25 / 04 / 2024

Geliştirme çalışmalarıyla alt yapı iyileşmesi sağlanacak!

Geliştirme çalışmalarıyla alt yapı iyileşmesi sağlanacak!

GAP Eylem Planı çerçevesinde arazi toplulaştırma ve tarla içi geliştirme ile kapalı drenaj yapımı görevinin Tarım Reformu Genel Müdürlüğüne verildiği bildirildi



Diyarbakır Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Vali Yardımcısı Yemen Bayrak başkanlığında Valilik Proje Ofisinde toplantı düzenlendiği ve toplantıya Tarım Reformu Genel Müdür Yardımcısı Hasan Duman, Tarım Reformu Daire Başkanı Gürsel Küsek, Şanlıurfa Bölge Müdürü M. Hayri Bilim, kaymakamlar, tarım il müdürü, DSİ bölge müdürü, ilçe tarım müdürleri ve diğer ilgililerin katıldığı belirtildi.

 

Açıklamada şöyle denildi: "GAP Eylem Planı çerçevesinde arazi toplulaştırma ve tarla içi geliştirme ile kapalı drenaj yapımı görevi Tarım Reformu Genel Müdürlüğüne verildi. İlimizde Tarım Reformu Genel Müdürlüğünce 35 adet arazi toplulaştırma ve tarla içi geliştirme projesi, 316 yerleşim biriminde toplam 693 bin 975 hektar alanda uygulanacak. Projelerin ihaleleri yapıldı, yüklenici firmalara yer teslimleri devam ediyor. Bu hizmetlerin tamamlanması ile tarımsal alt yapının düzenlenmesi, parsellerin sulama ve diğer tarımsal faaliyetler açısından uygun hale getirilmesi, tüm parsellerin yola ve suya cepheli hale gelmesi, yakıt maliyetinin azalması, ürün verimi artışı ve refah düzeyinin artırılması, tarla içi geliştirme hizmetlerinin yapımı ile kırsal alt yapının iyileşmesi sağlanmış olacak."

AA


Geri Dön