26 / 04 / 2024

Gebze Hürriyet Mahallesi'nde kentsel dönüşüm tedirginliği!

Gebze Hürriyet Mahallesi'nde kentsel dönüşüm tedirginliği!

Gebze Hürriyet Mahallesi’nde kentsel dönüşüm, mahallelileri tedirgin etti. Rantsal Dönüşümle Mücadele Platformu, dün Kale Oto Radyatör Çocuk Parkı’nda bir toplantı yaparak mahallelilere geniş çaplı bilgilendirmede bulundu.



Gebze Hürriyet Mahallesi’nde oturan vatandaşlar, geçtiğimiz ay Gebze Belediyesi’ne dilekçe vererek, mahallelerinde yapılması planlanan kentsel dönüşümle ilgili bilgilenmek istediklerini iletmişti. Mahallelilerin dilekçelerine belediye tarafından önceki gün cevap verildi. Rantsal Dönüşümle Mücadele Platformu, dün Kale Oto Radyatör Çocuk Parkı’nda bir toplantı yaparak mahallelilere geniş çaplı bilgilendirmede bulundu.

 

AYNI MAHALLEDEYİZ

Toplantıya; Hürriyet Mahallesi Muhtarı Ekrem Çakır, CHP Gebze Belediyesi Meclis Üyesi Salih Işık, Avukat Recep Dursun, Rantsal Dönüşümle Mücadele Platformu Hürriyet Mahallesi Başkanı Yusuf Örnek, platformun dönem sözcüsü ve Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Sebahattin Günel ve çok sayıda mahalle sakini katıldı. Platformun Hürriyet mahallesi başkanı Yusuf Örnek, 29 yıldır aynı mahallede oturduklarının altını çizdi.

 

SÖZ HAKKI VERİLMEDİ

Kendilerine söz hakkı verilmediğini ileri süren Örnek, “Bizler, 29 yıldır bu mahallede oturuyoruz. Gebze Belediyesi’ne verdiğimiz dilekçelere cevap olarak ‘Bu yerleri terk edin’ diyorlar. Bunlar yerlerimizi bir müteahhide verip yerlerimizi peşkeş çekecekler. Adnan Köşker, bize ‘dernek toplantı yapıyor, bizi çağırmıyor’ dedi. Adnan Köşker’in düzenlediği basın toplantısına katıldık. Bize söz hakkı verilmedi. 29 yıldır bu mahallede yaşayan 27 bin insanın sorunlarını çözmüyorlar. Bizler yetkilere şunu soruyoruz; bu mahalleyi proje alanı ilan ettiniz mi etmediniz mi?” dedi.

 

ŞEFFAF OLMALIDIR

Gebze Belediyesi’nin CHP’li meclis üyesi ve Gebze Mimarlar Odası eski Başkanı Salih Işık ise, “Bu sene sonunda imar planları bitecek. Uygulama imar planı tamamlandıktan sonra şuyulandırma yapılacak. Burada imar uygulama durumunun şeffaf olması gerekir. İnsanların yerinden etmeden dönüşüm olması gerekir. Burayı proje alanı ilan etmek, kentsel dönüşüm ilan etmek anlamına geliyor. Yüksek yoğunluklu konutların buraya getirilmesi anlamına geliyor” diye konuştu.

 

GÖÇE ZORLANACAKSINIZ

Belediyenin gönderdiği cevaba değinen Avukat Recep Dursun, “Demek ki tapulu, tapusuz olan herkes mağdur olacak. Tapu tahsis belgesi olan ya da tapusuz olanlar için, ‘burada işgalci konumundasınız’ deniliyor. Sizleri, işgalci olarak görmeleri büyük bir ayıptır. Proje alanı ilan edilen yerde siz yoksunuz. 1 Nisan’da yapılan Gebze Belediyesi Meclisi’nde bu konunun gündeme alınması için önerge verildi ancak gündeme bile almadılar. Belediye başkanı sizleri müşteri olarak görüyor. Belediyenin bu keyfi davranışını geri attırmanız gerekiyor. Buradan göçe zorlanacaksınız” dedi.

 

MÜCADELEMİZİ YAPALIM

Sorunu belediyenin çözeceğini söyleyen Hürriyet Mahallesi Muhtarı Ekrem Çakır, “Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker ile belediyedeki makamında bu konuyla ilgili olarak görüştük. Kendisi bize bu hafta içinde Ahmet Penpegüllü Kültür Merkezi’nde bir toplantı yaparak, mahallelileri bilgilendireceğini söyledi. Ancak böyle bir toplantı yapılmadı. Derneğimize sahip çıkalım. Bizim sorunumuz, imar ve tapu sorunu. Gerekli mücadeleyi yapmalıyız. Bizim sorunumuzu Gebze Belediyesi çözebilir” diye konuştu.



Bizim Kocaeli 


Geri Dön