19 / 04 / 2024

Gebze'de 5.6 milyon TL'ye satılık arsa!

Gebze'de 5.6 milyon TL'ye satılık arsa!

Gebze 3. İcra Dairesi, Gebze'nin Balçık Köyü'nde bulunan arsayı satışa çıkardı. Kısmen konut ve ticaret alanı imarlı arsanın satış bedeli 5 milyon 630 bin TL olarak belirlendi.



Gebze 3. İcra Dairesi, Gebze'nin  Balçık Köyü'nde bulunan arsayı satışa çıkardı. Kısmen konut ve ticaret alanı imarlı arsanın satış bedeli 5 milyon 630 bin TL olarak belirlendi.


T.C. GEBZE 3. İCRA DAİRESİ 2015/2475 TLMT. 


TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI 


Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri : 


TAŞINMAZIN Özellikleri: Tapuda Kocaeli İli, Gebze İlçesi, 626 Parsel No, Muşmula Çukuru Mevkii, Balçık Köyü, 22.520,00 metrekare yüzölçümlü, ham toprak niteliğinde kayıtlı taşınmaz. Balçık Köyünden Kadıllı Köyü Köyü Yediyer Mahllesine giden Şile Caddesinden Özge Sokak ile Beril Sokağın birleştiği yerden, Özge sokağı takiben ilerideki yapıların yaklaşık 100 m. ilerisinde ve derenin güneyinde kalmaktadır. Üzerinde yapı bulunmayan boş parseldir. Parsel yaklaşık % 20 eğimli konumdadır. İmar durumu, parselin geometrik konumu, köye ve yeni Şile yoluna yakınlığı, ulaşım imkanları, eğimli olması da göz önüne alındığında serbest piyasada bu taşınmaza yakın emsal arsa alım ve satımları ile m2 birim fiyatının 250,00 TL/metrekare edeceği kanaatine varılmıştır. 


Adresi: Balçık Köyü, Muşmula Çukuru Mevkii Gebze / KOCAELİ 

Yüzölçümü: 22.520,00 metrekare 

Arsa Payı: Tam 

İmar Durumu: Kısmen konut alanında ve ticaret alanında kaldığı, konut alanında kalan kısmında, emsal 0,15, yükseklik 6,50 m.min.parsel büyüklüğü 1.000,00 metrekare ve üzeri ticaret alanında kalan kısmında, emsal 0,25, yükseklik 4 kat, parsel büyüklüğü 1.000,00 metrekare, söz konusu parselin İSKİ Su Toplama Havzası alanında da kaldığı görülmüştür. 

Kıymeti: 5.630.000,00 TL 

KDV Oranı: %18 

Kaydındaki Şerhler: Tapu kaydındaki gibidir. 

1. Satış Günü: 16/06/2016 günü 10:35 - 10:40 arası 

2. Satış Günü: 11/07/2016 günü 10:35 - 10:40 arası 

Satış Yeri: Gebze Adliyesi Ek Binası Çatı Katı (Mezat Salonu) Sultan Orhan Mah. İlyasbey Cad. No:27 Gebze/KOCAELİ 


Satış şartları : 

1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanınyirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşincigünden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir.Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamınıve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir. 

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ileteslim masraflarıalıcıya aittir. Tellâliye resmi, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir. 

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır. 

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır. 

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir. 

6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, ihalenin feshi davası açanların, aynı gün buna dair evrakı dosyamıza ibraz etmeleri aksi halde müteakip işlemlere devam olunacağı, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2015/2475 Tlmt. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.27/04/2016 






Haber Posta Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı....


 Gebze 3. İcra Dairesi, Gebze'nin Balçık Köyü'nde bulunan arsayı satışa çıkardı. Kısmen konut ve ticaret alanı imarlı arsanın satış bedeli 5 milyon 630 bin lira olarak belirlendi. Meraklısına duyurulur. 


Posta


Geri Dön