19 / 04 / 2024

Gelibolu'da plana aykırı yazlık mekanlar mühürlendi!

Gelibolu'da plana aykırı yazlık mekanlar mühürlendi!

ÇANAKKALE'nin Gelibolu İlçesi'nde, Hamzakoy bölgesindeki yazlık mekanlarda tespit edilen kaçak yapılarla ilgili süreç başladı. Hocahamza Mahallesi Hamzakoy bölgesindeki 9 işyeri mühürlendi.



Gelibolu Belediyesi İmar Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü tarafından Hamzakoy'da faaliyet gösteren yazlık mekanlar imar planına aykırı şekilde yapıldığı gerekçesiyle zabıta ekipleriyle mühürlendi. 3194 sayılı İmar Kanunu'nun 32. maddesi hükümleri doğrultusunda Gelibolu Belediyesi İmar Şehircilik Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Hamzakoy Kemal Reis Caddesi üzerinde bulunan yazlık işletmelere Hamzakoy'da imar kanununa aykırılıkları bulunan işyerlerine tebligatta bulunarak uyarıda bulundu. Cumhuriyet Başsavcılığı'nın İmar ve Şehircilik Planı Kıyı Kanununa aykırı olarak yapılan Hamzakoy'daki işletmelerin, imar planı sınırları içerisine çekilmesi ve yeni yapılacak işletmelerin yasal kanunlara uygun yapılmasını istemesinin ardından uygulamalarına başlayan Gelibolu Belediyesi, Hocahamza Mahallesi Hamzakoy mevkiinde bulunan 9 işletmeyi mühürleyerek yasal süreci başlattı.


Hamzakoy'da bulunan işletmelere giden imar müdürlüğü ekipleri imara aykırı biçimdeki işletmeleri zabıta ekiplerinin yardımıyla mühürleyerek 1 aylık bir süre tanıdı. Kanuna aykırı durumdaki işletmeler için yasal süreci mühürleyerek başlatan imar müdürlüğü ekiplerinin yaptıklarının bir suç olduğunu söyleyen işletme sahipleri ise, ekiplere tepki göstererek, "Yaz sezonunda turizm derken olacak iş mi" dedi.


Hürriyet 


Haber Bursa Çanakkale'de şu şekilde yer aldı



Gelibolu Cumhuriyet Başsavcılığının yaptığı soruşturma üzerine Hamzakoy Kemal Reis Caddesi üzerindeki işletmelerde Gelibolu Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğünce gerçekleştirilen uygulamalarla ilgili Belediye tarafından "Kamuoyu Bilgilendirme" başlıklı bir açıklama yapıldı. 

O açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Gelibolu Cumhuriyet Başsavcılığfnın yaptığı soruşturma neticesinde Belediyemize iletilen bir yazı ile Hamzakoy Kemal Reis Caddesi üzerinde bulunan işletmelere ait kayıtlar istenmiştir. 

Bu doğrultuda; 29 Nisan 2016 tarihinde Belediyemiz İmar ve Şehircilik ile Zabıta Müdürlüğü ekipleri soruşturma kapsamında bahsi geçen alanda tespit ve inceleme çalışmaları başlatmıştır. 

Arşiv ve incelemelerin tamamlanmasının ardından, imara aykırılıkların giderilmesi yönünde 3194 sayılı İmar Kanununun 32.maddesi hükümleri uygulanmıştır. Soruşturma kapsamındaki uygulamalarla ilgili, kamuoyuna bugüne kadar gerek Belediye Başkanımız Mustafa Özacar, gerekse kurumumuzun ilgili birimlerince herhangi bir açıklama yapılmamıştır. Ancak bazı yazılı basın organlarında çıkan haberler ve o haberler üzerinden sosyal medyada başlatılan karalama kampanyasında, bu açıklamamız dışındaki ifadeler, haberler ve açıklamalar kurumumuzun bilgisi dışındadır. 

Belediyemizin turizmi sekteye uğratıcı kasıtlı bir uygulama yapması söz konusu olmadığı gibi çalışmalarımız kanun ve mevzuat hükümleri çerçevesinde devam etmektedir. 04 Mayıs 2016 Çarşamba günü belediyemizde düzenlenecek basın toplantısı ile daha detaylı bir açıklama yapılacaktır. Kamuoyunun bilgisine sunarız." 


Bursa Çanakkale


Geri Dön