29 / 03 / 2024

Gebze’ye 800 bin metreküplük hafriyat alanı!

Gebze’ye 800 bin metreküplük hafriyat alanı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı’na bağlı Hafriyat Denetim Şube Müdürlüğü tarafından Kocaeli Gebze’de yeni hafriyat ve inşaat yıkıntı atıkları depolama sahası açılacak.




Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı’na bağlı Hafriyat Denetim Şube Müdürlüğü tarafından Gebze’de yeni hafriyat ve inşaat yıkıntı atıkları depolama sahası açılacak. Gebze Tavşanlı Mahallesi Taşocakları mevkiinde bulunan ve Orman İdaresince tahsis edilen 42 bin metrekarelik Karayollarına ait eski maden sahası, hafriyat alanı olarak değerlendirilecek. Gerekli izin işlemleri tamamlanan ve yol yapım çalışmalarına başlanan alana 800 bin metreküp hafriyat dökülecek.



190 BİN METREKARELİK ALAN DOLDU


Yine aynı bölgede yer alan 190 bin metrekarelik alanda Kent Konut A.Ş. tarafından dolgu çalışmaları tamamlandı. İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Osman Günler ve Kent Konut Genel Müdürü Yalçın Özön, hafriyat sahalarında incelemede bulundu. 4 milyon 300 bin ton malzeme dökülen alan atıl görüntüsünden kurtularak estetik bir hale getirildi. Hızla gelişen ve büyüyen kentte; inşaat, alt yapı ve üst yapı yıkım çalışmalarından çıkan malzemeler Kanun ve Yönetmelikler çerçevesinde ilimizde öncelikle doğal yapısı bozulmuş alanlarda rehabilitasyon projeleri kapsamında değerlendiriliyor.


DOLGU ALANINDAN PARKA


Dolgu sonrası ağaçlandırılan hafriyat alanları, kente estetik kazandırırken sosyal amaçlı da kullanılıyor. Tatlıkuyu Vadisi Rekreasyon Alanı, Çağdağ Kent Mesire Alanı, Muallimköy Rekreasyon Alanı, Pelitli Köyü, Yukarı Hereke, Tuana Evleri ve Barış Vadisi alanları kente kazandırılan yerler arasında bulunuyor. Büyükşehir Belediyesi doğal yapısı bozulmuş alanların tespitlerini yaparak, projelendirme ve izin süreçlerinden sonra hafriyat ve inşaat atıkları ile bu alanları doldurulup, halkın dinleneceği, günlük stresini atacağı rekreasyon alanlarına dönüştürüyor. Temiz, yaşanılabilir bir çevre ve gelecek için, hafriyat denetim çalışmaları etkin, verimli ve sonuç alınarak yapılıyor.



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön