Eylül ayında hizmete açılacak. Mağaza alanlarının yüzde 50'si şimdiden kiralanan Gebze Center, yaklaşık 140 bin metrekare inşaat alanına ve 55 bin metrekare kiralanabilir alana sahip bulunuyor. Bölgenin ilk AVM'si özelliğini taşıyan Gebze Center'ın inşaatına Ağustos 2008'de başlanmıştı. Doğuş Gayrimenkul Yatırım ve İşletme AŞ Genel Müdürü Tunç Merey, Gebze Center'ın, Gebze'nin yanı sıra aynı zamanda İstanbul'un da bir alışveriş merkezi olma iddiası bulunduğunu söyledi. Bölgede yaklaşık 1.500 kişiye istihdam imkanı sağlayacak olan alışveriş merkezine yıllık 7 milyon ziyaretçi bekleniyor. Yaklaşık 160 mağazanın yer alacağı Gebze Center'da 3.500 metrekarelik sky-light uygulaması ile ziyaretçiler doğal ışıktan maksimum ölçüde faydalanabilecek. 1.500 araçlık da otopark alanları olacak. Jones Lang Lasalle Türkiye Başkanı Avi Alkaş da şu anda kiralamada yüzde 50 oranına geldiklerini belirtti. Alkaş, hipermarket için Tesco-Kipa, yapı market olarak Koçtaş, elektronik market olarak da Teknosa'nın yer alacağını ifade etti.
Zaman

Doğuş Gayrimenkul Gebze'ye 185 milyon $'a AVM kuruyor

Doğuş Gayrimenkul, Gebze'nin ilk alışveriş merkezi olacak. Gebze Center'ı 185 milyon dolar yatırımla eylül ayında açmayı planlıyor

DOĞUŞ Grubu bünyesinde faaliyet gösteren Doğuş Gayrimenkul, Gebze'de 185 milyon dolar yatırımla alışveriş merkezi kuruyor. Gebze'nin ilk alışveriş merkezi olacak Gebze Center'ın 2010 Eylül ayında hizmete açılması planlanıyor. Gebze Center'ın tanıtım toplantısında konuşan Doğuş Gayrimenkul Yatırım ve İşletme A.Ş. Genel Müdürü Tunç Merey, Gebze'nin gece nüfusunun 600 bin olduğunu, gündüz nüfusunun ise 1,5-2 milyon kişiye ulaştığını belirterek, 'Sadece gece nüfusuna dahi baksak Türkiye'deki 47 ilin nüfusundan daha büyük. Gebze Center yatırımlarıyla birlikte bölgede yaklaşık 1.500 kişiye istihdam sağlayacak' diye konuştu. Yıllık 7 milyon ziyaretçi sayısı hedeflediklerini ifade eden Merey, Gebze Center'da yaklaşık 160 mağazanın yer alacağını, 3.500 metrekarelik sky-light uygulaması ile misafirlerin doğal ışıktan maksimum ölçüde faydalanacağını, sigara içen müşteriler için 1.200 metrekare teras alanı, 1.500 araçlık da otopark alanı bulunacağını anlattı.

YÜZDE 50'Sİ KİRALANDI
Gebze Center'ın danışmanlığını yürüten Jones Lang Lasalle Türkiye Başkanı Avi Alkaş da 140 bin metrekare inşaat alanına ve 55 bin metrekare kiralanabilir alana sahip Gebze Center'da mağaza alanlarının yüzde 50'si şimdiden kiralandığını ifade etti. Alkaş, Gebze Center'da hipermarket için Tesco-Kipa, yapı market olarak Koçtaş, elektronik market olarak da Teknosa'nın yer alacağını, mağaza karmasında ayrıca Gebze esnafına da yer ayıracaklarını sözlerine ekledi.

Orta vadede 100 milyon $ yatırım yapacak
DOĞUŞ  Gayrimenkul'ün yeni projeleri hakkında da bilgi veren Tunç Merey, bilançolarında 14 aktifleri bulunduğunu belirterek şöyle devam etti: Maslak ve Ayazağa'da ofis projelerimiz var. Proje safhasını bitirdik. Kartal'da rezidans projemiz var. Orada da tüm izinleri aldık, doğru zamanı bulmaya çalışıyoruz. Gebze'de AVM yanında bütünleşik diyebileceğimiz bir otel projemiz var. 200 odalı iş oteli. Geliştirme çalışmalarına başladık. Orta vadede otel projesini de hayata geçirmeyi düşünüyoruz. Saydığım projelerde orta vadede ilerlemeyi düşünüyoruz. 14 aktifimiz içinde uzun vadede düşündüğümüz çok çeşitli projelerimiz var. Maslak ve Kartal'daki ofis projeleri ile Gebze'deki otel projemiz için yaklaşık 100 milyon dolarlık yatırım düşünüyoruz.''
Akşam

Doğuş'tan 185 milyon dolarlık yatırım

Doğuş Grubu bünyesindeki Doğuş Gayrimenkul, 185 milyon dolar yatırımla Gebze Center alışveriş merkezini açacak. Kocaeli ile Gebze arasındaki ilk alışveriş merkezi olacak olan Gebze Center, Eylül'de hizmete girecek. Doğuş Gayrimenkul Yatırım ve İşletme A.Ş. Genel Müdürü Tunç Merey, Gebze Center'ın aynı zamanda İstanbul'un da bir alışveriş merkezi olma iddiası bulunduğunu belirtti. Merey, bu yatırımla bin 500 kişiye istihdam sağlayacaklarını kaydetti.
Takvim

Gebze'nin ilk alışveriş merkezini Doğuş inşa ediyor

Gebze'nin ilk ve tek alışveriş merkezi 185 milyon dolarlık yatırımla eylül ayında hizmete açılacak. Doğuş Gayrimenkul tarafından yapılan merkezde 160 mağaza olacak ve 1500 kişi çalışacak

Gebze'nin ilk ve tek alışveriş merkezini Doğuş Grubu bünyesinde hizmet veren Doğuş Gayrimenkul inşaa ediyor. Eylül ayında hizmete girecek olan Gebze Center, 185 milyon dolara mal olacak ve 1500 kişiye istihdam sağlayacak. Bölgeye ‘yeni bir yaşam merkezi' kazandırma hedefi ile yola çıktıklarını söyleyen Doğuş Gayrimenkul Yatırım ve İşletme A.Ş. Genel Müdürü Tunç Merey, “Yaptığımız yatırım, gece nüfusunun 600 bin, gündüz nüfusunun yaklaşık 1.5-2 milyon kişiye ulaştığı bölgede önemli bir boşluğu dolduracak. Yıllık 7 milyon ziyaretçi hedefliyoruz” dedi.

Otel de inşa ediyor
Ziyaretçi hedefini çok kolay tutturacaklarını belirten Merey, “TÜBİTAK, Gebze Organize Sanayi Bölgesi, Tekno Park, Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Sabiha Gökçen Havalimanı, İstanbul Park, Sabancı Üniversitesi, İstanbul Deri ve Endüstri Bölgesi  bulunuyor. Buralarda çalışanları merkeze çekmeyi hedefliyoruz. Zaten Kurtköy'den Gebze'ye kadar olan bölgedeki tek alışveriş merkezi biz olacağız” diye konuştu. Gebze'de başka yatırımlarının olduğunu da ifade eden Merey, 200 yatak kapasiteli iş otellerinin bunlardan biri olduğunu anlattı. 

Hayat verecek
Tunç Merey, Gebze Center hakkında şu bilgileri verdi: “Merkezde Hayat Var sloganıyla bölgeye yeni bir soluk getirmeyi planlıyoruz. Alışveriş merkezimiz Gebze'nin buluşma noktası olacak. 140 bin metrekare inşaat alanına ve 55 bin metrekare kiralanabilir alana sahip olan Gebze Center'da 160 mağaza bulunacak. Gebze ve civarına hem ekonomik hem de sosyal açıdan değer katacak olan projemiz 1500 kişiye iş sağlayacak. Eylül ayında açılacak olan merkezin yüzde 12'lik bölümünü go-kart, buz pisti, sinema, bowling ve çocuk oyun alanına ayırdık. Yaklaşık 6 bin 200 metrekarelik eğlence alanıyla bölgenin önemli bir ihtiyacına cevap verecek olan Gebze Center'da ziyaretçilerin vakitlerini dolu dolu geçirmelerini sağlamayı hedefliyoruz.”

Kiralamalar başladı
Gebze Center'ın kiralamasını yapan Jones Lang Lasalle'ın Türkiye Başkanı Avi Alkaş da, “Merkezde kiralama oranı yüzde 50'ye ulaştı. Gebze Center'da hipermarket olarak Tesco-Kipa, yapı market olarak Koçtaş, elektromarket alanında da TeknoSA ile anlaştık” diye  konuştu. Avi Alkaş, “Bunun dışında alışveriş merkezimizde tekstilden mobilyaya 160 mağaza olacak” açıklamasında bulundu. (Radikal)

100 milyon dolarlık daha yatırım var
Elinde ciddi bir arsa stoğu bulunan Doğuş Gayrimenkul'ün halen 14 proje üzerinde çalıştığını belirten Doğuş Gayrimenkul Yatırım ve İşletme A.Ş. Genel Müdürü Tunç Merey, “Bunların bir çoğu uzun vadeli yatırımlar olarak elimize bulunuyor. Fakat şu anda devam eden dört yatırımımız var” dedi. Bunlardan birinin Gebze'de 200 odalı iş oteli olduğunu ifade eden Merey, “Maslak ve Ayazağa'da ofis projemiz var. Bu üç proje arsa bedelleri hariç aşağı yukarı 100 milyon dolara mal olacak” diye konuştu.
Radikal

Gebze'ye 185 milyon dolarlık alışveriş merkezi yapıyor

DOĞUŞ Grubu bünyesinde hizmet veren Doğuş Gayrimenkul, Gebze'de toplam yatırım değeri 185 milyon dolar olan, bölgenin ilk ve tek alışveriş merkezi projesini hayata geçiriyor. Doğuş Gayrimenkul Yatırım ve İşletme A.Ş. Genel Müdürü Tunç Merey, “Yaptığımız yatırım, gündüz nüfusunun yaklaşık 1,5-2 milyon kişiye ulaştığı bölgede önemli bir boşluğu dolduracak. Gebeze'nin gece nüfusu 600 bine ulaşıyor. Şuanda 47 ildeki nüfustan daha fazla. Yıllık 7 milyonun üzerinde ziyaretçi hedefliyoruz” dedi. Doğuş gayrimenkul 14 tane aktifi olduğunu söyleyen Tunç Merey, orta dönemde 4 projeyi hayata geçirmeyi düşündüklerini belirterek, “Maslak ve Ayazağa'da inşaa edeceğimiz ofislerin projeleri tamamlandı. Gebze'de alışveriş merkezinin yanında 200 odalı bir de iş oteli projemiz var” dedi.
Hürriyet

185 milyon dolarlık yatırım 
 
Doğuş 185 milyon dolara Gebze'nin ilk AVM'sini kuracak

Doğuş Gayrimenkul, Kocaeli-Pendik arasındaki ilk ve tek AVM'yi 185 milyon dolar yatırımla Eylül 2010'da açacak. Grup, iş oteli ve ofis yatırımları için de düğmeye bastı.

Doğuş Grubu bünyesinde 2008 yılında faaliyetine başlayan Doğuş Gayrimenkul, Kocaeli-Pendik arasındaki ilk ve tek alışveriş merkezi (AVM) yatırımına imza atmak için harekete geçti. 185 milyon dolara malolacak ve 'Gebze Center' adını taşıyacak 160 mağazalı alışveriş ve yaşam merkezinin Eylül 2010'da açılması planlanıyor. Projenin yerleşik nüfusu 600 bini, gündüz nüfusu ise yaklaşık 2 milyon kişiyi bulan Gebze'de önemli bir boşluğu dolduracağını ve bölgenin en büyük yaşam merkezi olacağını söyleyen Doğuş Gayrimenkul Yatırım ve İşletme A.Ş. Genel Müdürü Tunç Merey, “140 bin metrekare inşaat, 55 bin metrekare kiralanabilir alanı olacak Gebze Center'ın sadece Kocaeli'ne değil İstanbul'a da hitap etmesini planlıyoruz. Hedefimiz yılda en az 7 milyon ziyaretçi” dedi.

Portföylerinde toplam büyüklüğü 335 milyon TL olan ve üzerinde çalıştıkları 14 gayrimenkul bulunduğunu kaydeden Merey, Gebze Centre'ın yanında 200 odalı bir iş oteli kurmayı planladıklarını açıkladı. Maslak ve Ayazağa'da da ofis projeleri planladıklarını söyleyen Merey, “Otel ile birlikte bu 3 projeyi yaklaşık 100 milyon dolar yatırımla orta vadede hayata geçirmeyi planlıyoruz. Kartal'da ise bir rezidans projesi için gerekli izinleri aldık. Sektörün gidişatına bakarak bu projeyi başlatacağız” diye konuştu.

% 50'si şimdiden kiralandı
Projenin kiralama ve yönetimini yürüten Jones Lang Lasalle'ın Türkiye Başkanı Avi Alkaş ise Gebze Centre'da beklentilerin üzerinde bir kiralama talebi ile karşılaştıklarını, merkezin şimdiden yüzde 50'sinin kiralandığını söyledi. Hipermarkette Tesco-Kipa, yapı markette Koçtaş, elektronik markette de Teknosa'nın birarada bulunmasının merkezin çekim gücünü artıracağını belirten Alkaş, “Merkez, 3 bin 500 metrekarelik sky-light uygulaması ile doğal ışıktan maksimum ölçüde faydalanacak” açıklamasını yaptı.

1.500 kişiye istihdam sağlayacak
İnşaatına Ağustos 2008'de başlanan ve İstanbul ile Kocaeli'ni birbirine bağlayan çok önemli bir lokasyonda bulunan Gebze Centre, 'Merkezde hayat var' sloganı ile açılacak. Tunç Merey (solda), burada 1.500 kişiye istihdam sağlanmasının ve yılda 7 milyon ziyaretçi çekilmesinin planlandığını açıkladı.

Cirosu ilk 2 ayda % 20 artan merkezler var
Perakende sektöründe canlanma olduğunu, 2010'un ikinci yarısından itibaren Avrupa'dan daha hızlı bir iyileşme süreci beklediklerini söyleyen Avi Alkaş, ilk 2 ayda geçen yılın aynı dönemine göre bazı alışveriş merkezlerinin müşteri sayı ve cirolarında yüzde 20 artış olduğunu sözlerine ekledi. Alkaş, şöyle devam etti: “2009 yılı AVM'lerin yılı oldu. İstinye Park, Panora, Forum Mersin ve Meydan gibi alışveriş merkezleri yurtdışındaki uluslararası platformlarda ödüle layık görüldü. Gebze Centre da dilerim ödüllü merkezler kervanına katılır.”
Vatan


Geri Dön