19 / 03 / 2024

Gelir dağılımı rakamları açıklandı!

Gelir dağılımı rakamları açıklandı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), merakla beklenen 2020 dönemine ait Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması sonuçlarını açıkladı.



Türkiye'nin en yüksek gelire sahip olan yüzde 20'lik vatandaş grubunun toplam gelir içindeki payı 2020'ye göre 1,2 puan artarak yüzde 47,5'e ulaştı. Ayrıca en düşük gelire sahip yüzde 20'lik grubun payı 0,3 puan azalarak yüzde 5,9'a geriledi.

Sputniknews'de yer alan habere göre; Harcanabilir hanehalkı harcanabilir gelirinin, hanehalkı büyüklüğü ve bileşimi dikkate alınarak hesaplanan eşdeğer hanehalkı büyüklüğüne bölünmesiyle elde edilen 'eşdeğer hanehalkı harcanabilir geliri'ne göre, 2020 yılında en yüksek gelire sahip yüzde 20'lik grubun toplam gelir içindeki payı önceki yılla karşılaştırıldığında bir önceki yıla göre 1,2 puan artarak yüzde 47,5'e yükseldi.

Gelir dağılımı rakamları açıklandı!

En düşük gelire sahip yüzde 20 oranında yer alan grubun payı 0,3 puan azalarak yüzde 5,9'a geriledi. Toplumun en zengin yüzde 20 lik orandaki vatandaşların gelirinin en yoksul yüzde 20'nin gelirine oranı 7,4'ten 8'e yükseldi.

Gelir eşitsizliği kriterlerinden biri olan ve sıfıra yaklaştıkça gelir dağılımındaki eşitliği ve 1'e yaklaştıkça gelir dağılımındaki bozulmayı ifade eden Gini katsayısı, 2020 yılında bir önceki yıla göre 0,015 puanlık artışla 0,410 olarak tahmin edildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön